Politică

Mai bine desființați Vama și Poliția!

arestari_vama_siret77 de vameși și polițiști de frontieră au fost “săltați” pentru trafic de țigări!

Asta chiar e o veste buna. Păcat ca asemenea arestări nu se întâmplă zilnic! Păcat ca nu se întâmplă si la Poliție (că și acolo e plin de proxeneți, cămătari si traficanți de droguri).
Cei care au fost reținuți lucrau la vama Siret. Dar sunt sigur ca nu există vameș în România care sa-si facă treaba corect. Știu că funcționarii publici zic ca astea sunt “excepții”. Aiurea! E exact invers: vameșii corupți sunt regula, iar “ăla” cinstit (dac-o exista măcar unul) este o excepție.

Și fiindcă veni vorba de funcționarii publici: m-a amuzat cum se străduia liderul sindical al vameșilor sa-i scuze pe arestați: zicând ca, cică, grosul banilor se duceau la șefii de la Iași. Adică: lăsați-i p-ăștia mici sa fure, bieții de ei! Săracii au dreptul sa fure, pentru ca sunt…săraci! Curat gândire de comunist! Întrebarea însa este alta: daca nenea liderul de sindicat știa deja ca banii se duc la șefii de la Iași, de ce n-a zis nimic până acum? Înseamnă că e vinovat de complicitate.

Mexicul era intr-o situație asemănătoare cu a noastră, in urma cu 3 ani. Corupția devenise de necontrolat. Nu mai aveai pe cine sa pui sa-i păzească pe hoți, pentru toata lumea fura. De la agentul cel mititel, pana la șefii cei mari. Așa ca ce-au făcut mexicanii? Pur si simplu au desființat și Vama, și Poliția de Frontieră.

Iar ăștia de la ANAF vor prime? Vor salarii mari?

Dar ce-ar fi să nu-și mai ia salariile de loc! Sa fie concediați! De ce? Din motive de ineficiență și de șpagă! Unui hoț poți să-i mărești salariul oricât: o sa-ti ia banii, o sa-ti râdă în nas, și o să se întoarcă la furat! Pentru că la un punct de frontieră ca Siret, poți să “produci” și 1 miliard de lei pe zi!

Partidele protejează traficul de alcool și țigări.

Toți știm ca se face trafic. Toți putem sa cumpărăm, din orice piață, și alcool falsificat, și pachete de țigări netimbrate (sau mai rău: timbrate ilegal). E un fenomen de masă. Numai autoritățile românești se fac că nu vad. De 20 de ani, nu reușesc sa-i prindă pe traficanți si să oprească evaziunea fiscala. Si daca-i vânau cu praștia, și tot i-ar fi nimerit in atâta vreme. Dar absolut nici un guvern român nu a pus capăt evaziunii. De ce? Pai e destul de evident!

De corupție scăpam doar prin externalizare. Și prin introducerea pedepsei cu moartea.

Cum a putut poporul român sa fie atât de prost, încât sa le dea unor hoți, numele de “funcționari publici”? Cum a putut sa le garanteze prin lege salariul și locul de muncă (ca sa nici nu mai poată fi dați afară)? Nu e mai bine ca agenții vamali să fie agenți privați? Ia sa-si facă ei PFA, firme, microîntreprinderi, si sa fie plătiți in funcție de rezultate.

Dar nici externalizarea nu e de ajuns sa oprească corupția. In România haosul este prea mare, iar legile nu mai sperie pe nimeni. Le calca in picioare toata lumea: si partidele, si judecătorii, si șmecherașii cu pile, ba chiar și statul însuși. Pur si simplu, cei care fura de la stat, cei care primesc mita, au prea multe de câștigat (milioane de euro) si prea puțin de pierdut: cam nimic!

Singura soluție serioasa este reintroducerea pedepsei cu moartea pentru corupție. Si aplicarea ei in mod frecvent si in public.

Cel puțin, după aia hoții or sa știe ca riscă ceva, atunci când iau o șpagă.

Autor: Mihai Giurgea

Sursa: capitalismpepaine.wordpress.com

Despre autor

contributor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Nu stiu ce anume vede bun autorul in vestea asta. Cat despre partea cu “pacat ca nu se intampla…”, acelasi autor sa mai astepte. Ca unul care cunoaste foarte bine sistemul, imi dau seama si care este substratul REAL al acestei intamplari. Cu atat mai mult cu cat, cu o luna inainte, aflasem de anumite miscari de trupe la vama respectiva. Aici nu sunt decat niste polite platite de cineva, altcuiva, pentru simplul motiv ca a indraznit sa iasa in presa acum ceva timp (deloc indepartat) si sa spuna ca el “nu primeste ordine de la nimeni”. Urmarea? “Cineva” a lovit in oamenii “altcuiva”. Din pacate, asa se intampla “justitia” in Romania mioritica…
    PS: As putea sa pariez -fara teama ca voi pierde- ca peste o luna – doua cei 77 sau cati or mai fi ramas vor da statul roman in judecata. Si, mai mult, vor castiga.

  • Prin “Nu stiu ce anume vede bun autorul in asta” am vrut sa spun, desigur, ca toata tevatura asta nu e decat praf in ochii populimii. Pariu?

  • Cand unul vine si spune ca e pe dreapta, imediat se gaseste unul care spune ca nu,e praf in ochi, deoarece e pe stanga ! De ce spune asa ceva ? Pentru ca noi sa ramanem sashii, sa nu mai stim ce sa credem, sa ne indoim de orice certitudine, sa nu mai credem nici macar ca existam. Om fi, naibi, niste fantome !

  • CA SA DISPARA HOTIA SI MITOCANIA TREBUIE DISTRUS,ARS,RAS CU BULDOZERUL LA TREI METRI SUB PAMANT.NUMAI ASA VA DISPAREA SAMANTA DE HOTIE DIN ROMANIA.DESFIINTAM VAMA,POLITIA,JANDARMERIA,S.R.I.-TOT.DAR,PE CINE PUNEM IN LOC.SAT FARA CAINI NU SE POATE-CA VINE LUPUL.CORUPTIA A EXISTAT, EXISTA SI VA EXISTA(DIN MOSI STRAMOSI).DESFIINTAT TOTUL.STATUL ROMAN IN GENERAL.NU SE MERITA SA EXISTE.PACAT.

  • PD-L-eii au avut în mână vămile din vestul şi sudul României.Sugeau de acolo bani pentru campanie şi buzunatul propriu,(nu cu găleata) ci cu camionul.Dar aderarea la U.E. le-a luat borcanul cu miere. Pe partea de est, la borcan erau socialiştii lui Iliescu şi amicii mogulului de antene.Aşa că rămânând fără “coledzi”, ce s-au gândit pd-l-iştii, bă frate, da ăştia fură cu noi la putere, ia să le luăm jucăriile. Şi le-au luat.Dar am şi eu o mare bucurie, şi nu pot decât mulţumi “din inimă partidului”, că indirect ne-a făcut şi nouă românilor un bine pe criza asta.Aşa-i că nu vă “chică”(sic)fisa ?!? Păi binele este că se vor ieftini ţigările de contrabandă de la noi.Că se înţelege că odată instalaţi la vamă oamenii care trebuie, nu se va mai trece cu autoturismul ţigările, ci cu TIR-ul sau cu garnitura de tren.Şi uite aşa o să fie abundenţă de iarba dracului, şi preţurile vor scădea.Că din decembrie când luam cartuşul de Marlboro scurt cu 50 de lei, acum ajunsese la 80 de lei.Aştept să ajungă naibii la 35 de lei cartuşul.Şi când se va desfiinţa corupţia în stare agravantă din România, promit solemn să mă castrez.Şi nimic nu îmi place mai mult pe lume, de cât sexul cu o tipă bine.Mersi mult nea Băsescule, şi la mai mare!