Politică

Londra, in flacari, politia a pierdut controlul

Pentru a treia noapte consecutiv a domnit haosul pe strazile Londrei. Violentele si distrugerile s-au intins in mai multe cartiere, unul nu departe de centrul metropolei britanice.

Tinerii din Birmingham, Bristol si Liverpool au iesit si ei pe strazi sa se lupte cu politia.

Violentele, care au inceput in Tottenham, sambata, s-au extins in mai multe cartiere ale Londrei, iar luni seara, incendii masive au fost inregistrate de televiziuni in Hackney. Violente au fost inregistrate si in Lewisham, Peckham, Deptford, Elephant & Castle, informeaza The Telegraph.

Premierul David Cameron si-a scurtat concediul in Toscana si s-a intors de urgenta in capitala. Ministrul de interne Theresa May, surprinsa si ea in vacanta de valul de violente, a anuntat ca au fost arestate pana acum peste 300 de persoane, printre care si un baiat de 11 ani.

Politia din Londra a facut un apel catre parinti, sa isi contacteze copiii si sa ii cheme acasa, strazile fiind pline de adolescenti care filmeaza sau participa la revolte.

Revoltele vin pe fondul saraciei  si a somajului ajuns la un nivel alarmant, iar politica este insensibila la problemele oamenilor. Politistii si politicienii insista insa ca problemele sunt cauzate de o minoritate si ca nu exista probleme de securitate.

sursa: ziare.com & stirileprotv.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Curios că au început revolte într-un oraş care este monitorizat video mai ceva ca Big Brother.Bănuiesc că se filmează totul şi apoi se vor trage concluzii cum să se reprime revoltele populare care vor avea loc cât de curând prin lume. Sunt convins că treaba este stârnită pentru studiu de caz. Îmi aduc aminte de indivizii neraşi, îmbrăcaţi cât mai modest, care pe 21 decembrie 1989 la Intercontinental, erau singurii care strigau lozinci contra lui Ceauşescu. Noi ceilalţi ne uitam la ei cu teamă, dar începeam şi noi să strigăm, urmându-le cu teamă exemplul. Nu ştiu dacă manipulatorii maselor de proşti au vreo strategie contra “antimanipulatorilor”. Sunt convins că nu.

  • Acum NATO ar trebuii sa intervina CA IN LIBIA impotriva regimului criminal al reginei …NU ? sI SA O VINEZE CU F16 SQ-I BOMBAEDEZE BUKINGAMUL…SI RESTUL BUGHINURILOR…SI LA FINAL SA O SPINZURE CA PE sadam fiinca asta chiar are arme de distrugere in masa ? Cine dracu o sa mai puna botul la propaganda burheza ?poate doar retardatii mintal …!