Politică

La ei protejază țestoasa de deșert, la noi ne otrăvesc apele

hands-off-pardnerUn standof care poate dinamita statul politienesc in SUA are loc chiar cand scriu aceste randuri – conform Zerohedge. Conform Infowars, federalii au dat deja inapoi dupa ce grupuri de cetateni inarmati s-au adunat in sprijinul unui fermier care fusese amenitat de o oarecare agentie federala care se ocupa cu protectia broastelor de desert ca ii confisca vacile pentru ca le paste pe un teren unde trec broscute.

Pare din Kafka toata treaba asta, dar cate aberatii nu exista in “land of the free” de am ramane masca noi romanii de cum pot americanii sa le mai inghita. Incet-incet se fierbe insa si la ei mamaliga.

Pe mine nu m-au socat insa aberatia problemei in sine si riscul de aprindere a scanteii – exista un conflict mocnit in SUA acum intre cetateni (mai ales cei cu arme) si guvernul federal (cel cu bancherii si cu Fed-ul). Americanii au reusit prin ingineria sociala numita Occupy sa deturneze energiile revolutionare, sa le lase sa se descarce intr-un mod controlat si total ineficient. Este insa doar o amanare, vom vedea ce se intampla la urmatoarele alegeri.

Ce m-a socat insa pe mine este obsesia cu care o agentie oficiala a guvernului american protejeaza “natura”, in cazul de fata broasca testoasa de desert. Nu ii intereseaza insa oamenii, nu ii intereseaza insa otravirea apelor (si la ei, si la noi), nu i-a interesat nici macar imensa poluare din golf pentru care Shell dupa ce a platit cateva miliarde si a oprit extractia un an doi, acum a luat-o deja de la cap – este “clean slate”. Lui Shell nu i-au confiscat sondele, echipamentele ba chiar statul a interzis atunci accesul populatiei si al organizatiilor pentru protectia mediului in zona, pentru a ascunde nivelul dezastrului si a ajuta astfel Shell sa musamalizeze cat mai rapid si cantitatea de petrol deversata si daunele produse etc.

Nu asa se intampla in cazul oamenilor simpli care sunt tratati inferior corporatiilor. Ultima scapare care le-a mai ramas este insa unitatea si lupta – cu armele daca e cazul. Incidentul de fata ne dovedeste ca inca mai exista cowboy in America si inca mai exista sperante.

Autor: Gigel Chiazna

Sursa: Gigel Chiazna

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Pe romaneste se spune “conflict”, “cearta”, “diferend”, nu “standof”, pocitorilor de limba romana !

Abonează-te la newsletter