Jurnalistul Ion Cristoiu a declarat că situația de la Caracal nu este primul caz în care Serviciul de Telecomunicații Speciale comite o eroare vitală, iar aceste lucruri au loc deoarece serviciul nu este controlat decât de la Cotroceni, devenind “garda” președintelui.
“Este a doua oară când STS-ul comite o eroare vitală pentru viaţa, destinul unor oameni. Şi a nu ştiu câta oară când STS nu răspunde imediat aşa cum nu a răspuns nici în cazul acuzaţiilor privind fraudarea alegerilor prin soft. Asta spune că avem o problemă cu această instituţie militarizată din România, aşa cum sunt şi alte instituţii militarizate din România, care în alte ţări sunt civile. SPP, serviciile secrete sunt militarizate şi principala consecinţă a acestei militarizări este lipsa de transparenţă absolută, de secret militar, pot să facă afaceri de corupţie, pot să încalce legea, nu răspund. Absenţa oricărui control, SPP, STS sunt controlate de Parlament. În Parlament, STS e controlat de nişte comisii parlamentare.Problema este că aceste instituţii depind de CSAT, depind direct de preşedinte”, a declarat jurnalistul Ion Cristoiu, pentru MEDIAFAX.
“În ultimi 15 ani au devenit un fel de gardă pretoriană a preşedintelui şi şefii acestor instituţii, ai SPP şi STS se grăbesc să facă pe plac preşedintelui şi familiei sale. În consecinţă atâta timp cât şefii acestor instituţii răspund doar în faţa preşedintelui şi au protecţia preşedintelui, chiar complicitatea preşedintelui pentru că ele nu pot fi controlate, nu dau seamă nimănui”, a completat jurnalistul.
Ion Cristoiu face și o dezvăluire legată de ancheta parlamentară ce vizează alegerile.
“La ancheta parlamentară s-a aflat că domnii generali de la soft au predat Autorităţii Electorale Permanente softul de la alegeri, rezultatele fără proces verbal, fără un minim instructaj legat de cum se umblă la acel soft. La ora actuală avem o gravă încălcare a legii în cazul softului pentru că nu există un proces verbal de predare a acestui soft. Nu am înţeles de ce anul acesta STS trebuia să pună la dispoziţie acest soft, când până acu, la alte alegeri, au fost lictaţii pentru soft”, a mai spus jurnalistul, pentru MEDIAFAX.
Conform oficialilor IGPR, STS a transmis însă trei locații eronate, iar echipajele au reușit să ajungă la imobilul în care era victima abia după 19 ore. Cu alte cuvinte, polițiștii s-au învârtit pe străzi în Caracal, în timp ce fata era ucisă.
Alexandra a apucat să sune la 112 de trei ori, oferind chiar detalii, după cum a anunțat Serviciul de Telecomunicații Speciale.
STS a anunțat că nu identifică locul telefonului și nici celula operatorului de telefonie prin care se efectuează apelul. “Toate aceste informații sunt furnizate de către furnizorul reţelei publice mobile de telefonie la iniţierea apelului, sub forma unor sectoare de cerc și sunt disponibile la nivelul operatorilor și dispecerilor implicați în gestionarea cazului”, se arată în comunicatul STS.
Conform unui comunicat al ANCOM din noiembrie 2016, sistemul naţional unic pentru apeluri de urgenţă poate stabili cu o mai bună acurateţe poziţia celor care solicită ajutor la numărul de urgenţă 112, inclusiv prin aflarea latitudinii şi longitudinii la care e apelantul.
Autor: Lucian Negrea
Sursa: Știri pe surse
…dupa ce ani de-a rindul ”pitifelnicul” asta neterminat a demolat tot ce era sfint in constiinta acestui neam, aidoma ctp-ului, nistorescului si altora, ne ”serveste” acum analize peste analize… si nu pot scrie aici tot ce mi-as dori pen’ca applet-ul asta are niste keywords-uri care fac imposibila postarea cu anumite cuvinte… asa ca pitifelnicule mai mult decit sa-ti dau in git, este sa iti doresc ca in viata ta sa fie totu’ dupa sufletu’ tau cel luminos…
Colectiv, Sorina, Caracal un singur scop: GOVERNUL MIO!
Apuseni