Analize și opinii Cultură și Familie Politică

Întrebări pentru poporul român. Pentru 1, 6 ignoră 7.400.000?

O veche vorbă românească spune că ,,În țara orbilor, chiorul e împărat!”. Și are atât de multă dreptate! Cum altfel ar mai putea rămâne domnul Băsescu președinte, să simuleze că nu vede 7 400 000 de voturi de blam?! Și cum îl mai pot vedea și accepta cetățenii acestei țări în acea funcție, dacă nu sunt orbi fizic sau moral?!

O altă vorbă din popor spune că ,,atunci când toți îți zic că ești beat, te duci și te culci!”. Atunci când 7 400 000 de români, pe care ar trebui să-i reprezinți în cea mai înaltă și onorabilă funcție în stat, îți spun DA și Pa!, tu ce faci? Te duci și te culci cu demisia sub pernă, sau revii cu sentimentul victoriei asupra propriului popor? Cât de beat de putere poate fi un om, cât de lipsit de onoare, să vrea să dețină în continuare o funcție de reprezentare, atunci când milioane de reprezentați prezentați la referendum îi spun că nu mai vor să îi reprezinte?

Mai putem defini ca democratică o țară ce are în funcție un președinte demis de o majoritate covârșitoare a cetățenilor săi, reînscăunat pe tronul domniei și puterii totalitare de 6 judecători, ,,imparțiali” politic? Votul a 7 milioane de români nu mai înseamnă nimic, în fața unor artificii de procedură, cum e cvorumul? Ce înseamnă ,,cvorum” atunci când nu știm exact care e numărul total de votanți din România?  Și dacă nu știm care e numărul exact de cetățeni necesar pentru cvorum, are acest artificiu valoare și greutate mai mare decât cele 7 400 000 de voturi reale și palpabile?

De ce acei 7 400 000 de cetățeni care au votat, atât de numeroșii anti-băsiști, acum tac liniștiți și nepăsători, când văd că alți 6 cetățeni calcă peste votul lor, reducându-l la neant? Pentru 1, 6 au invalidat 7 400 000. Sa fie drept oare? Acesta e dreptul? Aceasta e dreptatea?

Dacă călcăm acum în acest fel peste orice fel de valori și principii, nu se creează cumva un precedent periculos, oricând repetabil? Nu întărim sentimentul populației de ,,asta e țara lui Papură-Vodă”, sentimentul de ilegalitate și ilegitimitate a orice în această țară? Dacă capul e ilegitim, nu se subminează și corpul tuturor instituțiilor ce ar trebui să reprezinte legea și legitimitatea? Ce mai putem cere de la simplii cetățeni dacă însuși președintele calcă peste orice, pentru a se recocoța la putere? Ce fel de exemplu ne dau cei care ar trebui să fie o pildă de onoare, demnitate, ordine, legalitate și moralitate?

Care sunt interesele grupurilor de putere din afara țării, care îl vor pe Băsescu din nou președinte? Ce le oferă în schimbul scaunului său? Ce le oferă din ce e al nostru? Fiindcă președintele nu are nimic de oferit din al lui, e pus acolo, taie și spânzură din trupul și avutul țării.

Ce riscă domnul Băsescu în cazul în care renunță la funcția de președinte, dacă e dispus să își asume riscul de a reveni în această funcție împotriva voinței a 7 400 000 de cetățeni? Dacă se trezește din nou poporul ca în iarnă și de data asta se trezește de-a binelea? Ce i se întâmplă dacă demisionează, mai rău decât ce i s-ar putea întâmpla în cazul trezirii furioase din coșmar a populației?

Priviți această imagine pe care am descoperit-o și eu întâmplător pe Facebook:

Eu am văzut-o ca pe o alegorie a situației politice actuale.

Câteodată te sinucizi ducându-te la fund, alteori înălțându-te. Peștele portocaliu a fost înălțat de 6 ,,înțelepți” contra voinței a 7 400 000 de români. Gest riscant, fiindcă aerul în care respiră orice politician e susținerea populară, votul de susținere. Cu cât ești mai sus, cu atât aerul e mai rarefiat, iar pentru domnul Băsescu aerul e de 7 400 000 de voturi contra mai rarefiat decât înainte de referendum. Va putea oare să respire în condiții atât de neprielnice? Îi vor putea asigura în mod artificial oxigenul cei care l-au reînălțat în funcție, prin proceduri artificiale?

Multe întrebări la care poporul român, în următoarea perioadă, într-un fel sau altul, va răspunde. Întrebări la care unii, într-un fel sau altul, vor răspunde în fața poporului român.

Autor: Florin Moldovan

sursa: presalocala.com

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Politicienii romani, americani si europeni trebuie sa inteleaga ca, nici o forma de guvernare, fie ea nationala, europeana sau mondiala, nu rezista daca oamenii nu o mai considera legitima in forul lor interior, in constiinta lor. Sa ignori constiinta a 8,5 milioane de oameni dintre care 7,4 milioane au votat pentru demiterea unui presedinte, asa cum s-a intamplat recent in Romania, inseamna ca ai optat deja pentru a le sfarma constiinta lor si ai declansat un razboi civil prin care poti sa aprinzi orase si tari la confluenta dintre civilizatie si barbarie.
    Democraţia ne este o tarfa de lux petru oligarhi, iar pentru ceilalti oameni o prostituata de cules de pe strada de doi generali inarmaţi care se lupta pentru o femeie fatala. Democratia este un copil care moare de foame, in fata caruia nu rezista nici o carte si nici un sistem politic, fie el national sau mondial.

  • Pentru lege stimabile.
    Legea dupa care s-a jucat refernedumul a stabilit reguli clare, pe care CCR le-a respectat la evaluarea situatiei. Cei 7.4 ml nu au format o majoritate de 50%+1, asa ca referendmul a fost invalidat.
    Pana nu ne punem noi romanii poalele-n cap, nu ne este bine.
    Ceva am luat si noi de la rromii nostri: lamentarea continua.
    De ce nu scrii stimabile despre modul ilegal in care a fost suspendat Basescu si despre efectele catastrofale pe care joaca cu puta in nisip a doi imberbi ai politicii mioritice a aruncat Romania.
    Sau tot Basescu e de vina, nu-i asa?

  • Ce ar mai fi de spus?
    Este regretabil ca nu a invatat nimic din modul in care a sfarsit celalalt ,,escu”.Chiar vrea sa sfarseasca la fel?
    Sa insiste ca nu mai este mult
    Revenind la Europa si America,sant orofund dezamagit.Troica europeano-americana a gresi in multe situatii(Libia,Egipt,iugoslavia,etc.)asa ca sa ne mai lase.
    Strada rezolva problema.Deci ,in strada

  • @Nelu Marin.Care strada rezolva problema;in prezent in Piata universitatii-Teatrul National acolo unde scrie”Aici sa murit pentru libertate”Webcam Bucuresti ora 13,18″ sant patru persoane care se odihnesc pe banci diferite si alte trei persoane care mananca pepene de Magurele.Cu acestia zici dumneata ca singura rezolvare este strada?Singura rezolvare este o adevarata revolutie.Pentru ca in’89 nu a fost revolutie a fost lovitura de stat cu concursul agenturilor straine.In felul acesta le vor tremura chilotii la toti(CCR.JUSTITIE,INTERNE,GUVERN SI PARLAMENT).In rest apa de ploaie;care in prezent ne lipseste.

  • O spun ca de atitea ori,raspunzind diverselor comentarii:
    Strada,doar strada va alunga haita de infractori,ciuma iudeo-masonica. Chir cu urmari triste,cu prigoane.Trebuie sa ne restabilim demnitatea.
    Asta vreau sa intelegeti ,sa iesim continuu in piata universitatii si nu pe net.
    Sa iesim din culise si sa devenim actori pe scena libertatii noastre.
    La lupta popor roman..Cinstesteti inaintasii,marturisitorii credintei si jertfenicii neamului pentru neam si tara.
    ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU.

  • Aceasta asa zisa curte constitutionala este o haita de caini care pentru propriul interes au vandut Romania .Ar trebui elaborata o noua lege privind functionarea curtii si numirea altor magistrati , apolitici , in urma unui examen serios .Actualii membrii ar trebui sa raspunda in fata justitiei pentru toate verdictele date pana in prezent .