Extern Politică

Intalnirea grupului Bilderberg incepe joi la hotelul Suvretta House din statiunea elvetiana St. Moritz. Un politician local cere arestarea lui Henry Kissinger

Intalnirea din acest an a controversatului Grup Bilderberg va incepe joi, 9 iunie, la hotelul Suvretta House din statiunea elvetiana St. Moritz, potrivit informatiilor prezentate de site-ul American Free Press, care monitorizeaza de multi ani organizatia. Bilderberg sustine o agenda globalista si afirma ca notiunea de suveranitate nationala este depasita. Din cauza caracterului secret al intalnirilor si al refuzului de a prezenta comunicate de presa, grupul a fost acuzat frecvent de comploturi la nivel mondial. In acest context, un important politician elvetian a cerut autoritatilor federale arestarea lui Henry Kissinger, pe care il acuza de “crime de razboi”.

Reuniunea, cea de-a 59-a din istoria grupului, va dura pana la 12 iunie.

Dominique Baettig, reprezentant al Partidului Poporului din Elvetia, a cerut autoritatilor federale arestarea lui Henry Kissinger, pe care il acuza de “crime de razboi”. Politicianul elvetian i-a trimis o scrisoare Procurorului General din Tara Cantoanelor in care solicita arestarea fostului secretar american de stat, in cazul in care acesta va participa la reuniunea Bilderberg. Baettig il acuza pe Kissinger de complicitate la crime de razboi in Indochina, Bangladesh, Chile, Cipru si Timorul de Est.

In scrisoarea sa, Baettig solicita, de asemenea, arestarea fostului lider de la Casa Alba, George W. Bush, si a presedintelui francez Nicolas Sarkozy, insa, potrivit infowars.com, niciunul dintre cei doi nu va lua parte la intalnirea desfasurata in statiunea elvetiana.

Ziaristul Jim Tucker de la American Free Press, considerat unul dintre cei mai neobositi “vanatori” de bilderbergi, a afirmat recent ca, la intalnirea din Elvetia, membrii grupului “se vor plange de felul in care nationalistii rai blocheaza eforturile lor de a realiza guvernul mondial”, “vor ordona cresterea preturilor la petrol”, “vor promova razboaie pentru profit” si “vor formula un apel pentru ca un guvern mondial sa impuna pacea”.

Reuniunea din Elvetia intervine la doua luni dupa ce institutia-sora a Grupului Bilderberg, Comisia Trilaterala, s-a reunit intre 8 si 10 aprilie la Washington. Bilderberg este un grup exclusiv occidental, in timp ce Comisia Trilaterala a fost creata cu intentia de a integra elite din America de Nord, Europa Occidentala si Japonia.

Vezi mai jos o prezentare a reuniunii din Elvetia facuta de ziaristul Alex Jones, cunoscut adept al teoriilor conspiratiei:


Un grup controversat

Bilderberg Group este o organizatie ce include lideri politici, oameni de afaceri, academicieni si ziaristi, care se intruneste anual incepand din 1954. Organizatia sustine o agenda globalista si afirma ca notiunea de suveranitate nationala este depasita.

Printre participantii la reuniunile trecute ale grupului s-au numarat Hillary Clinton, Bill Clinton, Donald Rumsfeld, Henry Kissinger, regele Juan Carlos al Spaniei, Regina Beatrix a Olandei si Tony Blair, reprezentanti ai Consiliilor de Administratie de la IBM, Xerox, Royal Dutch Shell, Nokia si Daimler.

Intalnirea din 2008 s-a desfasurat la Westfields Marriott in Chantilly (Virginia), reuniunea din 2009 a avut loc la hotelulNafsika Astir Palace din Vouliagmeni (Grecia), in timp ce, anul trecut, bilderbergii s-au reunit in mica statiune exclusivista spaniola Sitges, in apropiere de Barcelona. La fiecare patru ani, reuniunile se desfasoara in SUA sau Canada.

Din cauza caracterului secret al intalnirilor si al refuzului de a prezenta comunicate de presa, grupul a fost acuzat frecvent de comploturi la nivel mondial. Participantii nu au voie sa vorbeasca despre cele discutate in timpul reuniunilor, grupul nu are pagina de internet si nicio intalnire nu este inregistrata.

Grupul Bilderberg poarta numele unui hotel din Olanda unde membrii fondatori – printul Bernhard al Olandei, Joseph Retinger, David Rockefeller si Denis Healey – s-au intalnit prima data in 1954. Participantii la intalnirile grupului sunt protejati de serviciile secrete ale principalelor state reprezentate, in frunte cu CIA.

Intr-un interviu acordat HotNews.ro in 2010, Andrew Marshall, cercetator in cadrul Centre for Research on Globalization, a declarat ca “Grupul Bilderberg actioneaza ca o organizatie internationala de tip think-tank, foarte secreta de felul ei si care nu ofera acces public la documentele sau la discutiile sale. Nu este un club social, deoarece membrii sai discuta chestiuni majore legate de politica, economie si societate. Pana la un anumit punct, este ceea ce pretind bilderbergii – “un mediu informal unde oamenii sunt liberi sa se intalneasca si sa discute deschis diferite probleme”. Totusi, deoarece oficiali publici participa la aceste intalniri si chestiuni de interes public sunt luate in discutie, ele ar trebui sa fie la fel de deschise si de transparente precum Forumul Economic Mondial“.

autor: Adrian Novac

sursa: HotNews.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Pina niste baeti foarte destepti si foarte antrenati se vor unii si ,folosinduse de cele mai sofisticate arme ii vor casapii pe rind pe toti sau pe majoritatea ,asfel incit stapinii lor sa intelega ca si eisint in pericol de ….executie…!Si eu cred ca si anglia si mai ales america au excedent de oameni gata pregatiti sa-i mierleasca pe jegosi …nu au nevoie decit de un impuls logistic si politic…de unde va venii el ?

  • ESTE ORA 20,40(ORA EUROPEANA) ASTAZI 9 IUNIE 2011 CAND PRIMESC ACEST ARTICOL.NU AM CITIT ACEST ARTICOL.PAREREA MEA ESTE CA TREBUIE ARESTATI SI EXECUTATIB TOTI ACESTI BANDITI MONDIALI. CUNOSC ACTIVITATEA ACESTOR GOLANI MONDIALI DE MULT TIMP.FIECARE LA TIMPUL LUI.EXACT CA ACELA DE LA F.M.I.(D.S.K.)DUMNEZEU ARE GRIJA DE TOTI SUPUSII LUI.EXACT CUM A AVUT GRIJA DE FIUL SAU:CARE L-A TRIMIS PE ACEST PAMANT(DOMNUL NOSTRU ISSUS HRISTOS).NU NUMAI H.KISSINGER.ACESTI CRIMINALI MONDIALI:MULT RAU AU MAI FACUT PE ACEST PAMANT.SA FIE FACUTI BUCATI SI DATI LA CAINI.ATENTIE MARE.FIECARE DUPA FAPTA SI RASPLATA.