Analize și opinii Cultură și Familie Politică

Indiferenţa ca înaltă trădare

tricolor2_62324400-300x259Când un ofiţer al armatei române, fie el şi în rezervă, nu are nicio tresărire nervoasă atunci când este atinsă onoarea şi demnitatea propriei ţări, acuzaţia de trădare nu este deloc gravă. Când acel ofiţer este preşedintele României iar din această poziţie tratează din mers probleme care zgândăre coarda sensibilă a ardelenilor mai ales, ce contra-argument are preşedintele pentru a mai convinge că se mai află în slujba tuturor românilor?

Românul spune că paza bună trece primejdia rea! În faţa jignirilor lansate de la Budapesta şi din Bucureşti de oficiali ai statului ungar, preşedintele României întoarce privirea. Venit de la un secretar de stat sau un ambasador, domnia sa nu consideră demn de răspuns un scuipat aruncat pe obrazul ţării şi al românilor. Preşedintele Traian Băsescu este un rezistent, motiv pentru care acceptă să fie acoperit de scuipaţi câtă vreme aceştia nu au ştampilă prezidenţială de Budapesta.

Aflat sub steagul UE, NATO şi FMI, preşedintele Băsescu pare să fie tot mai desprins de realitatea românească, fiind imaginea tot mai ingrată a trădării interesului naţional, a decăderii morale şi a demnităţii de a fii român. Din nou, între România şi propriul scaun, Traian Băsescu alege scaunul. Nu este primul conducător care a trădat totul pentru a rămâne la cârmuire. Gesturile vasalului preşedinte transmit disperarea cu care acesta se ţine de funcţia primită cadou de la stăpâni, fie că aceştia sunt de peste Atlantic, de la Bruxelles sau de la Budapesta. Căci acestora le este loial Traian Băsescu, nicidecum românilor. Vasalul Traian Băsescu plăteşte scump scaunul de preşedinte al României, dar plata o asigură ţara şi poporul român.

Imaginea curajosului care avea întâlniri directe numai cu marele licurici, a devenit o umbră care pendulează între două lumi: una în care nimic nu îl mai reprezintă – România, alta în care poziţia de vânzător şi trădător îl mai păstrează încă în scaun – UE, SUA. Pentru Traian Băsescu, bătălia cu Rusia pentru o Transnistrie devenită străină este mai justificată decât respectul pentru o parte din teritoriul României, cu toate efectele care decurg în plan economic şi geostrategic. Este o dovadă a modului în care acesta înţelege politica din estul Europei unde se află România. Într-o perioadă în care China riscă un conflict regional numai pentru a demonstra că istoria şi teritoriul naţional sunt intangibile (Insulele Diaoyu), preşedintele României nu vede, nu aude! Poate nici bătălia Agentinei pentru Insulele Falkland nu este reprezentativă. Realitatea nu îl ajută nici în condiţiile în care, economic şi militar, România este condusă de la Bruxelles, acolo unde se află sediile UE şi NATO.

Care este STRATEGIA PENTRU ROMÂNIA demonstrată de preşedintele Traian Băsescu, alta decât coabitarea obraznică alături de cei care scuipă obrazul ţării? Care ne mai sunt aliaţii oneşti? Pentru ce, încă odată, preşedintele României joacă pe alte mize şi în alte echipe decât alături de Parlament, autoritatea supremă în stat? Cât mai trebuie demonstrat şi cu câte argumente că cetăţeanul Traian Băsescu, din funcţia de preşedinte, prin indiferenţa şi sfidarea manifestate în faţa problemelor sensibile ale ţării, se face vinovat de trădare?

Relaţia cu Ungaria trebuie tratată într-un mod mai special, cu diplomaţie şi decenţă, asta neînsemnând că Budapesta sau vreun oficial maghiar îşi poate permite să trateze România ca pe propriile buzunare. Regionalizarea Europei este un fenomen căreia cu greu ne vom putea opune fără a pierde tot mai mult din actul decizional, în favoarea instituţiilor UE. De aici, însă, până la acceptarea unui tratament lipsit de decenţă, este cale lungă. Pentru că, în ultimul act al interferenţei de la Budapesta, numai copiii de grădiniţă au în faţă motivaţia unui drapel de judeţ. Asta ca şi cum preşedintele Traian Băsescu nu ar fi şi nu ar acţiona similar, cu sau fără şuviţă peste chelie. Numai că Traian Băsescu s-a clamat singur preşedinte-jucător în clipa în care a primit o ţară la cheie, intrată în NATO şi cu negocierile de aderare la UE finalizate. După şapte ani, lipsit de jucăriile şi sclavii din plan local, nu mai ştie să joace. Sau nu mai primeşte încuviinţarea, fapt care ar fi cu atât mai umilitor pentru întreaga naţiune română, câtă vreme văpaia steagurilor secuieşti nu pare să fie decât un firav semnal a celor care vor să vină.

Autor: Dan Tomozei
sursA: jurnalul.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Profetie despre Romania

    Capitolul 11 Zaharia

    1 Deschide-ţi porţile, Libanule, ca să-ţi mănânce focul cedrii!
    2 Vaită-te, chiparosule, căci cedrul a căzut, şi cei falnici sunt nimiciţi! Văitaţi-vă, stejari din Basan, căci pădurea cea nepătrunsă a fost dată jos!
    3 Păstorii scot strigăte de jale, pentru că li s-a nimicit fala; puii de lei mugesc, căci desişul Iordanului este nimicit.
    4 Aşa vorbeşte Domnul Dumnezeul meu “Paşte oile de tăiat!
    5 Căci cei ce le cumpără le taie şi nu se simt vinovaţi. Şi cel ce le vinde zice: “Binecuvântat să fie Domnul, căci mă îmbogăţesc!” Şi păstorii lor nu le cruţă.
    6 Căci nu mai am milă de locuitorii ţării – zice Domnul – ci, iată, dau pe oameni, pe unii în mâinile altora şi în mâinile împăratului lor; ei vor pustii ţara, şi n-o voi izbăvi din mâinile lor.”
    7 Atunci m-am apucat să pasc oile de tăiat, în adevăr cele mai ticăloase din turmă. Am luat două toiege: pe unul l-am numit “Îndurare”, iar pe celălalt l-am numit “Legământ”. Şi am păscut oile.
    8 Am nimicit cu desăvârşire pe cei trei păstori într-o lună: sufletul meu nu-i mai răbda şi se scârbise şi sufletul lor de mine.
    9 Şi am zis: “Nu vă mai pot paşte! Cea care are să moară să moară, cea care are să piară să piară, şi cele ce mai rămân să se mănânce unele pe altele!
    10 Mi-am luat toiagul “Îndurare” şi l-am rupt, ca să rup legământul meu pe care-l încheiasem cu toate popoarele.
    11 Şi când s-a rupt, în ziua aceea, nenorocitele acelea de oi care au luat seama la mine au cunoscut astfel că acesta era cuvântul Domnului.
    12 Eu le-am zis: “Dacă găsiţi cu cale, daţi-mi plata; dacă nu, nu mi-o daţi!” Şi mi-au cântărit ca plată, treizeci de arginţi.
    13 Dar Domnul mi-a zis: “Aruncă olarului preţul acesta scump cu care m-au preţuit!” Şi am luat cei treizeci de arginţi şi i-am aruncat în Casa Domnului pentru olar.
    14 Apoi mi-am rupt al doilea toiag “Legământ”, ca să rup frăţia dintre Iuda şi Israel.
    15 Domnul mi-a zis: “Ia şi uneltele unui păstor nebun!
    16 Căci iată că voi ridica în ţară un păstor căruia nu-i va păsa de oile care pier; nu se va duce să caute pe cele mai tinere, nu va vindeca pe cele rănite, nu va îngriji de cele sănătoase; ci va mânca din carnea celor mai grase şi nu le va mai lăsa decât copitele!
    17 Vai de păstorul de nimic care îşi părăseşte oile! Să cadă sabia pe braţul lui şi pe ochiul lui cel drept! Să i se usuce braţul de tot şi să i se stingă ochiul drept!”

    Si acum vom da si explicatia, talmacirea.
    -Pastorul ce se apuca sa pasca oile de taiat este Ilie ce trebuie sa vina.

    -Cei trei pastori(vezi “cinci au fost, unu este”).

    -Cele doua toiege sunt cele doua legaminte pentru Patrie. Unu este incheiat cu toate popoarele, el se cheama Crestinismul(Rahela), iar al doilea este incheiat cu Romania(Dacia-Leea). Unu este legat de pamant(etnie) iar celalalt nu este.

    – Pastorul cel din urma, cel care inca n-a venit inca, si cand va veni, el va ramane putina vreme. El este regele Mihai care isi paraseste oile.

  • TREBUIE DEMIS IMEDIAT SI PENTRU TOTDEAUNA.CEI DIN USL NU TREBUIE SA UITE CA AU FOST ALESI TOCMAI PENTRU ACEST LUCRU.AM IMPRESIA CA DIN NOU SINTEM TRADATI DE POLITICIENI.MARE RUSINE.TREBUIE SA IESIM DIN NOU IN STRADA MAI MULTI CA LA REVOLUTIE SAU LA REFERENDUM.

  • Ha, Ha, Ha !!! Orice e bun daca iese de un motiv de suspendare, da ? V-a luat Felix si vuvuzelele lui mintea de tot ! Cum-necum reusirati sa il conectati pe base si de chestiunea asta. Abia apuc sa vina vara sa fie o canicula sau o inundatie sa ma distrez cum o sa va crapati scafarlia sa il scoateti vinovat si tradator si distrugator de economie nationala. Asta cu atat mai vartos cu cat v-ati scremut de era sa va crape ochii sa ii miscorati importanta in stat si prerogativele, pe el dorindu-l asa o paiata fara nici un drept dar cu toate raspunderile si vinovatiile pe care vreti voi sa i le puneti in cap. Adica sa nu comande la nimeni si la nimic dar cand e de scos vinovat sa fie primul, da ? Si nu va e teama ca va trazneste Dumnezeu, asa din senin !

  • Eu ma minunez, cit de prost si manipulabil este poporul acesta! Cind aude de drapel, toti parca isi pierd mintile. Ce mare scofala este cu acest drapel regional? Nu exista drapelul moldovea?, nu aexista drapelele diferitelor orase? Si acestea filfiie pe stindarde, in lungul si latul tarii! Cred ca e timpul sa va dati seama, sa ne dam seama, ca aici trim impreuna de sute de ani, este de netagaduit ca secuii isi au locul in judetele respective, unde, varba sa ramina intre noi, acum 100 de ani nu era picor de roman. Facem acelasi lucru pe care l-a facut Ceausescu? E deplorabil sa vezi cum pentru a distrage atentia de la majorarile de impozite, de la toate problemele grave ala societatii, va legati de un lucru atit de firesc in tarile CIVILIZATE! Rusine sa ne fie tuturor celor care traim aici. Cit depre BAsescu, fiecare popor isi merita conducatorii!!!

  • este unul din cei zece imparati din biblie care vor domni pentru o clipa impreuna cu fiara,(apocalipsa) nu sta in puterea noastra sa-l dam la o parte.cat despre stapanii lui vor cadea la timpul lor.(visul lui nabucodonosor cel cu chipul de aur talcuit de daniel), caderea lor a hotarat-o Dumnezeu, noi nu-ivom face nimic si daca iesim toti in strada sau si daca facem in fiecare luna referendum. este timpul lor, trebuie sa avem rabdare….

  • Usl, Antonescule, Ponta, treziti-va, ………. de ce v-au ales poporul roman? In primul rand sa ne scapati de basescu traian, da? Esti un …, POnta, ma scuzi, dar impresia asta o avem multi din Timisoara! Te-a facut basescu, ……… recunosti? Esti slab, jos cu tine, in curand…….. cam asta se vrea muteste acuma……. ai grija, ca daca nu te ridici pretentiilor romanilor dispari din functie, nenicule! P.S. Ne-ai inselat asteptarile basist … ce te dovesti tovarase Ponta! Clara, Timisoara

  • Buna ziua!
    Citind articolul dumneavoastra imi vine in minte o simpla intrebare, in tara noastra ce reprezinta ambasadorul Ungariei, nu cumva CHIAR Presedintele tarii respective?
    Este pacat ca am ajuns intr-o mocirla!

  • da, încă puțină răbdare; Nu cobori pentru fiecare gunoi la tomberon. Îl duci după ce se umple găleata și uneori îl mai și îndeși…dar pînă la urmă îl arunci că altfel se împute.

  • Si asta este ultima actiune a lui de inalta tradare ( ultima pe care o stim noi, cine stie ce a mai facut si noi nu le stm !!! )

    Ce blestem o fi pe poporul asta sa fie condus de un asemenea specimen !?!?

  • VINE EA SI VREMEA JUDECATII PENTRU BESTIA CU CHIP SCOFILCIT DE URA FATA DE ROMANI !Vineee si nu poate fi oprita nici de denilet nici de morar si nici de udrea si vine vremea judecatii si pentru ei ….noi incepem sa ne pierdem rabdarea istorica si cind nu vom mai avea rabdare de loc nu mi-as dorii sa fiu dusmanul romanilor cu sau fara steag secuiesc NU MI-AS DORII DELOC ,FIINCA VOM FI NAPRAZNICI !