Politică

Incendiu la Millennium Business Center în Bucureşti

Blocul Millenium este unul controversat. Ridicarea lui la cativa metri de Biserica Armeneasca a fost insotita de un val de proteste si procese, iar constructorii au fost obligati sa remedieze stricaciunile aparute in cladirea lacasului de cult.

In cladirea de 72 de metri inaltime, cu 19 etaje, se afla biroul de la Bucuresti al Bancii Mondiale, sediul Transelectrica si al altor firme de renume, iar parterul era ocupat de o banca. Ca inaltime, este a saptea cladire din Bucuresti si cea mai inalta din Romania cu structura integrala din otel.

“Asemenea porcării de blocuri nu trebuiesc construite în centrul Capitalei. Culegem roadele corupţiei şi iresponsabilităţii. După părerea mea acest bloc trebuie demolat. Mai avem asemenea clădiri: porcăria de la Sfântul Iosif, care pune în pericol Catedrala. Este o mare daună pentru cartier, pentru întreaga comunitate. Sunt sute, mii de oameni adunaţi aici. Este extraordinar de grav şi ilustrează pericolul la care este expusă zona. Nu este singurul bloc care nu trebuia construit în această zonă. Mai sunt unele case de patrimoniu, în spatele clădirii, în strada Arcului”.  (Paleologu)

UPDATE: Nu am comentat nimic de profesionalismul pompierilor ajunsi la fata locului. Veti gasi AICI o imagine plina de culoare a interventiei acestora.