Analize și opinii Cultură și Familie Politică

Ieșiți la vot! Chiar și apocalipsa poate fi învinsă prin vot

Jumătate dintre noi, cetățeni ai mioriticei noastre patrii, atât de mioritică încât doar urletul lupilor se mai aude peste pustietăți, nu ieșim la vot. De ce? Din motive de dezamăgire. Unele sondaje sunt și mai alarmante. Doar 40 la sută dintre maturii țării sunt hotărâți să vâre hârtia cu ștampila opțiunii în urnă. Am auzit aseară un analist convins că vor ieși din case, cu intenția de a vota, ”doar 28 la sută dintre cetățeni”. Măi să fie! Cică așa ar fi și prin țări mai fasonate din Europa, credința în vot surpându-se și scufundându-se de la an la an. Politicienii, zice el, se fac vinovați pentru promisiuni neonorate, minciuni ambalate ispititor și demagogii în care s-au specializat și ai noștri. În sprijinul ideii de a nu vota vine seară de seară, ca un strigoi care-ți intră pe fereastră în casă, președintele însuși, mă rog, cel care se încăpățânează să-și zică așa. Recidivist în asasinarea dreptului la vot – a mai îndemnat și în vară poporul să nu iasă la referendum, mințind că votul este antidemocratic, otrăvitor, distruge țara și ne dă pe mâna rușilor – Băsescu o ține iar, gaia-mațu, că votăm inutil, fiindcă el oricum nu-i pune în guvern pe ăia de-i alegem noi. Au dosare penale, iar dacă n-au le dreg unele cât ai bate din palme  organele, sunt ”mitomani” (o spune un mincinos notoriu!), vând gogoși și, ceea ce este grav de tot, nu-l au pe el la pipotă. În obrăznicia lor, useliștii, fiindcă despre ei este vorba, se bucură de simpatia și speranța populară și sunt toate șansele să câștige la scor. Și atunci ce poate să facă îndelung fluieratul și huiduitul și detestatul Traian Băsescu? Să semene neîncredere. Să sperie lumea, să amenințe politicienii, să-i țină acasă pe cei care oricum ies greu din case.

Scriam, acum câteva zile, că anunțul băsist prin care ne spune direct că nu va respecta voința populară, fiindcă poporul habar nu are care-i este ”interesul național”, este un act terorist. Teroriștii distrug alte țări. El își detonează propria țară. Băsescu nu se bate cu Ponta sau Antonescu. El se bate cu votul nostru, încercând să-l oprească, să-l deturneze. Votul nostru trebuie ținut acasă, iar atunci când se produce, trebuie anihilat prin diversiunea furtului (vorbește cel mai mare specialist în ciordit voturi din univers).

Ce-i de făcut? E de făcut că trebuie învinse apatia și lentoarea. Trebuie să votăm, e tot ce ne-a mai rămas. Votați, ca și când ați vota ultima oară. Chemați-vă prietenii și rudele și spuneți-le că e unica șansă de a ieși de sub ocupație, fiindcă România trăiește sub ocupație. Ieșiți la vot ca și când ați încerca să opriți sfârșitul lumii. Ieșirea noastră masivă la vot poate spulbera regimul criminal și antinațional care ne călărește și distruge. Ieșiți la vot, cum ați ieși din comă! Altfel vă conservați statutul de oameni morți. Băsescu va ieși seară de seară să ne laude moartea. Înviați prin voință proprie și nu așteptați toiagul divin pentru a da la o parte stânca. Candidații care se consideră deja aleși să-și ia la palme blazarea. Chemați oamenii la vot și munciți pentru asta. Trăim într-o țară în care stafiile totalitarismului reînvie zilnic. Dați un prim ajutor, prin vot, prin respirație gură la gură, muribundei noastre democrații, cât încă se mai poate. Iar duminică se poate.

LUCIAN AVRAMESCU

sursa: ampress.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Democratia este o erezie, un obicei pagan, Izabelian. Nu luati parte la masa demonilor. Vreti sa va jertfiti pe altar pagan, sau sa ardeti pentru o cauza peste care in veci nu se va cobora focul aprobator a lui Dumnezeu?

    “Iată că am s-o arunc bolnavă în pat; şi celor ce preacurvesc cu ea am să le trimit un necaz mare, dacă nu se vor pocăi de faptele lor.
    Voi lovi cu moartea pe copiii ei.” (Apocalipsa 2:22,23)

  • Fiecare din voi zice: „Eu sunt al lui Pavel!” – „Şi eu, al lui Apolo!” – „Şi eu, al lui Chifa!” (1 Corinteni 1:12)

    Niciunul nu se intreaba care din ei a fost rastignit pentru voi sau tras pe roata, sau impuscat, taiat capul, etc.

    PSD-ul lui Ion Iliescu
    PDL-ul lui Basescu
    PRM-ul lui Vadim
    Forta Civica a lui Ungureanu
    PNTCD-ul al nu stiu cui
    PC-ul lui Dan Voiculescu
    PNG-ul lui Jiji
    PPDD-ul lui DD in direct
    PNL

    Voi sunteti idolatrii, niste calcatori a legamantului sfintit prin sange. Aici e MAREA TRADARE NATIONALA.

  • Mie imi pare un apel din partea lui Adrian Nastase care ar vrea, cu ocazia acestui vot, sa iasa de la poprire

  • Nu stiu cati dintre cititori sunt initiati dar eu deja vad limbajul Orwellian cu al lui logica inversa presarat cu nonsens si mesaje subliminale. Sunt obosit de atata munca sa mai citesc si sa mai scriu. Totusi am sa mai scriu cateva randuri pentru cine are minte sa inteleaga. Mesajul subliminal este “VOTEAZA” ca oricum nu conteaza pe cine votezi, important este sa-ti trezeasca interesul si patima, este ca un carlig cu momeala iar dupa ce ai muscat te trag in ce directie vor ei. O fiinta vie care nu are nevoie de reprezentare (adica nu are handicap sever motor/psihic) externa cum sunt eu nu va accepta in ruptul capului sa faca ce vor altii sau sa se lase manipulata de diverse “persoane publice”. Oameni buni este totul o iluzie, votul tau este egal cu 0 intr-o democratie mai mare de 100 sau 1000 de persoane. Ziceam intr-un comentariu mai vechi ca democratia este exercitata doar pe distanta unei aruncaturi de cutit sau sulita ca fara sange nu poti sa o ai. Nu am sa mai inchei cu traditionalul “sa ganditi bine” ca oricum am pierdut oficial speranta nereusind sa gasesc fiinte vii in jurul meu ci doar zombi.

    O fiinta vie dragilor NU VOTEAZA!!!!! Ea traieste momentul…

  • @Tudor Vecerzan
    Mergand pe firul logicii descrise de dvs ar insemna sa nu mai mergem nici unul dintre locuitorii VII ai Romaniei si sa lasam totul DOAR la mana si indemana celor ce sunt implicati activ in viata politica, adica mai exact sa ne intoarcem multe sute de ani cand prostimea nu stia, nu o interesa si nici nu se (putea) implica in “afacerile tarii”.

    Lipsa de impicare, moartea clinica in care se afla societatea civila din Romania si nu numai acesta este un rezultat Orwelian. Daca chiar vom ajunge sa nu mai votam se va ajunge la una din urmatoarele 2 variante: sa platim daca nu mergem la vot (asa cum sunt deja cateva tari europene) SAU sa platim ca sa putem merge la vot. Cert este ca vom ajunge in situatia in care vom face jertfa, sacrificiile si suferintele inaintasilor sa fie in zadar. In loc sa construim pe bazele a ceea ce deja avem ne multumim sa stam binisor in casa, sa-i lasam pe niste neispraviti sa ne decida soarta pentru ca mai apoi sa ne rezervam dreptul de a carcoti pe la colturi.

    Rezultatul dezastruos al ne-mersului la vot s-a vazut foarte bine la ultimul referendum, neimplicarea si ignoranta in care romanii au fost afundati ne-a transformat pe toti in niste zombii, stare in care suntem in continuare incurajati sa ramanem.

    Pentru cei decisi sau cei indecisi sa mearga la vot le recomand sa citeasca legea, sa faca o analiza/retrospectiva a ultimilor ~23 de ani, sa puna SI sa-si puna cateva intrebari si pe urma trecand prin propriul filtru al gandirii sa ia decizia finala daca merge, pe cine, de ce si pentru ce voteaza.

    A face sau a nu face ceva decat pentru ca cineva te indeamna sa o faci te trimite pe tine ca OM(individ) undeva jos pe scara evolutiei fiintelor vii de pe TERRA.

    Ganditi oameni buni pentru voi, pentru fiecare de langa voi si impreuna pentru o stare de mai bine generala. NU ai cum sa faci ceva in viata doar stand cu mainile incrucisate si asteptand binele de la altcineva. Asa ceva NU a existat, NU exista si nici nu se intampla NICIODATA.