Politică

Îți doresc DESTUL!

abrazosMi s-a întamplat să aud un schimb de cuvinte între un tată si fiica lui în ultimele momente ale despărțirii pe aeroport. Tocmai se anunța plecarea. Lânga poarta de securitate, s-au îmbrațișat și tatal i-a spus “Te iubesc și îți doresc destul!” Fata, zâmbind, i-a raspuns: “Tăticule, viața noastră împreună a fost mai mult decât destul. Dragostea ta a fost tot ce mi-am dorit vreodată. Iți doresc deasemenea destul, tată!”

S-au sărutat și fiica a plecat. Tatăl a facut câțiva pasi înspre fereastra lângă care mă așezasem. Cum stătea acolo în picioare, puteam să văd că îl înecau lacrimile. Aș fi vrut să-l îmbărbătez cumva, dar nu puteam să intru în intimitatea unui om străin. El însuși, însa, a deschis conversația întrebându-mă: “Vi s-a întamplat vreodată, să vă luați rămas-bun de la cineva, știind că il vedeți pentru ultima dată?”

“Da, mi s-a întâmplat.” i-am răspuns. “Scuzați-mă ca vă întreb, dar de ce credeți că acesta a fost un ramas-bun pentru totdeauna?”

“Sunt batran, iar ea locuiește foarte departe. Mă asteaptă momente grele înainte și realitatea este că urmatoarea ei întoarcere aici va fi ca să mă ducă la groapă.” spuse el. “Pe când vă luati ramas bun, v-am auzit spunând, “Îți doresc destul”. Pot să vă întreb ce înseamna asta?” El începu să zâmbească. “Asta este o urare care ni s-a păstrat de la generațiile anterioare. Părinții mei obisnuiau să le-o spună la toți…” Omul făcu o mică pauză și se uită în sus, ca și cum ar fi încercat să și-o amintească în detaliu, apoi zambi și mai mult.”Când spunem “Îți doresc destul,” vrem ca cealaltă persoană să aibă viața plină cu destule lucruri care s-o susțină.” Apoi, întorcându-se spre mine îmi recită din memorie urmatoarele: “Îți doresc destul soare, care să-ți lumineze comportamentul, indiferent de cât de mohorâtă ar fi ziua.

Îți doresc destulă ploaie, pentru a aprecia soarele cu atât mai mult.

Îți doresc destulă fericire, ca să-ți țina spiritul viu cât vei trai.

Îți doresc destulă durere, ca până și cea mai mică bucurie a vieții să ți se pară mai mare.

Îți doresc destul câstig pentru a-ți satisface dorințele.

Îți doresc să pierzi destul, pentru a aprecia ceea ce ai.

Îți doresc destule salutări până a ajunge la finalul rămas-bun.”

Aici ochii lui se umeziră din nou și se îndepărtă.

Se spune că ai nevoie de un minut pentru a remarca o persoană specială, o oră ca s-o apreciezi, o zi ca s-o iubești și o viață întreagă ca s-o uiți

FĂ-ȚI TIMP SĂ TRĂIESTI… Pentru toți prietenii mei și celor dragi lor, VĂ DORESC DESTUL.

Sursa: Everything and anything

Abonează-te la newsletter