Gh Ialomiţianu : “Impozitarea prostituţiei trebuie decisă cu Biserica, care nu va fi impozitată”
Legalizarea şi impozitarea prostituţiei ar trebui decisă numai împreună cu Biserica, susţine ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu, care apreciază totodată că activităţile economice ale Bisericii nu vor fi impozitate, pentru că statul are obligaţia să susţină activităţile culturale.
În Statele Unite ale Americii:15/12/1791.
Primul amendament – Libertatea de religie
Congresul nu va face nici o lege ce va respecta vreo instituţie religioasă, sau ce va interzice liberul exerciţiu în această problemă, sau care va îngrădi libertatea cuvântului, sau a presei; sau dreptul oamenilor de a se aduna în pace, şi de a petiţiona guvernul pentru a remedia problemele lor.
În România:30/11/2010
Toate bune şi frumoase dar cineva să-l informeze şi pe stimatul domn Gheorghe Ialomiţianu-Ministrul Finanţelor-de existenţa acestui concept, -întrebat de ProTv dacă susţine legalizarea prostituţiei ne oferă urmatorul răspuns:
“Haideţi să facem ceea ce trebuie. Să respectăm anumite instituţii. Nu cred că de dragul banilor la buget trebuie să exagerăm uneori. Aici (impozitarea prostituţiei – n.r.) o decizie trebuie luată împreună cu Biserica ” – Gheorghe Ialomiţeanu
Haideţi să ne uităm la Constituţia României:
Articolul 4-al.2
România este patria comună şi indivizibilă a tuturor cetăţenilor săi, fără deosebire de rasă, de naţionalitate, de origine etnică, de limbă, de religie, de sex, de opinie, de apartenenţă politică, de avere sau de origine socială.
(2) Cultele sunt egale în faţa legii şi a autorităţilor publice. Statul, prin autorităţile sale, nu va promova şi nu va favoriza acordarea de privilegii sau crearea de discriminări faţă de vreun cult-Să înţelegem că toate bisericile vor fi consultate, indiferent de ce cult aparţin?Sau stimatul se gândea numai la biserica din care face el parte?-
Art. 9. – (1) În România nu există religie de stat; statul este neutru faţă de orice credinţă religioasă sau ideologie atee-ei susţin că toate religiile sunt egale, în timp ce acele religii susţin că a lor e cea mai bună,adevărată,curată,paşnică…-deci e clar cât de serios poţi să fii…de fapt articolul ăsta are şi o eroare logică ţesută în el.
Falsul compromis:
Dacă cineva nu înţelege o dezbatere tinde să creadă că trebuie să fie “corect” cu opiniile implicate, şi să facă un compromis între ele.Dar, una din părţi mai mult ca sigur greşeşte, iar în acest caz pur şi simplu trebuie să suspenzi judecata. Exemplu: Unii spun că soarele răsare în est, alţii spun că soarele răsare în vest; adevărul este undeva la mijloc.
Acest compromis este făcut în numele “echilibrului”, astfel de strategie ar putea funcţiona într-o dezbatere despre care este mai delicioasă :vanilia sau ciocolata, dar nu în treburi cruciale cu implicaţii sociale. “Religia este privită de oamenii obişnuiţi ca adevărată, de filozofi ca falsă, şi de politicieni ca folositoare” – Seneca
sursa: banubada.blogspot.com