Analize și opinii Cultură și Familie Extern Politică

Gran Menu a la carte: “UE”

Dacă noile reguli ale UE privind circulaţia auto au ceva benefic, în momentul în care ne întoarcem la gastronomie, observăm cu mirare ingerinţe ale marilor politicieni de tip Barroso, chiar în esenţa gastronomiei tradiţionale româneşti! Nu neg că dl. Barroso nu ar avea o fizionomie de bucătar şef, adaptat unui restaurant chinezesc de tip maoist din Portugalia! Folosind reţetele maoist,e acum doreşte să le experimenteze şi în celelalte gastronomii europene! În perioada tinereţii lui revoluţionare, gastronomia maoistă era sublimă, dar lipsea cu desăvârşire! Maestrul Barroso pregăteşte „Marele Salt Înainte” al gastronomiei europene, după modelul maestrului său din tinereţe, Mao. Mao a avut un ideal sublim, să scape de la foamete China, şi a izbândit înecând-o într-o foamete cruntă.

Probabil constatând că mulţi europeni tind spre obezitate, Barroso vrea să le impună o cură de slăbire cu orice risc. Această „problemă” a micilor româneşti mă duce cu gândul la perioada anilor ’70, când România reprezenta poate cea mai modernă ţară socialistă din Pactul de la Varşovia. În România, după zece ani, bunăstarea şi liberalizarea deveniseră o simplă amintire. Şi atunci dacă doreai să mănânci un grătar cu mici, grataragiul sau vânzătorul de Gostat ridica încurcat din umeri şi te îmbia să cumperi renumitele ciolane „adidaşi”. După ce mâncai la grătar o pereche de „adidaşi”, numai de alergat la Maraton nu-ţi mai ardea.

Ca într-o farsă cu final grotesc, tot ce înseamnă politică economică generată dintr-un singur centru seamănă cu un circuit infinit care sfârşeşte la bine cunoscuta penurie alimentară.

După ce ne-a fost interzisă pălinca pentru că nu e marcă înregistrată, acum ne trezim şi cu interdicţia de a mânca mititiei de 1 mai iar mâine, probabil, cu interdicţia de a consuma carne de porc, nu-i aşa, pentru că e cancerigenă?!

Mâine se va constata că nici hora şi căluşul nu sunt obiceiuri europene şi vor fi, ca atare, interzise.

Uniunea Europeană de azi are foarte multe în comun cu Uniunea Sovietică din anii ’50, care indica ţărilor socialiste ce model de economie să urmeze, după cum s-a încercat şi prin Planul Valev.

Dacă popoarele tot mai dezamăgite de UE şi de politica monetară euro arată sărăcia galopantă din zona sudică, unde şomajul a ajuns la 26 % din populaţia activă, singura metodă de redresare găsită de UE a fost tăierea banilor de la buget, mărind şi mai mult armata de şomeri.

Totodată, politica UE, în loc să descurajeze tendinţele iredentiste sau anarhiste de tip „Tökés”, le încurajează, asmuţind majoritatea asupra minorităţilor şi invers.

Se găsesc mereu voci antinaţionale, care tot elogiază modelul european, care până în prezent a determinat falimente: explozia preţurilor, şomaj, reducerea veniturilor, creşterea taxelor şi a impozitelor etc. Totul pare a semăna cu un plan de aservire sovietic, al naţiunilor europene.

Apoi, de bun ce este planul de redresare al lui Barroso, chiar propria sa ţară, Portugalia, a fost pusă pe butuci. În ceea ce ne priveşte, tragem un ultim semnal de alarmă cu privire la comportamentul acestor faliţi ai politicii româneşti, care fac totul pentru a intra în graţiile stăpânilor de la Bruxelles. Altfel nu văd de ce clasa politică românească se grăbeşte cu regionalizarea în timp ce Constituţia nu prevede aşa ceva?! Iar noua Constituţie nu este încă votată! Este numai un proiect despre care nu ştim dacă va trece de votul popular! Apoi avem indignările de faţadă faţă de afişarea drapelului secuiesc. Oare dacă Barroso le va cere lui Ponta şi Băsescu să renunţe la Transilvania, chiar o vor face?!

autor: Adrian Majuru
sursA: cotidianul.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • BRAVO! Pentru curajul de a prezenta asfel problemele; veti fi etichetati comunisti, filorusi, neocomunisti, etc, si acesta e si motivul pentru care multa lume prefera sa nu spuna lucrurilor pe nume; cand ponta si antonescu au incercat o mica razvratire ,imediat a sarit si “europa” si sua, si “elita “noastra, anuntand orientarea spre est; fiind nascut in 1951, am apucat si perioada de pana in 1968 si pe cea de dupa, asa ca pot face o comparatie intre ce a insemnat “sovietizarea” romaniei, si ce inseamna “europenizarea” ei acum… de la noi se ia tot ce au ei nevoie, pe preturi modice, si ni se baga pe gat produsele lor la preturi mari; ei o duc din ce in ce mai bine, iar noi, si atunci, si acum, o ducem tot mai prost; ne trebuie un alt ceausescu, pentru a ne redresa situatia…