Politică

Gheorghe Piperea: ”Oare ce-ar zice Manole Le Maçon daca și-ar vedea dizolvată și lichidată organizația și mașinăria de câștigat în afacerile judiciare?”

Intr-o petitie catre CSM, judecatoarea exclusa din magistratura, Camelia Bogdan, sustine ca inspectorul-sef al CSM (responsabil cu anchetele disciplinare contra magistratilor) ar fi nu doar membru activ, ci chiar un “grand master” al Marii Loje Masonice din Romania.

masoni

Mai sustine ca foarte multe persoane cu calitatea de magistrat, fosti colegi ai sai, sunt membri ai MLNR, fiind tinuti de juramantul de confidentialitate si, deci, obligati sa tina ascunsa apartenenta la MLNR, desi legea si deciziile anterioare ale CSM obliga magistratii sa faca publica aceasta apartenenta la orice organizatie, inclusiv la organizatiile masonice.

Reamintind ca MLNR are statutul de utilitate publica (ceea ce inseamna ca este finantata uneori si din bani publici, n.n.), Camelia Bogdan solicita nu numai ridicarea acestui statut de utilitate publica, ci si dizolvarea si lichidarea acestei organizatii secrete, pentru faptul ca permite savarsirea unor infractiuni de fals prin omisiunea oficializarii apartenentei la organizatie a unor magistrati.

De altfel, organizatia secreta este interzisa de Constitutie, independenta unui judecator fiind grav stirbita de apartenenta sa la o organizatie secreta, dominata de ierarhie si de obligatia de a-si sustine “fratii”.

Nu ma intreb ce zice fata de aceasta petitie domnul Danilet (partenerul de lupta anti-coruptie al dnei Camelia Bogdan) si nici statul de “drepti”, ci ma intreb ce ar zice Manole Le Maçon daca si-ar vedea dizolvata si lichidata organizatia si masinaria de castigat in afacerile judiciare.

Ma intreb ce ati zice voi, victimele lui Manole Le Maçon, stiind ca MLNR poate fi dizolvata in justitie pentru obiect de activitate ilicit, infractional. Probabil, nimic, ca de obicei. Pe aceasta pasivitate se si bazeaza, de altfel, Manole Le Maçon.

Autor: Gheorghe Piperea

Sursa: Gheorghe Piperea

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Sa intelegem ca MLNR este o organizatie secreta interzisa”ope legis” prin Constitutie, dar care are un statut de utilitate publica, adica infiintata in baza OG nr 26/2000 privind asociatiile si fundatiile reactualizata cu modific. si complet. ulterioare, act normativ cf. caruia “Asociatiile si fundatiile constituite ca pers. juridice romane de catre pers. fizice sau juridice STRAINE pot DOBANDI pe intreaga durata de functionare DR. DE PROPRIETATE SI ORICE ALTE DREPTURI REALE ASUPRA TERENURILOR NECESARE PT. REALIZAREA SCOPULUI PT. CARE AU FOST CONSTITUITE” (art. 77,1), VENITURILE provin din cotizatii ale mb., dobanzi si dividendele rezultate din PLASAREA SUMELOR DISPONIBILE, in cond. legale, dividendele SOC. COMERCIALE infiintate de asociatii sau de federatii, venituri realiz. din activ ec. DIRECTE, DONATII, SPONSORIZARI, LEGATE, RESURSE OBTINUTE DE LA BUGETUL DE STAT SAU DE LA BUGETELE LOCALE, ALTE VENITURI PREVAZUTE DE LEGE (art. 46)…prin UTILITATE PUBLICA, in sensul prezentei legi, intelegandu-se ORICE ACTIVITATE CARE SE DESF. IN DOMENII DE INTERES PUBLIC GENERAL SAU AL UNEI COLECTIVITATI (art. 38,1)
    De la BUGETULUI STATULUI se suporta, in tema, resurse pt functioanrea organizatiilor secrete, acordarea despagubirilor stabilite de CEDO, in continuare, a despagubirilor instrumentate prin ANRP, PENALITATILE prev. prin infrigement motivat de nerespect construirii unui nr. de 7 INCHISORI, cheltuielile ocazionate cu intretinerea detinutilor …Doamne Sfinte! Sa intelegem noi, oamenii simpli ca, cine nu-i inscris intr-o organizatie secreta, ONG finantat din afara granitelor, formatiune politica, sindicat…nu existam. Si cu “Nimeni nu este mai presus de lege”, cum ramane??? !!! …

  • Nu inteleg cum vine ca un ONG, prin definitie, organizatie neguvernamentala, non-profit (asociatie, fundatie, federatie) sa poata potrivit legii in materie (OG nr. 26/2000 re-re-actualizata) sa infiinteze societati comerciale in baza legii nr.31/1990 re-re-actualizata, generatoare de profit prin definitie, profit la randul sau utilizat in scop de non-profit.
    PROFIT PENTRU NON-PROFIT! PROFIT pentru cine?! NON-PROFIT pentru cine?! Asta da inginerie financiara. Iti sta mintea fix in loc!

  • “…inspectorul-sef al CSM (responsabil cu anchetele disciplinare contra magistratilor) ar fi nu doar membru activ, ci chiar un “grand master” al MLMR”

    Lg. nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor stabileste o serie de incompatibilitati si interdictii aplicabile in exercitarea acestor profesii juridice.
    Astfel, in baza art. 5 alin. 1 si urm.
    “Functiile de judecator, procuror, magistrat-asistent si asistent judiciar SUNT INCOMPATIBILE cu orice alte functii PUBLICE sau PRIVATE, cu exceptia functiilor didactice din invatamantul superior, precum si a celor de instruire in cadrul Institutului National al Magistraturii si al Scolii Nationale de Grefieri, in conditiile legii (…)”
    A fi sau a nu fi, in speta, compatibil cu functia de MAGISTRAT…
    Dovada incompatibilitatii ne conduce cu gandul la modul in care se imparte dreptatea, solutioneaza petitiile, sanctioneza abuzurilor savarsite de UNII!!! judecatori, procurori, repartizeaza “aleatoriu” UNELE dosare; pronuntarea UNOR SENTINTE nelegale, netemeinice ce atrag sanctiuni, despagubiri CEDO!!! ce cad in sarcina bugetului de stat – buzunarul nostru, al tuturor, buget la care unii contribuie si altii se infrupta, prin aplicarea unui tratament in mod evident discretionar – regula economiei de piata (unul cu mapa, altul cu sapa)…circumstante ce impun aducerea la cunostinta opiniei publice in conformitate cu dispozitiile Lg. NR 544/2001 republicata, privind liberul acces la informatiile de interes public si, nu in ultimul rand, restabilirea cadrului legal, moral, corect in lumina principiilor constitutionale, in slujba aflarii adevarului, singurul capabil sa ne elibereze pe toti si pe fiecare in parte. Doamne Ajuta!