Analize și opinii Politică

Franța, fără mame și tați, dar cu „Poliția gândirii”

În numele „anti-discriminării”, Franța se pregătește să modifice radical instituția mariajului, pentru a o extinde la persoanele de același sex.

Confruntat cu o scădere acută de popularitate și cu probleme economice tot mai severe, guvernul socialist caută să aducă la realitate măcar acele promisiuni electorale pe care le poate îndeplini. Culmea, tocmai pe cele mai otrăvitoare pentru relațiile sociale.

Căsătoria civilă („le mariage republicain”) este o instituție a statului francez creată, la fel ca în orice altă țară, pentru a conferi statut legal legăturii între două persoane de sexe opuse și protecție copiilor acestora și generațiilor viitoare, de care depinde însăși existența societății. Întreaga filosofie a căsătoriei de altfel este întemeiată pe diferența între sexe, așa cum este relevat de multiple articole din Codul Civil francez, articole care vor fi modificate sau abrogate prin noua lege.

Aceasta include și dreptul la adopție – efect pervers al permutației caracterului protectiv al familiei – pentru a crea un drept artificial la filiație pentru cuplurile unisex. De asemenea, va crea un „drept de a avea copii” care, în numele aceleași egalități, va permite o multitudine de forme de procreație asistată.

Poate cel mai mare impact îl va avea, la nivelul relațiilor interumane, interdicția utilizării cuvintelor „mamă” și „tată” în actele civile. În Franța nu vor mai exista, așadar, mame și tați, ci parteneri sau părți – în disprețul evidenței, vechi de când există omenirea, că orice copil se naște dintr-o femeie și un bărbat.

Putem aprecia că efectul adoptării acestei legi va fi enorm asupra societății franceze și, prin ricoșeu, și asupra altor țări europene. Conștienți de pericol, francezii au organizat deja manifestații cu peste 100.000 de participanți și se pregătesc acum pentru o adunare publică națională de mare amploare la Paris, duminică, 13 ianuarie. „La manif pour tous” („manifestația pentru toți”) – nume dat ca aluzie la titlul proiectului de lege, „Le mariage pour tous” („căsătoria pentru toți”) – va lua astfel locul tradiționalului „Marche pour la vie” („Marșul pentru viață”), eveniment prolife ce se ținea la Paris în aceleași zile de ianuarie ale fiecărui an.

Interesant, în comitetul de organizare se regăsesc nu doar organizații catolice și laice tradiționaliste, ci și, în premieră, grupuri de stânga precum „La gauche pour le mariage republicain”, care consideră că regimul lui Hollande a mers prea departe.

Socialistii francezi nu au de gând însă să se oprească aici. În ofensivă dezlănțuită contra religiei, urmașii iacobinilor și ai lui Stalin renunță la aparențe: ministrul de interne Manuel Valls urmărește să introducă un „control” asupra manifestărilor organizațiilor laice apropiate de culte, pentru a le dizolva pe cele care „încalcă legea”. Valls a făcut referire expresă la Institutul Civitas, a cărui opoziție la introducerea așa-zisei „căsătorii unisex” este foarte vocală. Ne întrebăm cine va decide după ce standarde vor fi considerate aceste manifestări drept „patologie religioasă”: statul francez socialist, secular și agresiv anticreștin? Dacă da, atunci avem o problemă. Nu e greu să ne imaginăm că și organizațiile prolife vor fi trecute pe lista neagră a lui Valls…

sursa: culturavietii.ro

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu