Analize și opinii Politică

Este USR condusă de ipocriți ?!

În urma scandalului imens provocat de declarațiile jignitoare la adresa creștinilor și Bisericii Ortodoxe Române făcute de Bogdan Rădulescu, vicepreședintele USR Cluj, a reacționat cu destulă întârziere și vicepreședintele USR, doamna Clotilde Armand, cu vizibilă disperare, în încercarea de a repara răul imens pe care colegul dumneaei de partid l-a făcut imaginii USR, cerându-și cu stângăcie scuze publice față de creștinii români.
137460
Citez un fragment:
„Vreau să îmi cer scuze tuturor creștinilor în calitate mea de creștin și din poziția de vicepreședinte USR, pentru limbajul josnic și declarațiile apărute în spațiul public lipsite de bun simț folosite de unii membrii sau simpatizanți USR împotriva creștinilor. Să folosești etichete pline de injurii contra religiei indiferent care ar fi aceasta este o lipsă de respect și nimeni nu are nimic bun de câștigat. Noi, cei care în acest moment ducem o luptă cu actuala clasă politică trebuie să demonstrăm că suntem altfel decât cei care și-au bătut joc destulă vreme de români.”

Dacă doamna Clotilde Armand dă semne că posedă o oarecare inteligență politică medie, Bogdan Rădulescu insistă să eșueaze în penilbil și în comiterea răului, căci încercarea dumnealui de a-și cere scuze publice se transformă, de fapt, într-o altă înjurătură la adresa creștinilor și Bisericii.

Citez un fragment:
„USR va merge mai departe puternic, iar eu, alaturi de USR va trebui sa invat sa ma cenzurez mai mult decat o faceam in vremea emisiunii Cenzurat, va trebui sa fiu mai diplomat, mai atent, mai tolerant si pentru a-i reprezenta pe cei care sunt de acord cu mine, dar in acelasi timp sa fac treaba cat mai buna pentru toti, chiar si pentru cei a caror opinie este diferita de viziunea mea.

Asa sa-mi ajute Dumnezeu! Serios, nu sunt ironic, vorbesc de Dumnezeu ca si spiritualitate si concept al binelui si al iubirii absolute, nu vorbesc de institutia bisericii iubitoare de arginti si nici de religiile uneori manipulatoare, care mana-n mana cu politicienii corupti tin o buna parte din popor in saracie, departe de educatie, de civilizatie si de evolutie. Asta ca sa fie clar unde ma pozitionez atunci cand lupt pentru progres, adevar si pentru dreptate!”

Pe de o parte, dna Clotilde recunoaște că membri și simpatizanți ai USR au folosit limbaj josnic și au făcut declarații lipsite de bun simț împotriva creștinilor. Rezultă din declarație că în USR sunt mult mai mulți ipochimeni, nu doar Bogdan Rădulescu, care înjură Biserica și pe creștini și se poate suspiciona că „salvaționiștii”, care peste tot clamează că sunt „tineri, frumoși și liberi”, practică, de fapt, în interiorul USR o întunecată și urâtă cultură de partid anticreștină. Dna Clotilde, cu voie sau fără voie, ne descrie care este atmosfera în USR: anti-creștinism, anti-clericalism, mutliculturalism ateu etc. Dacă nu ar fi așa, în declarația dnei Clotilde am fi regăsit și măsurile organizatorice pe care dorește să le aplice în USR, „în calitatea de creștin și din poziția de vicepreședinte USR”, împotriva membrilor și simpatizanților USR de ale căror declarații anti-creștine se dezice. Or o asemenea referire la sancționarea, excluderea lui Bogdan Rădulescu și altor membri/simpatizanți USR anti-creștini, nu am aflat în scuzele publice pe care, lacrimogen, le adresează creștinilor, dna Clotilde.

Pe de altă parte, Bogdan Rădulescu, cu voie sau fără voie, își arată adevăratul chip de culturnic neomarxist, aruncând în fața creștinilor noi lături în care băltesc generalizarea fără discernământ, afirmațiile fără argumente și jignirile gratuite: „instituția bisericii iubitoare de arginți”, „religiile uneori (sic!) manipulatoare”, „cu politicienii corupți țin o bună parte din popor în sărăcie, departe de educație, de civilizație și de evoluție” etc.

Reacționând ca un băiat de cartier, tov. Rădulescu zice din gură „Scuze!” și tot din gură mai aruncă o flegmă în obrazul creștinilor, că probabil, în mediocra dumnealui cultură religioasă, a auzit sau a citit pe undeva că ăștia, creștinii, întorc și celălalt obraz. Evident că tov. Rădulescu nu a auzit de „palma Sfântului Nicolae”… dar să nu forțăm inteligența tovarășului.

Într-un context de asemenea ipocrizie, adresăm doamnei Clotilde Armand, două întrebări simple:

„L-AȚI DEMIS (ÎL VEȚI DEMITE) PE BOGDAN RĂDULESCU din funcția de vicepreședinte USR Cluj ca sancțiune pentru jignirile grave pe care le-a adus creștinilor și Bisericii? Îl veți EXCLUDE PE BOGDAN RĂDULESC din USR pentru jignirile grave pe care le-a adus creștinilor și Bisericii?”

…iar tovarășului Bogdan Rădulescu, îi transmitem următorul îndemn creștinesc:

„Dacă vă asumați pe deplin mizeria cumplită pe care ați făcut-o când ne-ați jignit, atunci vă îndemn să DEMISIONAȚI atât din funcția deținută la USR Cluj, cât și din calitatea de membru al USR. Asta dacă sunteți cu adevărat cinstit și conștient de răul pe care l-ați făcut.”

Până când vom primi răspunsuri, reacții la cele transmise celor doi „tineri, frumoși și liberi” din USR, răspunsul nostru la întrebarea din titlu rămâne, deocamdată: DA, USR este condusă de ipocriți!

autor: PR. MARCEL RĂDUȚ SELIȘTE
sursa: activenews.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Credinta in Bine, Frumos, Adevar, in obiceiurile si traditiile care bucura sufletul omului de pretutindeni, credinta in Inviere, renastere, revigorare, trezirea naturii la o noua viata primavara, speranta omului intr-o lume mai buna in care sa ne traim in mod unic, pasnic, povestea, fiecare fiinta minunata, ne-a tinut de veacuri pe aceste taramuri intre cer si pamant. Credinta in Cel care a creat cerul si pamantul, astrele, soarele si luna, omul- minunata, splendida faptura, firul ierbii, puful de papadie, cantecul pasarelelor de noapte si de zi, mireasma fanului proaspat cosit….
    Aroma electorala, praful de pusca si strategia globala intretinuta le lupi in piei de oaie-ingrediente otravite!

  • Ar trebui Adam sa-i raspunda Evei…
    Frumusete, Bine, “in sine” nu pot fi obiect ori subiect al credintei, Adevarul este Unul si este Atottiitorul, Atoatefacatorul, Atot puternicul…
    Natura nu se “trezeste” fiindca nu doarme, ci revine la viata…
    —–
    Nu va suparati, va rog…
    Poezia nu “tine” la indivizi cu comportament si mentalitate “inversa” cum sint “progresistii”.

  • adicatelea, progresistii progreseaza invers? asta insemnand in realitate regres; si-apoi nu strica putina poezie, care, pana la urma, n-a omorat pe nimeni, doar-doar va mai sensibiliza un suflet, si inca unul si tot asa, pana se atinge punctul critic de sensibilitate, constientizare, schimbarea paradigmei, in considerarea zicalei “de preferat un mort viu decat un viu mort”; poezia salveaza omenirea! daca ar vota numai poetii si toti alesii ar fi niste poeti, lumea-ar fi tot o poezie si ne-am intelege-n versuri; cum ar rasuna un program politic, electoral, o reforma, un discurs, in versuri, ex. Scisoarea a III a ?!