Politică

Doua studii avertizeaza guvernele asupra unei imbatraniri fara precedent a populatiei

O noua analiza asupra imbatranirii populatiei la nivel mondial, “An Aging World: 2008″ (O lume in imbatranire: 2008) realizata de Biroul pentru Statistica al SUA (US Census Bureau) avertizeaza guvernele tarilor in curs de dezvoltare asupra unor implicatii serioase. Aceste guverne trebuie sa pregateasca politici si programe de asistenta pentru numarul tot mai mare de varstnici, intrucat “Numarul de locuitori de peste 65 de ani creste exploziv in lume, iar acestia vor depasi ca numar copiii sub 5 ani pentru prima data in istorie, in urmatorul deceniu.”

Conform lui Richard Suzman, director al Biroului, “Imbatranirea afecteaza fiecare tara din fiecare colt al lumii. Desi sunt diferente importante intre tarile dezvoltate si cele in curs de dezvoltare, imbatranirea globala schimba natura sociala si economica a planetei si aduce provocari dificile.” Analiza arata ca 62% din cetatenii de 65 de ani si peste traiesc in tari din Africa, Asia, America Latina, Oceania si Caraibe.

Un raport diferit, realizat de Institutul Francez pentru Studii Demografice avertizeaza ca natiunile in curs de dezvoltare au la dispozitie un timp scurt pentru a pune la punct sisteme viabile de pensii pentru ceea ce descrie ca fiind “bomba cu cea a populatiei”. Pentru aceste natiuni, alternativa este “perspectiva unui mare numar de oameni batrani traind in saracie.”

Conform studiului francez, tendinta nu a inceput inca in cele mai sarace state din Africa, insa expertii sunt convinsi ca ea se va manifesta in curand si cu o viteza mult mai mare. Citand sursa mentionata, BBC noteaza ca “daca cercetatorii francezi au dreptate, inseamna ca actuala criza a pensiilor din tarile bogate ar fi relativ minora comparativ cu ceea ce va urma pentru restul lumii.”

Institutul Francez pentru Studii Demografice mai afirma ca imbatranirea globala reprezinta un triumf al progresului medical, social si economic si subliniaza ca “avansul metodelor de control al populatiei” sunt unul din motivele pentru acest dezechilibru demografic.

Comentand pe marginea acestei stiri, buletinul informativ emis de Reteaua Parlamentara pentru Probleme Critice (PNCI), alcatuita din legislatori de orientare pro-life din mai multe tari ale lumii, noteaza:

Din ambele rapoarte lipseste numarul tragic de mare al copiilor avortati, al caror drept la viata a fost negat si ale caror vieti au fost suprimate atat de trist. Acesti copii ar fi fost urgent necesari pentru sanatatea si supravietuirea tarilor lor, tari care au permis si inlesnit distrugerea lor. Asa cum sustinatorii pro-life au recunoscut intotdeauna, copiii nenascuti sunt cea mai mare resursa a unei natiuni. Multe din tarile care permit avortul la cerere fac acum fata unor consecinte dramatice. Provocarile la adresa sistemului social si economic duc la o ingrijorare tot mai accentuata privind respectul pentru viata in anii de pe urma ca si in pentru cei afectati de boala sau dizabilitati.

Deja o legislatie in favoarea infanticidului, a sinuciderii asistate si eutanasiei apar intr-un numar crescand de tari industrializate. Aceste studii marcate de sobrietate vin intr-un moment critic, in care sustinatorii avortului fac din nou apel la argumentele deja dovedit false ale “suprapopularii” in incercarea de a obtine sustinere pentru avort.

Si un comentariu final din partea autorilor articolului: Notele de mai sus, semnate de Marie Smith, sotia proeminentului si dedicatului luptator pentru viata si totodata bun si vechi prieten al tarii noastre, Christopher Smith, co-lider al grupului parlamentarilor pro-life din Congresul SUA, nu-si pot gasi mai bine ilustrarea decat in Romania. Relatam recent ca Banca Mondiala a cerut Guvernului de la Bucuresti sa mareasca varsta de pensionare la 70 de ani (desi speranta de viata la barbati este de 68!) pentru a evita prabusirea sistemelor de asigurari sociale si pensii. Ca motivatie era oferit valul, intr-adevar iresponsabil, de pensionari anticipate din perioada guvernarii Ciorbea, insa, ca si in studiile citate mai sus, corectitudinea politica impiedica expertii Bancii Mondiale sa spuna un mare adevar, si anume ca in anii 2008-2009 ar fi urmat sa isi inceapa contributia la sustinerea bugetelor o mare parte din cei 2,5 milioane de copii avortati in intervalul 1990-1992, cand Romania a avut cea mai inalta rata a avortului din lume. (Vezi si volumul “O viziune asupra vietii”, Ed. Provita Media, 2003 – decarca versiunea electronica de aici)

Iata ce teribila implinire a cuvintelor Sfintei Scripturi, care anunta oamenii sa asculte de poruncile lui Dumnezeu si nu de mintea umana, caci altfel vor ajunge la pierzare.

Referitor la situatia demografica a Romaniei, a carei perspectiva este considerata de expertii demografi ai Academiei Romane de Stiinta “foarte grava”, mai multe organizatii pro-vita si pro-familie romanesti pregatesc un apel, chiar si in acest ceas al 12-lea, apel ce urmeaza sa fie adresat Presedintelui Romaniei (unica autoritate publica ce pare constienta de catastrofa care pandeste tara noastra) si Comisiei Prezidentiale pentru Analiza Riscurilor Sociale si Demografice, infiintata la Controceni si care urmeaza a-si prezenta raportul la finele acestui an.

Dumnezeu sa lumineze mintile oamenilor politici si in egala masura ale cetatenilor romani, care par sa fi plecat fara speranta pe calea autodistrugerii. Pentru ca in momentul in care vom incepe cu adevarat sa simtim efectele iresponsabilitatii comune din ultimii 20 de ani, va fi prea tarziu.

sursa: altermedia.info

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu