Au înnebunit americanii?
Noi ne-am uitat cu gura căscată la americani dintotdeauna. Și nu numai noi. Ne-am uitat cu admirație și cu invidie, ne-am uitat cu speranță și reproș. Azi ne uităm la ei și nu mai înțelegem nimic. Asta să fie democrația pe care o predicau ei lumii întregi, democrația pe care lumea întreagă se căznea să o implementeze musai prin ogrăzile lor cu paie, cu coceni, cu nisip sau cu liane? Sau noi nu am înțeles bine lecția predată?
Nu am înțeles că, de fapt, adevărata democrație ar fi atunci când doar opinia ta contează, că doar ea reprezintă adevărul, dreptatea și progresul, că ceea ce ar crede alții nu-i decât minciună, injustiție și regres? Nu am înțeles sau nu am văzut, poate, că legile sunt făcute pentru a fi încălcate dacă nu ne convin nouă fără să ne pese de ceea ce cred alții, că dacă „Dumnezeu a murit”, precum zicea Nietzsche în „Așa grăit-a Zarathustra” și așa cum se grăbesc unii să reia fără să înțeleagă bine sensul spuselor filosofului german, însemnă că trebuie să ne comportăm ca oameni fără nici un Dumnezeu?
Ce să înțelegem când președintele americanilor, ales legal de către americanii înșiși cu numai câteva luni în urmă, este persoana cea mai blamată, cea mai ironizată, cea mai demonizată din toată istoria de până acum a Statelor Unite? Președintele care arată că dorește ca regulile după care va căuta să se ghideze în mandatul său vor avea ca numitor comun în primul rând interesul americanilor: pe piața americană „să se cumpere produse americane și să se angajeze forță de muncă americană”, „orice decizie în problemele de comerț, finanțe, emigrație sau afaceri externe să fie luată în beneficiul muncitorilor americani și a familiilor americane”, care afirmă că principiul care va sta la baza tuturor acțiunilor sale va fi „America first”, care se angajează să reducă taxele și impozitele, să restaureze respectul pentru lege, să combată infracționalitatea, criminalitatea și traficul de droguri, să îmbunătățească sistemul medical, să revigoreze activitatea economică internă, să limiteze implicările armatei americane în conflictele externe, să reducă deficitul balanței de plăți, să mărească numărul locurilor de muncă prin crearea de condiții favorabile pentru firmele naționale ca ele să investească în țară și nu în străinătate, să reducă numărul șomerilor și să ridice nivelul câștigurilor salariale, să controleze fluxul de imigranți, să restaureze și să dezvolte rețelele de șosele și autostrăzi, să promoveze măsuri de protecție a mediului înconjurător, care, în fine, declară că își face o datorie de credință în a urmări ca scop final al mandatului său redarea strălucirii și măreției de altădată a Americii, strălucire și măreție care au stat vreme îndelungată în admirația întregii lumi la a cărei civilizație materială a contribuit din plin.
Tocmai acest program național – patriotic american să-i fi scos din minți pe americani, care protestează zilnic împotriva lui? Pe străzi, în mass-media, la Hollywood, în sălile de concerte, în instituții, în diferite organisme și asociații, în diferite comitete și comisii? Sau America vrea să își taie venele ca să vadă cum îi stă cu venele tăiate? Oamenii de încredere a președintelui american, Donald Trump, căci despre el este vorba, sunt vânați ca și președintele însuși. Michael Flynn, consilierul pe probleme de securitate națională, a fost forțat să-și dea demisia, Jeff Sessions, procurorul general al S.U.A. (echivalent ministrului justiției din alte state), a fost presionat și el să-și dea demisia sub același învinuire „criminală” ca și Flynn, că în timpul campaniei electorale cei doi, care făceau parte din echipa lui Trump, au avut convorbiri cu ambasadorul rus la Washington, Sergey Kislyak, ca și cum ambasadorul rus era un arestat periculos cu care nimeni nu avea voie să vorbească, în schimb campania contracandidatei lui Trump, Hillary Clinton, putea să fie finanțată de multinaționale și cercuri arabe având legături cu ISIS. Membrii cei mai apropiați ai familiei sale nici ei nu scapă analizelor critice: soția lui Trump, Melania (născută, atenție! în Cehoslovacia comunistă), este neglijată de acesta, nu vrea să se mute la Casa Alba, poartă rochii prea scumpe; fata lui Trump, Ivanka, (aha, nume rusesc!) sfidează lumea călătorind în mod ipocrit cu companii aeriene low-cost.
După ce, în ianuarie, în fața Trump International Hotel din Washington un bărbat a mimat că vrea să-și dea foc în semn de protest față de „lipsa de respect” a lui Trump față de Constituția americană, în dimineața zilei de 3 martie, la orele 4,30, în mod suspect, la Trump International Hotel din New York, acolo unde locuiește soția lui Trump împreună cu fiul lor, izbucnește un incendiu la unul din etajele superioare ale clădirii, scenă izbitor de asemănătoare cu amenințările mafiote pe care le vedem în filmele marca Hollywood.
Declarațiile președintelui sunt întoarse pe dos sau interpretate cu rea credință
Faptul că i-a mulțumit telefonic președintelui taiwanez pentru felicitările transmise cu ocazia alegerii sale în funcția de președinte ale S.U.A. a fost trâmbițată de presa americană ca o dovadă explicită a faptului că Trump nu respectă principiul la care chinezii țin atât de mult, cel al unei „singure Chine”. Telefonul dat apoi de Trump președintelui chinez pentru a-l liniști că nu are intenția de se abate de la respectivul principiu respectat și de predecesorii săi de la Casa Albă și că scurta discuție avută de el cu președintele Taiwanului nu s-a încadrat decât în limitele civilizate ale bunei cuviințe, n-a mai contat printre subiectele ulterioare ale presei americane. Toată „lumea bună” americană a sărit în sus atunci când Trump referindu-se în cadrul unui discurs despre atacurile teroriste din Europa a spus: „uitați-vă ce s-a întâmplat azi-noapte în Suedia”. Au sărit în sus și presa suedeză și premierul Suediei și ministerul de externe suedez, infirmând categoric faptul că „azi-noapte” (e vorba despre noaptea de vineri, în preziua discursului pronunțat de Trump sâmbătă 18 februarie) s-ar fi produs vreun incident terorist în Suedia și acuzându-l pe Trump că defăimează țara scandinavă. Nimeni nu a făcut nici o legătură cu faptul că în vinerea respectivă, seara, postul american de televiziune Fox News Channel difuza un documentar în care, pe fundalul unor imagini filmate la fața locului cu vitrine sparte și incendii, informa că, în urma intrării masive de imigranți în Suedia (160.000 numai anul trecut dintre care doar 500 au găsit locuri de muncă) a crescut numărul de violențelor cu arme de foc și violurilor.
Nu a mai contat, desigur, că a doua zi Trump a explicat că s-a referit în general la actele de violență din Europa și la documentarul de „vineri” al Canalului Fox News. De asemenea, a fost trecută sub tăcere situația cu adevărat tulbure din Suedia, țară în care au apărut zone locuite majoritar sau exclusiv de imigranți musulmani unde legile statului nu se mai aplică, unde serviciile de protecție și investigație ale poliției, cele de paramedici și de pompieri nu-și pot îndeplini misiunea pentru că sunt atacate de grupurile de imigranți. Datorită insecurității muncii lor, mulți polițiștii au început să părăsească masiv poliția suedeză. După un raport din luna septembrie citat de site-ul american de știri și analize Breibart, 80% din ofițerii de poliție se gândesc să-și schimbe meseria din cauza pericolului muncii lor. A fost trecută sub tăcere și îngrijorarea țărilor vecine. Astfel, nu de mult, primul ministru norvegian declara că, în cazul în care situația din Suedia continuă să se deterioreze, Norvegia este gata să abandoneze Convenția de la Geneva privind refugiații, să închidă granița cu armata, iar refugiații care vin dinspre Suedia să fie trimiși înapoi fără nici o posibilitate de a solicita azil, declarații asemănătoare fiind făcute și de reprezentanți ai Finlandei și Danemarcei. Și dacă acestea nu ar fi fost de ajuns pentru ilustrarea situație din Suediei, în sera de luni 20 februarie, la două zile după acel 1uitați-vă ce s-a întâmplat azi-noapte în Suedia” pronunțat de Trump, în cartierul Rinkeby din capitala Suediei, zonă locuită în majoritate de imigranți, au izbucnit violențe stradale soldate cu incendii, cu magazine devastate, cu polițiști și demonstranți răniți. Nu este lipsit de interes nici faptul că joi, 2 martie 2017, Suedia a anunțat că, începând cu anul viitor reintroduce serviciu militar obligatoriu, la care renunțase în 2010.
Puterile europene s-au simțit de-a dreptul revoltate de direcțiile politicii lui Trump față de țările europene, care se axează pe două probleme: dezvoltarea relațiilor bilaterale dintre S.U.A. și fiecare stat european în parte, fără intermedierea și aprobarea Bruxelles-ului (apreciind Brexit-ul ca pe o manifestare de independență a Marii Britanii) și respectarea cotelor de contribuție la bugetul N.A.T.O. de toate țările membre. Dacă membrii N.A.T.O. .nu-și respectă obligațiile financiare, Trump apreciază că nici S.U.A. n-ar mai trebui să sară în ajutorul țărilor membre în caz de agresiune externă.
Ilustrativ pentru această situație este faptul că dintre țările Europene membre N.A.T.O., doar 4 din cele 25 și-au îndeplinit în anul 2016 obligațiile asumate de a contribui cu 2% din P.I.B. la bugetul alianței: Marea Britanie (2,21%), Grecia (2,38%), Estonia (2,16%) și Polonia (2,00%). Celelalte puteri europene, Germania cu 1,19%, Italia cu 1,11% și Spania cu 0,91% numărându-se printre codașe, efortul lor financiar situându-se sub cel al României (1,48%), Franța cu 1,78% aflându-se și ea sub nivelul angajamentelor.
Reacția europenilor a fost furibundă. La 31 ianuarie președintele Consiliului European, Donald Tusk trimitea o scrisoare conducătorilor celor 28 de state membre U.E. în care avertiza că „Schimbările (de putere) de la Washington pune Europa într-o situație dificilă, noua administrație părând a pune sub semnul întrebării ultimii 70 de ani de politică externă americană”, iar în continuare identifică drept riscuri pentru Uniunea Europeană „o Chină tot mai activă”, „politica agresivă a Rusiei în Ucraina și celelalte țări vecine”, „războaiele, teroarea și anarhia din Orientul Apropiat și Africa”, precum și „declarațiile îngrijorătoare a le noii administrații americane”. La sfârșit, Donald Tusk încheie cu concluzia îndemn că „Astăzi trebuie să ne apărăm cu claritate demnitatea, fie că e vorba de Rusia, China, Statele Unite sau Turcia”. Întrucât o apărare nu se poate pregăti și manifesta decât față de un dușman, rezultă că Tusk consideră Statele Unite alături de Rusia, China și Turcia ca fiind dușmanii de astăzi ai Uniunii Europene.
Președintele Franței, François Hollande, la întâlnirea la nivel înalt a țărilor membre U.E. ținută în La Valetta – Malta la începutul lui februarie a.c., a ținut să tempereze eventualele tentații ale țărilor europene de a da curs intenției S.U.A. de a încheia tratate separate cu fiecare țară în parte, atragă atenția că statele europene membre U.E. care doresc să aibă relații bilaterale cu Administrația Trump, trebuie să ceară în prealabil acordul Bruxelles-ului. Mai practică, Germania, fără alte discuții, și-a luat jucăriile din S.U.A. constând în rezerva de 3.000 tone aur valorând cca. 120 miliarde Euro, și a depus-o la Frankfurt, jumătate, și câte un sfert la Londra și Paris. S-a scris mult și s-a vorbit și mai mult despre gardul „inuman și xenofob” pe care Trump vrea să-l construiască la granița dintre S.U.A. și Mexic pentru a opri fluxul de imigranți care pătrund ilegal în S.U.A. De ce o fi considerată atât de revoltătoare o măsură luată de o țară pentru a-și proteja frontierele de intruși? De ce ar fi mai revoltător gardul dintre S.U.A. și Mexic decât cele existente în Europa precum sunt gardurile dintre Ungaria și Serbia, Austria și Ungaria, Austria și Slovenia, Turcia și Grecia, Bulgaria și Turcia (construit cu fonduri europene), cel din Franța de la Calais – intrarea în Eurotunel sau decât altele existente în zone geografice diferite cum ar fi cele dintre Israel și Egipt, India și Bangladesh sau enclava spaniolă Melilla și Maroc?
O altă măsură a lui Trump controversată, repudiată și boicotată chiar de către persoane din apropierea sa (Sally Yates, ministrul interimar pentru justiție) a fost ordinul pentru „Protejarea națiunii de intrarea teroriștilor străini în Statele Unite” care interzicea accesul în S.U.A. pentru o perioadă de 90 de zile a persoanelor din 7 țări musulmane (Siria, Irak, Irán, Libia, Somalia, Sudan și Yemen), suspenda pentru o perioadă de 120 de zile Programul de Primire în S.U.A. al Refugiaților și suspenda pentru o perioadă indefinită primirea refugiaților sirieni. Măsura a fost luată din teama ca SUA să nu fie al doilea obiectiv, după Europa, al fluxului de imigranți, cele 7 țări fiind principalele țări care au furnizat anual sute de mii de emigranți în Europa, recordul fiind înregistrat în anul 2015 cu 1,8 milioane de refugiați.
Argumentul final care se aduce în campania neobosită și nesfârșită anti-Trump este faptul că acesta a câștigat președinția în urma obținerii majorității voturilor electorilor, dar a avut mai puține voturi populare decât contracandidata sa democrată, Hillary Clinton, ceea ce i-ar delegitima într-un fel victoria. Răspunsul lui Trump este de o simplitate și de o logică dezarmantă atunci când spune că, în campania electorală el s-a concentrat pe câștigarea voturilor, pentru că numai așa putea ajunge la Casa Albă conform constituției americane. Dacă aceasta ar fi prevăzut că victoria era dată de numărul voturilor populare și nu de cele ale electorilor, atunci el s-ar fi concentrat pe câștigarea voturilor populare și ar fi făcut, desigur, o campanie diferită.
Cine și de ce?
Nu, pare să spună cineva, Trump este un președinte ilegitim, nimic din ceea ce face Trump nu este bine, ci este dăunător, este distructiv, este imoral, este împotriva progresului, este împotriva viitorului omenirii. Trump este inamicul numărul unu. Anticristul a sosit și el se cheamă Donald Trump. Inamicul cui? Inamicul americanilor pentru care vrea să facă America mare din nou (Make America Great Again)? Cine luptă cu atâta fervoare, de dimineața până seara și peste noapte împotriva lui Trump? Pe cine deranjează într-atâta programele sale de dezvoltare și consolidare a Statelor Unite? Te-ai duce cu gândul la adversarii tradiționali ai Americii, la Rusia și la China, dar liderii acestora nu au nimic cu victoria lui Trump din alegerile pentru Casa Albă. În rolul de contestatari și adversari înverșunați se manifestă, în mod surprinzător, persoane și instituții din interiorul S.U.A. sau din țările europene tradițional aliate cu S.U.A. Și cine sunt aceste persoane și instituții vestice care se opun planurilor și programelor lui Trump? Cine și de ce?Vedem că trusturi de presă multinaționale din care fac parte New York Times, BuzzFed News, C.N.N., The Los Angeles Times, Politico, The BBC, Huffington Post, Washington Post, Wall Street Journal nu publică decât știri senzaționalist-negative despre Trump, distructive, ironice, sugestiv-acuzatoare.
Pentru a ne da seama de puterea financiară a acestor trusturi să amintim doar că C.N.N. are o cifră de afaceri de 19 miliarde dolari și este deținută de multimiliardarul american Ted Turner cu o avere personală de peste 3 miliarde dolari. New York Times aparține multimiliardarului mexican Carlos Slim, deținător al unui adevărat imperiu al telecomunicațiilor și care, după Forbes, are o avere de 72 miliarde dolari. Prin întreprinderile lui din Mexic, Telmex et Grupo Carso, realizează 3% din P.I.B.-ul Mexicului. Wall Street Journal a fost achiziționat în 2007 cu suma de 5 miliarde dolari de australianul Rupert Murdoch proprietarul unui lanț mediatic și financiar cu 48 000 salariați și cu o cifră de afaceri de 33 miliarde dolari.
Mai vedem că staruri de cinema, cântăreți, scenariști sau regizori aparținând multinaționalelor industriei de divertisment de la Hollywood cu cele 38 de entități ale sale, fiecare manevrând cifre de afaceri miliardare, nu obosesc în a-l demoniza pe Trump, a-l repudia și a încerca să-l izoleze ca pe un lepros. Mai vedem că multinaționale, precum cele conduse de Soros nu fac economii în a sponsoriza demonstrații anti-Trump, plătind câte 16 dolari de protestant/oră, după ce a susținut cu 13 milioane de dolari campania contracandidatei lui Trump, lui Hillary Clinton. Frustrarea lui Sörös este mare pentru că plasamentele sale au suferit pierderi de cca. 1 miliard de dolari prin câștigarea alegerilor americane de către Trump și nu de către preferata sa, Hillary Clinton. Sörös este miliardarul iudeo-maghiar, care, după Forbes, are o avere 25,2 miliarde dolari, cel care apreciază că cele mai fericite clipe al vieții sale au fost cele în care Ungaria s-a aflat sub ocupație germană în timpul celui de Al Doilea Război Mondial, perioadă din care se trage și grosul averii făcute de tatăl său. După cum observăm, de fiecare dată când vorbim despre adversarii lui Trump apar cuvintele multinaționale și multimiliardar. Ce sunt de fapt aceste multinaționale multimiliardare și de ce ar fi ele împotriva lui Trump?
– Va urma –
sursa: art-emis.ro
In ultimii 30 de ani,”elita” mondiala si-a infaptuit programul de distrugere a economiei SUA, cu scopul de a o “integra” in “Noua Ordine Mondiala”. Aparitia lui Trump este reactia Americana la transferul de putere exercitat de sistemul financiar si al multinationalelor care se pretind proprietarii de drept a tuturor bogatiilor solului si subsolului prin incercarea de eliminare a granitelor si natiunilor. Ce se intampla acum este lupta de a-l distruge pe Trump pentru a continua procesul de infaptuire a noii ordini mondiale care este nimic mai mult decat aplicarea zionismului sub forma lui preferata “COMUNISMUL”
In acest process, Soros cu echipa lui, acupa pozitia de acum 100 de ani a lui Marx. Valul de eliberare de sub jugul communist ( noua ordine mondiala ) este de neoprit, multumita internetului care face posibila aflarea adevarulu in ciuda barajului de “FAKE NEWS” exercitat de trusturile de presa, asa cum articolul de mai sus arata atat de explicit.