Analize și opinii Politică

Domnule Barroso, tăceţi inteligent!

Domnule Jose Manuel Durrao Barroso,

Subsemnatul, cetăţean român, membru cu drepturi depline şi contribuabil net al Uniunii Europene, plătitor de taxe şi impozite la zi, fost pionier şi utecist pe vremurile când Excelenţa Voastră se juca de-a socialismul prin Portugalia, vă rog să aveţi în vedere următoarele:

– Conform Constituţiei, România este un stat naţional, unitar şi suveran. Acest statut nu s-a schimbat în cel de colonie (sau, dacă preferaţi, paşalâc) nici măcar dupa 1 ianuarie 2007, dată când, bănuiesc că vă aduceţi aminte, România a devenit stat membru.

– Funcţiile de reprezentare/decizie din România se ocupă, tot conform Constituţiei în vigoare, prin alegeri sau, după caz, numiri/concursuri. De asemenea, ele se pierd prin alegeri, referendum, revocare sau condamnare definitivă. Nu există act normativ potrivit căruia Comisia Europeană să aibă vreun drept de veto sau de preemţiune.

– Deşi traversează (şi nu neapărat din vina sa) un moment economic extrem de greu, România îşi plăteşte la timp contribuţia financiară la bugetul european comun, la fel cum îşi respectă angajamentele asumate la semnarea Tratatului de aderare, iar românii nu dau foc băncilor şi nu cer ieşirea din UE, aşa cum fac alţi confraţi de-ai lor.

Având în vedere cele scrise mai sus, vă sugerez ca, dacă tot vă topiţi de dragul preşedintelui României, să-l luaţi la Dumneavoastră acasă, să-l hrăniţi, să-l alintaţi şi, eventual, să-l decoraţi. Până atunci, vă rog politicos să ne lăsaţi pe noi, românii, să ne decidem democratic, fără impuneri discreţionare şi ilegale de reguli ieşite din curenta practică a structurii pe care o conduceţi, numele conducătorilor şi viitorul.

Fără pic de consideraţie,
Unul dintre fraierii care vă plătesc salariul nesimţit de mare pentru criza mondială

sursa: ciutacu.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Ciutacule nu omai face pe deșteptul pentru că nu ești. Ai tupeu să critici fără noimă pe toată lumea. Adrian Năstase ti-a fost mentor și acum ești sluga lui Voiculescu. Nu e mare lucru de capul tău. Ești un ziarist de maidan, incapabil de judecăți de valoare.

  • e pacat ca un site pe care-l consideram de refletie economica si antisistem face apologia unor forte politice care stim noi cine sunt si ce-au facut la vremea lor la fel cum stim foarte bine cine este domnul ciutacu . lumea este mai transparenta decat vor unii sa o faca .
    apropo sunt curios daca o sa-mi apara acest comentariu