Analize și opinii Politică

DNA VREA SA PUNA CATUSE GUVERNULUI

Parchetul lui Kovesi face dosar penal la instigarea strazii, dupa ce a acuzat Guvernul ca ii prejudiciaza activitatea. DNA a inceput umarirea penala in rem impotriva autorilor Ordonantei 13 si proiectului de lege privind codurile penale si gratierea. S-ar fi ridicat deja documente de la Ministerul Justitiei. Este vizata si secretarul de stat Oana Haineala, care a lucrat la proiecte.
IMG_8669[1]
Actiune sinucigasa a DNA, care poate fi calificata drept un atentat impotriva guvernarii legitime a PSD. Raliindu-se protestelor de strada anti-guvernamentale (foto 2) si fara sa tina cont de faptul ca a lansat in ultima perioada cateva comunicate de presa in care acuza Guvernul Grindeanu ca ii prejudiciaza activitatea, DNA a deschis un dosar penal autorilor Ordonantei privind Codul penal si Codul de procedura penala si a proiectului de lege privind gratierea. Nu cunoastem vreun precedent in America, Europa si lumea civilizata in care un parchet sa deschida dosar penal Guvernului pentru emiterea unor acte normative.

Situatia este cu atat mai grava cu cat DNA, ea insasi infiintata prin Ordonanta de Urgenta nr.43/2002, iar actualele coduri penale in baza carora actioneaza DNA, sunt aprobate tot prin ordonanta de Guvern si modificate in repetate randuri sub guvernarile anterioare tot prin ordonanta. Surse avizate confirma ca deja procurorii DNA ar fi cerut documente de la Ministerul Justitiei, precum si inregistrarile video de pe camerele video din interiorul si exteriorul ministerului. La nivelul Ministerului Justitiei sunt vizati ministrul Florin Iordache, dar si secretarul de stat Oana Haineala (fost presedinte al CSM), cea care ar fi lucrat proiectele de lege.

Este de neinteles cum DNA indrazneste sa deschida o asemenea ancheta, in conditiile in care este dreptul Guvernului sa emita ordonante si proiecte de lege. Acuzatia principala pentru care s-a pornit urmarirea penala pe fapta ar fi favorizarea infractorului. Declansarea urmaririi apare mai mult decat hazardata cata vreme Ordonanta nr. 13/2017 va intra in vigoare in data de 10 februarie 2017 si deci nu si-a produs niciun efect.

Este o actiune de intimidare a Guvernului pentru a fi determinat sa retraga ordonanta si proiectul de lege.

PSD va decide joi daca va organiza contra-manifestatii in intreaga tara
Surse de la varful PSD au confirmat informatiile despre deschiderea dosarului penal de catre DNA si ne-au declarat ca in cursul zilei de joi, 2 februarie 2017, vor decide in Sedinta CEX daca se vor organiza ample manifestatii de protest in intreaga tara impotriva statului mafiot care foloseste abuzul si catusele precum si agitatii de strada pentru a demola Guvernul si Parlamentul legitim ales. Exista presiuni uriase asupra conducerii PSD din partea tuturor organizatiilor judetene pentru organizarea unui miting urias in Bucuresti, precum si in marile orase. Liderii PSD condamna faptul ca propagandistii “statului mafiot” au dat pe retelele de socializare adresele de domiciliu ale presedintelui Partidului, Liviu Dragnea, caruia i-a fost fost inconjurata casa in prima seara de protest.

De asemenea, autorii diversiunilor “statului mafiot” au publicat pe retele de socializare telefoanele ministrilor PSD astfel incat, de mai bine de o zi, nu le mai pot folosi intrucat sunt sunati de necuonscuti care ii injura si ii ameninta cu moartea.

Presiunile organizatiilor judetene ale PSD catre centru s-au amplificat mai cu seama dupa manifestatia violenta din fata Guvernului din noaptea de 1 spre 2 februarie 2017.

sursa: luju.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Unde erau toţi aceşti „revoltaţi” ai ordonanţelor, în vremea adevăratelor abuzuri grave prin care am trecut, cu tăieri de pensii şi de salarii şi cu închideri de spitale? Unde e spiritul de frondă, atunci cînd compatrioţii sînt transformaţi în carne de tun, bună de sacrificat pe altarul intereselor corporatiste din Orientul mijlociu sau de aiurea?
    Dar cînd se dau pe degeaba resursele, se închid fabrici sau se dau pe degeaba terenuri agricole, unde e acest spirit?

  • Politia politica denumita DNA trebuie desfiintata grabnic,iar procurorii de acolo sa fie judecati pentru inalta tradare si crima!