Site icon gandeste.org

“DIVIDE ET IMPERA”. Uniunea Europeana numai “uniune” nu mai este. Ministrul ungar de Externe: Premierul croat Zoran Milanovici este “penibil”

Atitudinea premierului Croaţiei, Zoran Milanovici, în contextul crizei imigranţilor este “penibilă”, consideră ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, citat de MTI.

“Sistemul de imigraţie al Croaţiei s-a prăbuşit într-o singură zi; cu toate acestea, premierul Zoran Milanovici pierde timpul calomniind Ungaria”, a spus Peter Szijjarto.

Zoran Milanovici a criticat politicile Ungariei în materie de imigraţie, explicând că autorităţile croate vor permite trecerea imigranţilor spre Slovenia.

“Zoran Milanovici a lansat atacuri false şi răutăcioase la adresa Ungariei, iar comportamentul său este penibil”, a subliniat Szijjarto, afirmând că autorităţile croate nu au putut gestiona criza imigranţilor nici măcar o zi, citeaza Mediafax.

DIVIDE ET IMPERA – dezbină și stăpânește este o combinație de tactici (politice, militare sau economice) de câștigare și menținere a puterii prin divizarea unei populații în entități mai mici care luate separat au putere mai mică decât cel care își impune voința. Este deseori întâlnită ca o strategie în care grupuri de putere mică sunt împiedicate să se unească și să devină mai puternice, potrivit wikipedia.

Strategia a fost folosită efectiv și eficient de catre administratorii imperiilor vaste, inclusiv de către cei ai Imperiului Roman și cel Britanic, care au „jucat” un trib împotriva celuilalt pentru a câștiga si menține controlul asupra teritoriilor lor cu un număr mic de trupe.

Oare nu se joaca aceeasi carte aici ? Valul de imigranti a creat tensiuni la nivelul Uniunii Europene, ajungandu-se la sicane intre tari vecine si nu numai.

Un alt exemplu este chiar disputa dintre premierul Romaniei, VIctor ponta si acelasi Peter Szijjarto, Ministrul ungar de Externe care spunea:

” Victor Ponta si-a pierdut autocontrolul si, prin afirmatiile sale irationale, jigneste intreaga Ungarie”, a transmis ministrul ungar de externe intr-un comunicat. “Politicienii europeni civilizati nu spun astfel de calomnii necontrolate. Remarcile sale au o singura explicatie: si-a pierdut total sprijinul in politica interna din Romania”, a adaugat seful diplomatiei ungare, potrivit MTI, citata de Agerpres.

Sursa: Descrieri.ro

Exit mobile version