Puterile reglementatoare în toate naţiunile urmează a fi cedate noilor grupări UE formate în legătură cu Banca Europeană
Uniunea Europeană este pornită să reflecte mişcări în SUA pentru a examina sistemul economic regulator de supraveghere, într-o mişcare prin care moderatorii naţionali vor fi înlocuiţi de supervizori europeni.
„Propunerile implică crearea a trei supraveghetori pan-europeni în anul următor pentru a se asigura introducerea de către ţări a unor noi reguli privind supravegherea.” transmite London Telegraph.
„Conform propunerilor, urmează a se institui o Autoritate Bancară Europeană în Londra, o Autoritate pentru Asigurare în Frankfurt şi o Autoritate pentru Apărare în Paris. Toţi liderii europeni au fost de acord azi cu formarea acestora.”
Aceste trei grupări noi vor avea autoritatea de a dicta şi implementa decizii conform standardelor regulatoare în cadrul consiliului fiecărui stat membru.
În plus, înţelegerea va duce la crearea unui Consiliu European de Risc Sistematic, care va „monitoriza crearea de riscuri”, va emite recomandări pentru întreprinderea de acţiuni şi va supraveghea implementarea acestora.
Directorul acestei noi grupări va fi ales de către membri unui consiliu general al Băncii Centrale Europene.
Acest lucru reflectă planurile în SUA pentru a trimite Rezervei Federale private împuternicire pentru a simplifica sechestrul şi a prelua orice companie definită drept risc pentru economie.
Bineînţeles, nu ar trebui să fim surprinşi de mişcarea dată, în mare parte, Rezerva Federală şi Banca Centrală Europeană sunt conduse de aceleaşi corporaţii bancare globaliste particulare.
Redactorul financiar de la London Telegraph, Ambrose Evans-Pritchard, explică cum această mişcare va cunoaşte o schimbare masivă de putere de la guvernele naţionale către UE, şi în mod efectiv Băncii Centrale Europene.
„Marea Britanie nu are drept de veto asupra propunerilor deoarece legile UE pentru piaţa unică sunt acceptate de majoritatea cu drept de vot (QMV)”, scrie acesta.
“Ar fi o problemă politică serioasă dacă UE ar acţiona în justiţie obiecţiile vehemenete din partea guvernului britanic. Orice rezultat depinde de riscul pe care Gordon Brown este dispus să şi-l asume de a se confrunta cu Europa.”
Un delegat oficial francez senior a menţionat că mişcarea de cedare unei enorme legături de autoritate către Rezerva Federală din SUA va îndemna elitele europene să facă la fel:
„Dacă americanii îşi vor lua angajamente puternice faţă de regulament şi privind derivativele şi alte produse sofisticate, sunt de părere că vor înainta mai mult decât europenii. Acest lucru va asigura o creştere către cei mai determinaţi dintre europeni”, a declarat delegatul oficial.
Încă o dată, nu vedem altceva decât o lumină verde pentru preluarea completă şi totală de către cartelul bancar privat, care va uzurpa puterea grupărilor reglementatoare existente, care sunt acum învinovăţite pentru criza finanicară.
Paul Dorneanu
sursa: infocon.ro
Adauga comentariu