C O N T R A P R O P A G A N D Ă

2 Responses “De Crăciunul austerităţii, Europa spune adio statului social”

  1. N. Lupu says:

    Tot ce se intampla in lume si in special in Europa, nu reprezinta decat zvacnirile unei epoci care nu acepta sfarsitul, desi acesta si-a anuntat colapsul inca din ani 80 ai secolului trecut. Citind lucrarile lui Toffler privind evolutia societatii omenesti in decursul istoriei poti intelege mai usor framantarile sociopolitice ale sfarsitului de secol 20 si inceputul secolului 21.
    Incercarea politicienilor de a salva modul de viata burghez prin intarirea claselor dominante adica a bancherilor e ultimul bastion al societatii capitaliste care va fi invinsa de o noua forta, forta celui de-“al treilea val” care nu va mai semana de loc cu ceia ce a fost “societatea de consum”. Noi cei mai varstnici intelegem maigreu noile prefaceri dar nu le putem ignora pentru ca ne afecteaza modul de viata. Suntem supusi riscului de a nu mai beneficia de o pensie la batranete desi am cotizat din plin in timpul activitatii noastre, ba mai mult unii tineri sunt porniti rau impotriva noastra ca fiind exponentii unui mod de viata perimat pe care nu vor sa-l mai accepte. Statul social a fost creatia coorporatistilor pentru a avea linistea necesara implementarii ultimei faze a capitalismului denumita de economisti sfarsitului de secol 20 ca “societatea de consum”. Lacomia acestora ii impinge spre colapsul total al vechii oranduiri sociale. O data declansat tavalugul noii tranzitii, pe care Toffler la denumit ca “Al treilea val” corporatistii si exponentii marii finante vor fi striviti de noua societate care se va naste, iar aceasta falsa criza sunt de fapt durerile nasterii unei alte societati.

  2. vlad says:

    Si uite asa comunismul se va rentoarce triunfator pe usa din fata …propunind ceva complet nou :”comunsmul democratic,dupa modelul burghez …in care doua sau mai multe partide care respecta sistemul vin cu masuri diferite pentru atingerea scopurilor propuse …exac ca in capitalism ….dar …in stil comunist ..nu stiu daca se va numii al treilea val dar sigur sigur capitalismul va dispare pentru ca el poate functiona lanesfirsit cu sute de fabrici care produc ,de ex.autoturisme numai daca are la dispozitie energie simaterii prime nelimitate…altfel ,materiile prime fiind limitate …se va impune rationalizarea lor …siatunci vom avea intii un razboi nimicitor pentru controlul materiilor prime …dupa care un comunism rationalizator cu citeva companii planetare …..si nic n-am vorbit de aimente si criza lor …dar poate ca dupa un foarte posibil razboi nuclear nici nu va mai avea sens sa vorbim de asa ceva ….si toate asea din cauza banilor si a bancherilor evrei din america ….si a golaniilor inimaginabile pe care le-au facut ca sa se imbogateasca ei din nimic …cocalarii si ciocoii lor …cu mult i gravi ca ai nostrii !

Let us talk about
Name and Mail are required
Join the discuss