Până acum, valul de imigranti ce sosesc in Europa dinspre Siria si Irak a ocolit România. Fugarii apeleaza la Grecia si Macedonia greceasca, la Italia, Serbia, Croatia, Ungaria, apoi vor sa treaca spre Austria, Germania, Franta si tarile nordice. Se pare ca, rutele alese duc spre zonele preponderent catolice, iar zonele crestin ortodoxe sunt doar de tranzit.
3000 de imigranti trec pe zi dinspre Serbia spre Ungaria, 11.000 au patruns deja in Bulgaria dinspre Grecia. Grecia nu mai face fata valului, fiind prima destinatie a fugarilor din calea ISIS. Doar ca acestia vor sa mearga mai departe spre vestul Europei. Ei se simt mai adapost in statele puternic dezvoltate, cu un nivel de trai mai ridicat si cu o legislatie permisiva pentru cei care cer azil politic, dr si cu un nivel de ajutor social mai mare.
Teodor Dascalu, sociolog, specialist in domeniul emigratiei social economice, care a studiat in ultimii ani nevoile popoarelor de a se deplasa spre alte state – inclusiv un studiu foarte important despre emigratia turca, marocana, pakistaneza, indiana etc. spre europa de vest – a declarat pentru Ziuanews ca România este deocamdata ocolita din mai multe motive.
“O data, rutele de acces spre Europa sunt prin sud, prin Mediterana, ceea ce face ca zona Balcanica de nord sa fie ocolita. Pe de alta parte, valul acesta nu a inceput de azi de ieri, ci in urma cu mai multe luni, cand multi din zona Siria si Irak au plecat pe cai individuale spre Europa de Vest, unde au cerut azil politic si s-au campat in tabere de imigranti. Acum, cand atacurile Statului Islamic s-au inteti si cand fug din calea jihadistilor, multi se duc la rude si la prieteni care deja le-au comunicat ca in Vest sunt conditii sociale, de ajutor mult mai bune.
Apoi, crestinii din aceste tari sunt preponderenti de religie catolica, deci se indreapta spre zonele Bisericii Catolice, de unde spera sa primeasca ajutor. Si, nu in ultimul rand, au informatii interne ca Statul Islamic doreste nu numai Califatul intern, in granitele istorice, ci si un Califat european, care ar putea cuprinde Europa de Sud si de Sud-est, zona in care se afla la Granita cu Turcia, Grecia, Bulgaria si Romania.”, ne-a explicat Teodor Dascalu.
Pe de alta parte, si asa Romania are una din cele mai mici rate de cereri de azil in Uniunea Europeana. Un document difuzat de Consiliul European inaintea reuniunii din 25-26 iunie arata ca in Romania au fost depuse 335 cereri de azil in primul trimestru din 2015. Germania a avut inregistrate 73 120 cereri, Ungaria 32 810, Italia 15245, Suedia 11 415, Austria 9705.
Pe ansamblul UE cele mai multe cereri de azil provin de la refugiati din Kosovo- 48 900 si Siria- 29 100. Statistica citata raporteaza si numarul de cereri de azil la 1 milion de locuitori al tarii gazda. Romania are 17 cereri/milion locuitori in timp ce Ungaria are 3322 de cereri la milionul de locuitori. Reuniunea Consiliului European a dezbatut problema imigratiei si a propus cote de absorbtie. Presedintele Iohannis a anuntat dupa Consiliul European din 19 aprilie ca va da detalii asupra problemei cand se va formula o pozitie din partea Romaniei.
Sursa: Ziua News
Romania nu este ocolita de loc de imigranti. Nu a prezentat interes din cauza performantei economice, dar incepand cu repartizarea “cotelor de refugiati”, vom primi cu forta, fie ca vrem fie ca nu, fie ca vor ei sa vina, fie ca nu.
Cititi cu atentie si bagati bine la cap:
http://art31.ro/planul-kalergi-genocidul-popoarelor-europene/