Analize și opinii Cultură și Familie Politică

Conspiraţia ilegitimilor

Constatarea conflictului de natură constituţională între Guvern şi ICCJ ar trebui să genereze scoaterea securistei(„şefa structurii de securitate”) Tarcea din magistratură şi începerea urmăririi penale împotriva sa. Refuzul de a aplica o lege doar pentru că „aşa vrea pălăria ei de sistemistă” este un fapt de o gravitate excepţională. Ce aşteptări să ai de la un magistrat care refuză să pună o lege în aplicare doar de dragul unei execuţii politice?



Dacă ar fi doar asta, n-ar fi nimic. Ceea ce se întâmplă acum, cu Parlamentul şi Curtea Constituţională chinuindu-se să readucă ţara în normalitate în condiţiile în care o mână de instituţii nelegitime fac tot posibilul să încalce legile în vigoare doar pentru a-şi conserva puterea, e de neimaginat. Realizaţi că nebunia care se petrece la Parlamentul European e generată de zvârcolirea aceleiaşi hidre subterane adânc implantate în toate instituţiile noastre? Realizaţi că trădarea a devenit politică de stat, iar nerespectarea legilor în vigoare e sport naţional pentru cei cu protecţie de la „sistem”?

O mână de golani de doi bani, susţinuţi cu fonduri dubioase, fac absolut tot ce vor fără să păţească nimic. Hărţuiesc oameni politici, şefi de instituţii, fac scandal, mitinguri neautorizate, produc violenţe şi nu li se întâmplă nimic. Dar absolut nimic! În acest timp, unul care îndrăzneşte să-i spună ceva în faţă Plăvanului e trântit la pământ, băgat în arest, anchetat şi „rezolvat” de sistem. Asta ca să înţeleagă bine toată lumea că dreptatea a fost desfiinţată în ţara asta.

Şi pentru că am ajuns la capitolul dreptate, hai să vedem ultima ispravă: începerea urmăririi penale a lui Tăriceanu pentru luare de mită în … Afacerea Microsoft! După ce au încercat crearea unei nebunii cu „geamantanul Tel Drum”, nebunie care s-a dovedit a fi mai ruşinoasă decât o flatulenţă, sistemul scoate din magazia cu căcat o prostie inutilă şi infectă. Cum naiba să te legi de fapte petrecute acum zece ani când tu l-ai monitorizat ilegal p-ăla timp de şapte ani? Acu’ şapte ani nu ştiai? Hai siktir!

Asta în condiţiile în care sunt dosare firbinţi lăsate de izbelişte. Ministrul Justiţiei ne spune că avem un procuror general numit ilegal. Asta după ce un alt procuror general fusese demis prin mişcări subterane. Şi nimeni nu se sesizează. De asemenea, aflăm că „mult preacuratul” plăvan de la Cotroceni e burduşit de dosare penale închise abuziv de şleahta din care face parte acelaşi procuror general. Mai mult, ca o sfidare supremă, încep să nu se mai găsească dosarele plăvanului. Cică s-au pierdut. Probabil după acelaşi tipar cu volatilizarea interceptărilor din dosarul Alro. Îţi vine să urli atunci când constaţi că aceste ticăloşii se fac la vedere, fără perdea, ca o sfidare supremă a întregii societăţi.

Disperarea e mare întrucât atunci când treaba scapă de sub control există riscul ca întreaga mizerie să iasă la suprafaţă. De-aceea totul se face transparent, la vedere. Nimănui nu-i mai arde nici măcar să mascheze ceva deoarece dacă se pierde meciul se duc toate! Vă daţi seama ce s-ar întâmpla dacă un corp serios de procurori ar cerceta furtişagurile epocii băsescu? Poate că ar trebui să vă reamintesc că băsescu a fost cel care-a contractat – cu de la sine putere – cel mai mare împrumut din istoria României! Banii aceia au fost tocaţi absolut în favoarea intereselor şi clicii asociate dictatorului nostru de carton. Şi inclusiv creării actualului sistem care, ca factor de ungere, n-a avut doar forţa şi şantajul, ci şi căpuşarea ţării prin vânzarea intereselor naţionale la preţuri derizorii.

De-aceea se fac întruniri secrete pe la SIE, de-aia sunt chemaţi la raport toţi neica nimenii aruncaţi prin politică. Se pune la cale o lovitură de stat de toată frumuseţea. Un „Colectiv 2” care să-l propulseze din nou pe nulitatea Bubico-Csolos. Singurul care-ar putea redirecţiona „oxigenul” financiar către sistem prin intermediul bugetului. Şi, de asemenea, oxigenul puterii prin intermediul ordonanţelor de urgenţă.

Urmează lucruri urâte. Restauraţia nu mai are răbdare!

Autor: Dan Diaconu

Sursa: Trenduri economice