Analize și opinii Politică

Colectivul de Şmecheri

Când voi fi numit premier, prima mea grijă va fi să-mi înfiinţez un Colectiv de Şmecheri. Chiar cu această denumire. Cu atribuţii extrem de precise şi de utile.

Colectivul de Şmecheri va avea drept sarcină să identifice punctele slabe ale fiecărui proiect de act normativ. Vine ministrul Agriculturii şi ne convinge că e nevoie de o ordonanţă de urgenţă care să reglementeze haosul din domeniul producţiei şi distribuţiei de mere pădureţe cu sâmburi bombaţi. Are şi o schiţă a OUG, pe care membrii Guvernului fac brainstorming, dând la iveală o variantă cu tot ce le-a trecut lor prin cap c-ar avea legătură cu merele pădureţe cu sâmburi bombaţi şi care ar pune naibii un pic de ordine în zona asta. Atunci intră în acţiune Colectivul de Şemecheri, al căror reprezentant vine şi zice, de pildă: Degeaba puneţi voi accize pe merele pădureţe cu sâmburi bombaţi, că io o să le declar pere şi le vând fără accize!

Colectivul de Şmecheri va lucra, fireşte, şi cu colaboratori. La elaborarea unei legi privind prostituţia musai să participe două-trei fete, un peşte şi unu-doi poliţişti comunitari din zonele cu felinar roşu. Altfel, vom continua să trasăm planuri geniale pentru o ţară care nu există decât pe hârtie, în care se face confuzia dintre salarii şi venituri (mare diferenţă!), în care nu intră în calcul nici şomajul mascat, dar nici „şomerii” care muncesc şi câştigă, în care legiuitorul habar n-are dacă şi cum se aplică legile (şi, în general, nici nu-l interesează), în care actele normative se bat cap în cap şi nimeni nu pare să aibă imaginea de ansamblu fie şi măcar a producţiei şi distribuţiei de mere pădureţe cu sâmburi bombaţi.

Ce şanse am să fiu numit prim-ministru? Păi, gândiţi-vă la cei care au ocupat funcţia asta până acum! Adică eu n-aş face faţă? Sau dumneavoastră?

Tudor Calin Zarojanu
sursa: adevarul.ro

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu