Politică

Coalitia de guvernare din Republica Moldova a fost creata

Partidele de dreapta din Republica Moldova au incheiat discutiile pentru formarea coalitiei de guvernare.Cei patru lideri ai Partidului Liberal Democrat din Moldova, Partidului Liberal, Aliantei Moldova Noastra si Partidului Democrat au semnat declaratia cu privire la constituirea Coalitiei de guvernare “Alianta pentru Integrare Europeana”, informeaza portalul de stiri Unimedia.

Marian Lupu, presedintele PDM considerat de multi omul cheie al coalitiei anti-comuniste, a declarat dupa semnarea documentului ca “e cazul sa fugim de fobii anti-rusesti sau anti-romanesti. Ne dorim o colaborare cu NATO. Aceasta este ceea de ce avem nevoie.”

“Vom opta pentru relatii de buna vecinatate cu Ucraina si Romania, inclusiv pentru relatii bune cu Federatia Rusa. Integrarea europeana nu este atat o actiune de politica externa, ci, in primul rand, o actiune de politica interna, pentru a schimba situatia economica si sociala din tara. Asta e pozitia noastra comuna”, a adaugat Lupu.

Ceilalti lideri au coalitiei au anuntat ca vor crea o situatie egala pentru toti cetatenii din Republica Moldova, iar acestia trebuie sa uite de frica.

Liderii celor patru partide afirmau vineri seara ca sunt dispusi sa poarte un dialog cu Partidul Comunistilor, dar nu pentru includerea lor in coalitie.

Coalitia de guvernare Alianta pentru Integrare Europeana a anuntat ca va discuta cu Partidul Comunistilor despre necesitatea de a se evita o noua criza politica, dar nu va ceda functii in schimbul alegerii noului sef de stat.

Sursa: Ziare.com

Tag-uri