Politică

Cine stie ce se intampla cu tara asta

romaniaOk, am inteles, pana acum au reformat si modernizat. Dar acum are idee cineva ce se petrece pe aici? Ca sa spun asa – un titlu care mi-a strepezit simturile ani de zile – Romania incotro? In ciuda impresiei generale, cred ca nici macar eternul si invincibilul Mugur Isarescu nu mai stie de mult incotro. Ca politicul s-a contorsionat in asemenea hal ca nici ei habar nu mai au ce si cum.
Problema nu ar fi contopirea stangii cu dreapta intr-un eclectism sordid, din care rasar monstri precum UNPR, DDD-PP, Noua Republica sau ce dracu o mai urma. Milenarismul profetilor isterici prinde la noi spre deloc. Nu ma deranjeaza nici macar faptul ca nu mai exista vreo viziune coerenta de stanga sau de dreapta, oricum ar fi ele. USL e mai degraba un compediu de doctrine, iar PDL a ajuns un fel de motor de actiune sub imperiul necesitatii. Pana la urma cine sa mai tina cont de vreo ideologie pe criza asta?

Nici afara politicul nu se simte mai bine, ideologiile incep sa crape cam peste tot, deci nu ar fi pierderea asta un capat de tara. Ce imi trezeste curiozitatea, ca ar fi chiar penibil si exagerat sa spun ingrijorarea, e ca pe aci pe la noi nu prea mai exista nimeni care sa aiba cel putin o vaga idee despre ce si cum se intampla. Cat despre ce urmeaza, ceva predictii sau viziuni calauzitoare… mai bine un hohota de ras sa tragem. Abia asta mi se pare noutatea cea mai aspra a prezentului.

Fiecare se retrage in coltul lui, unde inchina o rugaciune Domnului. Dintre toti, singurul care insista sa ne convinga ca stie ce face e presedintele. Am ajuns de unde am plecat. Pentru ca deja a inceput si el sa creada ca e si singurul care are dreptate.

Iar acum Traian Basescu e ocupat sa dea lectii liderilor Europei, pentru ca nu iau mai repede o decizie ferma in cazul Greciei, ceea ce scumpeste creditele fara de care noi nu mai suntem in stare sa platim pensiile si salariile. Impecabila gandire. Probabil asta e o buna introducere pentru un nou imprumut, ceva mariri de taxe si impozite sau, in cel mai nefericit caz, o noua runda de taieri. Ca de la cresterea economica pentru la anul e clar ca ne-am luat adio.

Pentru cine nu crede, nu pot decat sa recomand o mai atenta ascultare a zicerilor lui Jeffrey Franks. Ca Boc tot nu exista. Si, ca tot veni vorba, nici macar pe omul rupt in talpa nu il mai pot suspecta ca ar avea vreo idee despre incotro Romania. Degringolada din zona euro ca a buimacit si FMI intr-atat incat sa nu-i mai pese de cei din grupa mica.

Si, in conditiile astea, sa te mai mire ca la noi fiecare umbla pe cont propriu? In principiu, nu. Dar atunci sa nu ne mai prefacem socati nici cand vom afla ca viitorul ne-a fost statornicit de votantii atrasi la sectii cu mici, bere, pungi si pixuri. Pentru ca neputinta politicienilor de a privi dincolo de ziua de maine va avea intotdeauna acelasi rezultat.

Autor:Iulian Leca

Sursa: voxpublica.realitatea.net

Despre autor

contributor

comentarii

Adauga un comentariu

  • ”omul rupt in talpa nu il mai pot suspecta ca ar avea vreo idee despre incotro Romania”

    Stiu ca va referiti la Jeffrey Franks, dar vreau sa zic ca in afara de el mai exista cineva, careva care e rupt in talpa figurativ vorbind sau e ca un glas care striga din pustie,obscuritate si care are habar de ce se intampla si incotro ne indreptam.Nu dispretuiti prorociile, ele pot veni prin gura pruncilor(figurativ), a celor de jos, carora suntem tentati sa le bagam pumnul in gura sau sa-i ignoram.

    http://www.youtube.com/watch?v=v6Vb0Y4O5c4

  • Marturia mea este adevarata fiindca eu nu marturisesc despre mine insumi ci despre cel ce vine dupa mine si care este mai mare decat mine. Daca as fi marturisit despre mine insumi, atunci marturia mea ar fi fost mincinoasa din cauza ca as fi cautat slava mea, dar eu nu caut slava mea ci a celui care vine dupa mine, despre el marturisesc eu.
    Ideologia asta a avut-o si Ioan Botezatorul daca cititi Evanghelia lui Ioan. Marturia a doi martori,este adevarata! Ideologia mea este adevarata si fara cusur! Ideologia mea are mama!

    Eu nu zic neaparat ca Eu sunt ILIE sau glasul celui ce striga in pustie(obscuritate), sau acei copii care striga prin piete si carora,cei mari le baga mereu pumnul in gura. Timpul va dovedi asta! Oricum, sunt singurul care are idee despre cel ales, despre profeticul Beniamin, se vede asta din clipurile pe care le-am facut, dupa postarile de pe forum(exegeza.ro), de pe Youtube si de pe gandeste.org si tin sa va multumesc cu ocazia aceasta ca ati acceptat commenturile mele umile.

    Daca eu voi murii, dupa mine vor veni alti 7000 ca mine care la randul lor vor aduce rod alti 70.000, si tot asa in continuare.
    Sistemul incepe sa se naruie!

    ”CEEA CE NE OMOARA, NE FACE SI MAI PUTERNICI”