Analize și opinii Cultură și Familie Politică

Ce se va întâmpla în cazul în care copilul meu își va iubi țara ?

Cândva, copilul meu va afla că în perioada în care tatăl său a fost ziarist în România au fost distruse toate ramurile economiei naționale.

Va afla că au fost vândute băncile, servicul național de telefonie, industria cimentului, cea de automobile, serviciile de distribuție ale gazelor și curentului electric, apoi Poșta, TAROM-ul, CFR Marfă etc.

Va afla că au fost distruse uzinele care fabricau tractoare, combinatele care fabricau mobilă,fabricile care confecționau pantofi etc.

Ce îi voi răspunde dacă mă va întreba unde am fost, dacă ma va ruga să îi arăt ce am scris despre jaful național ?

Probabil că îi voi spune că aceasta a fost regula jocului, că ne aflam în plin proces de integrare europeană și de mondializare pe toate planurile.

Voi mai adăuga,cine știe, faptul că granițele deveniseră simbolice, deci nu mai conta că o industrie e în țară sau în afara ei.

Poate voi mai spune că exista o idee, aceea a dezvoltării agriculturii ecologice și a turismului.

Sper ca în acel moment copilul meu să trăiască într-unul dintre acele locuri unde s-au “mutat” industriile României.

Dar cel mai mult sper să nu fie copilul meu patriot.

Fiindcă dacă va fi patriot mă va judeca.

Dacă își va iubi țara, oare pe mine cum va mai putea să mă iubească ?

Totuși, nu-mi fac probleme, sunt slabe șansele să fie copilul meu patriot.

Are școala grijă să nu se întâmple.

autor: GHEORGHE SMEOREANU
sursa: criterii.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Nici in gluma sa nu spuneti asta!
    Copiii nostri trebuie sa fie patrioti! Si trebuie sa ne judece pentru atitudinea noastra ingoranta.
    Dar poaste ca nu e totul pierdut.
    Poate mai avem timp sa reparam ceva: hai sa nu lasam si desert in locul fostei Romanii dupa exploatari americane de aur, gaz sau orice altceva facut doar pe criterii financiare.

  • Traim intr-o societate globalizata unde patriotismul este o notiune depasita, cine nu intelege asta este dat la o parte. Asa precum strainii pot detine la noi fabrici si terenuri si noi putem detine la ei. Asa cum ei vin sa invete aici si noi putem invata la ei. Asa cum ei ne exploateaza aici si noi putem sa o facem la ei sau oriunde in lumea civilizata. Problema e modul in care suntem educati noi fata de ei si aici trebuie schimbare.

  • Patriotismul nu este o notiune depasita ci doar o notiune care se incearca a fi dusa in derizoriu pentru ca inca este o piedica de netrecut a neoliberalilor, globalistilor, a marilor corporatii care vad omul si omenirea ca o mare piata in care singurul lucru care are valoare este banul. Omul si omenirea nu mai reprezinta decat niste cifre, grafice, statistici, analize. Draga alex daca tu accepti acest statut e alegerea ta. Omul este si trebuie sa fie liber sa-si aleaga destinul in orice moment al existentei sale si nicidecum viata sa nu trebuie reglementata, programata de o suprastructura care sa ne transforme pe toti in niste roboti a caror existenta se afla la distanta de o singura apasare de buton.