Site icon gandeste.org

Ce câștigă Iohannis de pe urma blocării activității guvernului?

Nu pot să înțeleg modul de gândire al lui Iohannis. Că urăște PSD și Guvernul PSD-ALDE nu e o noutate. Că vrea distrugerea lor iar pot să înțeleg. E un primitiv în politică. O gorilă!



Doar că spre deosebire de ipocrizia cu ”neutralitatea” politică a Președintelui, Guvernul chiar este ”al României”. Guvernul administrează România, și acțiunile-sau inacțiunile!-sale afectează viața fiecărui cetățean. Ce câștigă Iohannis de pe urma blocării activității guvernului? Mai multă ură împotriva adversarilor lui politici? Se poate, deși nu cred. Dacă era așa, acum, după epocala victorie de rahat a ”opoziției”, dacă era cum visează el, aveam milioane de oameni pe străzi, cerând demisia Guvernului. N-am văzut decât câțiva ”canibali”, care se bucurau că Dragnea e la pușcărie!

Faptul că sunt ministere blocate are consecințe pe termen lung. Dacă vine ”guvernul lui”, nu trebuie să gestioneze aceste consecințe? Și eșecurile nu se pun pe răboj la PNL, USR și cine o mai intra la guvernare, în perspectiva alegerilor de anul viitor? ”Poporul” are doar memorie de tip ”timpul scurt”. Dacă era altcumva, acum băsescu nu era în PE! Nici Blaga!

Ce așteaptă? Moțiunea de Cenzură? Păi, nu trebuia să fi fost gata a doua zi după alegeri? Elanul combatanților a scăzut până la veștejire! De ce? Păi, pentru că negocierile de la Bruxelles merg foarte, foarte prost! Și nimeni nu-și poate permite să le complice cu crize politice în vreuna dintre țările membre.

Poate vrea să introducă actualul guvern măsurile impuse de CE, FMI și BM, care nu văd cu ochi bun modelul economic care care a permis creșterea economică din România. Dacă asta vrea, logic ar fi ca Guvernul să fie funcțional. Dar nu mai este. Și atunci? Atunci Tenerifeeeee!

Autor: Constantin Gheorghe

Sursa: Constantin Gheorghe Facebook

Exit mobile version