Analize și opinii Economie Politică

Când nu mai ai nimic de pierdut nu-ți rămâne decât să lupți!

Wall Street, capitala financiară a lumii, sub asediul protestatarilor. Protestele se extind şi în alte oraşe. America nu va mai fi niciodată aceeași.

The American Dream, 03 octombrie 2011

Credeți că invadarea Wall Street va reprezenta un punct de cotitură în istoria Statelor Unite? De-a lungul ultimilor ani, mulți oameni au avertizat că vor avea loc mari revolte în Statele Unite, împotriva corporatiștilor, în cazul în care economia continuă să se agraveze. Ei bine, revoltele economice au apărut, protestatarii sunt deja la începutul celei de-a treia săptămâni şi în prezent, au apărut proteste similare în marile oraşe peste tot în Statele Unite.

Tot mai mulți americani și-au pierdut total încrederea în sistem şi caută o piaţă de desfacere pentru frustrările lor. Ocuparea Wall Street a fost scânteia care a început un foc dar majoritatea americanilor nu înţeleg unde duc toate acestea. În anii următori mai multe milioane de americani vor rămâne fără locuri de muncă, fără locuințe, trezindu-se îngropați în datorii.

Pe măsură ce economia continuă să scadă, milioane şi milioane de americani vor deveni și mai frustrați. În special, tinerii americani încep, într-adevăr, să devină furioși din cauza economiei şi sistemului lor financiar, exagerat de corupt. În cele din urmă, probabil, străzile Americii vor fi invadate de o explozie de furie şi frustrare, fără precedent. Ocuparea Wall Street este doar începutul. Dacă oamenii ar putea realiza ce urmează, li s-ar înmuia picioarele.

Crescând, cei mai mulți dintre americani au fost învăţaţi că, dacă vor să schimbe lucrurile în America, ar putea face-o la urna de vot. Ei bine, astăzi, un număr mare de americani îşi dau seama că ambele partide politice majore au fost cumpărate și plătite. Ei îşi dau seama că lucrurile nu par a se schimba, indiferent cu cine votează. Ei îşi dau seama că semnarea de petiţii sau trimiterea de scrisori către „reprezentanţi” nu realizează nimic.

Cu cât crește frustrarea americanilor , iau naştere mişcări politice noi.

Până în prezent, mişcarea Tea Party a fost cel mai proeminent exemplu şi a fost dominată în mare parte de către republicani.

Acum, ocuparea Wall Street devine o mişcare naţională şi este dominată în mare parte de radicali de stânga şi de socialişti.

Ambele mișcări au încercat să facă apel la liberali şi într-o anumită măsură, ambele mişcări au avut un oarecare succes.

Toate acestea reprezintă o schimbare fundamentală în modul în care americanii privesc și tratează schimbările politice.

Americanii nu mai au încredere că politicienii îi vor asculta vreodată. Toate sondajele recente arată că satisfacţia lor în legătură cu guvernul este la cote foarte mici. Oamenii sunt profund frustrați şi un număr mare dintre ei pur şi simplu nu cred că modalităţile tradiţionale de a aduce o schimbare încă mai funcţionează.

America este distrusă, iar aceasta devine foarte greu de negat.

În America de azi, este nevoie de cantități masive de bani pentru a putea fi ales şi cei mai mulți dintre politicieni ajung să se alinieze cu cei care au sume imense de bani pentru a dona la campanii politice.

Majoritatea americanilor de azi simt ca nu au nici o voce. Mulţi simt, de asemenea, ca nu au dreptul la alegere legitimă la urna de vot.

Deci, ce se întâmplă atunci când milioane de americani sunt extrem de supărați pe economia şi direcţia acestei ţări, realizând, de asemenea, că sistemul politic este atât de corupt încât nu mai are rost să voteze?

Ei bine, sunt martori la ceea ce se întâmplă.

Astăzi, oamenii au ieșit pe străzi într-un marș neviolent.

Maine, din păcate, se așteaptă ca lucrurile să o ia razna. Violenţa nu este soluţia problemelor dar, din nefericire, este direcţia spre care se îndreaptă americanii, ca naţiune. Cei care sunt furioși şi frustrați au tendinţa de a se dezlănţui într-un mod sălbatic şi imprevizibil, precum am văzut că s-a întâmplat în timpul revoltelor din Londra.

Ar fi minunat dacă s-ar putea pune în aplicare niște „remedieri rapide” care să descoasă și să echilibreze toate problemele economice. Însă, realitatea cu privire la situația generală în America este că problemele sunt mult mai complicate decât atât. Adevărul este că Statele Unite se afla în mijlocul unui declin economic pe termen lung care devine progresiv iar această ţară a devenit profund, profund divizată.

Nu prea există speranţă la orizont şi timpul se scurge rapid.

Așadar, va declanșa vreo schimbare asediul de pe Wall Street?

Ei bine, există câteva lucruri care sunt foarte neobişnuite cu privire protestele de pe Wall Street.

Unul dintre lucrurile unice, privitor la protestele de pe Wall Street, este că acestea sunt axate pe bani şi economie. În trecutul Americii, cele mai multe proteste în masă au fost cu privire la război sau la drepturile civile, dar asediul de pe Wall Street este concentrat foarte mult asupra durerii economice pe care o simt oamenii simpli.

De asemenea, este foarte neobişnuit ca liberalii să-și desfăşoare protestele în timp ce un liberal se află în Casa Albă.

Deci, dacă acum se întâmplă așa ceva, ce se va întâmpla o dată ce vor fi aleși republicanii?

La început, o mulțime de oameni au crezut că asedierea Wall Street va dispărea repede.

Dar nu se întâmplă așa.

În schimb, revoltele au crescut şi s-au extins în mai multe oraşe.

De exemplu, ieri, alte 3.000 de persoane au protestat în faţa birourilor de la Bank of America, în centrul orașului Boston.

Proteste similare au loc în prezent la San Franciscoîn Chicagoîn Los Angelesîn Seattle şi în Denver.

Dar, desigur, New York este încă epicentrul mişcării şi ceea ce s-a întâmplat pe podul Brooklyn ziua trecută este subiect de primă pagină pentru ziarele de pe tot globul.

Poliţia a arestat mai mult de 700 de persoane în condiţii foarte suspecte. Arestările de pe podul Brooklyn par să fi fost un eveniment organizat de către poliţie. Dacă aveţi dubii cu privire la acest lucru, citiţi aceste mărturii ale unui om de la fața locului.

În acest video puteți vedea cum poliţia a condus protestatarii pe pod şi apoi s-a oprit şi a format o linie în mijlocul podului. Când protestatarii au încercat să se întoarcă şi să o ia în cealaltă direcţie, au constatat că poliţia este în spatele lor. Înconjurați şi cu nici o cale de ieşire, cei mai mulți dintre protestatari au aşteptat, pur și simplu, să fie încătuşați şi escortați de către poliţie.

Întregul episod de pe podul Brooklyn se simte cu adevărat ca fiind o înscenare.

În orice caz, se pare că asediul de pe Wall Street nu se va potoli prea curând.

Deci, ce vor ei mai exact?

Ei bine, următoarea listă de plângeri a fost preluată de pe site-ul oficial de organizare a revoltelor de pe Wall Street ….

Ei ne-au luat casele printr-un proces ilegal de blocare a pieţei, deşi nu au ipotecare originală.

Ei au luat bunuri de la contribuabili, cu impunitate, continuând să acorde Directorilor bonusuri exorbitante.

Ei au perpetuat inegalitatea şi discriminarea la locul de muncă bazate pe vârstă, culoarea pielii, sex, identitatea de gen şi orientarea sexuală.

Au otrăvit întreaga rețea de aprovizionare cu alimente şi au subminat sistemul de agricultură prin monopolizare.

Au profitat de pe urma torturii, naşterii şi tratamentelor crude asupra a nenumărate animale şi au urmărit să ascundă în mod activ aceste practici.

Au încercat în permanență să îngrădească și să limiteze dreptul angajaţilor de  a negocia pentru un salariu mai bun şi condiţii de lucru mai sigure.

Au lăsat baltă elevii, cu zeci de mii de dolari datorii la educaţie, care este ea însăşi un drept al omului.

Au externalizat forța de muncă în mod constant externalizate şi s-au folosit de această externalizare ca pârghie prin care să reducă asistenţa medicală a lucrătorilor spre a-i determina la plată.

Au influenţat instanţele judecătoreşti pentru a obţine aceleaşi drepturi ca şi oamenii, fără vreo vinovăţie sau responsabilitate.

Au cheltuit milioane de dolari pe echipe juridice care caută modalităţi de obţinere a unor sustrageri din contracte, în ceea ce priveşte asigurările de sănătate.

Au vândut confidenţialitatea oamenilor ca fiind o marfă.

S-au folosit de forţa militară şi de poliţie pentru a preveni libertatea presei.

Au refuzat în mod deliberat să țină seama de faptul că unele produse defecte pun în pericol viaţa, în urmărirea profitului.

Ei stabilesc politica economică, în ciuda eşecurilor catastrofale produse de politicile, eșecuri care continuă să se producă.

Au donat sume mari de bani pentru politicieni, care sunt responsabili de reglementări.

Ei continuă să blocheze formele alternative de energie pentru a ne menţine dependenţi de petrol.

Continuă să blocheze forme generice de medicamente care ar putea salva viețile oamenilor sau ar putea oferi ajutor iar asta în scopul protejării unor investiţii care s-au transformat deja într-un profit substanţial.

Ei au acoperit intenționat deversările de petrol, accidentele, contabilitățile defectuoase, precum şi ingredientele inactive în urmărirea profitului.

Menţin în mod intenţionat oamenii în teamă și dezinformați, prin controlul asupra mass-mediei.

Ei au acceptat contracte private pentru omorul deținuților chiar și în cazurile în care au existat îndoieli serioase cu privire la vinovăţia lor.

Au perpetuat colonialismului acasă şi în străinătate. Ei au participat la torturarea şi uciderea unor civili nevinovaţi de peste mări.

Ei continuă să creeze arme de distrugere în masă pentru a beneficia de contracte guvernamentale.

Veţi observa că o mulţime de teme populiste şi liberale au fost amestecate cu o mulţime de cauze sprijinite, de regulă, de radicalii de stânga şi socialişti.

Deci, cine este în spatele asediului de pe Wall Street?

Ei bine, adevărul este că unele nume foarte familiare sunt asociate cu această mişcare.

Un articol recent postat pe WorldNetDaily i-a menționat pe fondatorul ACORN, Wade Rathke și pe Lerner Stephen, membru al consiliului SEIU, ca fiind doi dintre liderii mișcării de ocupare a Wall Street ….

În luna martie, fondatorul ACORN, Wade Rathke, a anunţat ceea ce el a numit „zile de furie în zece oraşe în jurul cazului JP Morgan Chase.” Rathke a fost președintele unei adunări locale SEIU din New Orleans.

Protestul planificat pe 17 septembrie pare să fie punctul culminant al eforturilor lui Rathke.

Aceste eforturi sunt organizate de către Stephen Lerner, un membru al Comitetului SEIU care se zvonește că ar fi vizitat Adminitrația Obama la Casa Alba de cel puţin patru ori.

Lerner este considerat unul dintre cei mai capabili organizatori dintre radicalii de stânga.

Tristul adevăr este că mişcarea de asediere a Wall Street nu este ceva nou. Majoritatea protestatarilor par a fi suporteri Obama şi există puţine dovezi că mulţi dintre protestatari au ieșit din falsele paradigme politice de stânga / dreapta care domină sistemul politic.

Cei mai mulţi dintre participanţii la revolta începută pe Wall Street vorbesc liber și deschis despre cât de mult îl admiră pe Barack Obama şi totuşi 3 din topul celor 7 donatori la campania lui Obama din 2008 au fost chiar băncile de pe Wall Street, locul unde ei protestează acum.

Administraţia Obama este plină de oameni care au lucrat pentru marile bănci de pe Wall Street iar Obama s-a purtat foarte generos cu cei de pe Wall Street.

Deci, dacă această mișcare de pe Wall Street ar fi fost cu adevărat despre și pentru schimbare, s-ar fi protestat în mod deschis la adresa lui Obama.

Dar nu prea au fost observate pancarte anti Obama acolo.

Ar fi foarte frumos dacă manifestația de pe Wall Street ar fi cu adevărat o mişcare non politică, care să fie axată pe aducerea justiţiei economice înapoi în America.

În realitate, însă, este faptul că ea a fost pornită de către grupurile politice departe la stânga, şi mult mai mult foarte organizaţii liberale sunt acum sar la bord. Sute de mii de americani sunt foarte frustrat de gând să se implice în aceste proteste fără ca măcar să dea seama cine le organizează.

În realitate, însă, revolta a fost pornită de către grupurile politice cu alianță de partea stângă şi foarte multe organizaţii liberale încep acum să sară la bord.

Sute de mii de americani frustrați au de gând să se implice în aceste proteste fără ca măcar să își dea seama cine le organizează.

Potrivit unui articol publicat recent pe blogul lui Alexander Higgins, sunt destul de puţine sindicate proeminente care se aruncă acum în sprijinul lor, în spatele asediului de pe Wall Street ….

Aşa cum am raportat anterior, sindicatele vin în mare forță pentru a sprijini protestele de pe Wall Street. Am primit vestea că 200.000 de membrii puternici ai Uniunii Europene de Transporturi vor adera și ei la proteste. Uniunea șoferilor de camioane a aprobat protestele. Alte zvonuri zic că lucrătorii de la Verizon aderă, de asemenea, la proteste. Uniunea Muncitorilor din Industrie a emis un aviz nimicitor prin care anunța, de asemenea, aprobarea ți participarea la protestele de pe Wall Street. Apoi, vine vestea că și mai multe sindicate au anunțat că se vor implica sau și-au exprimat dorința de a se alătura protestelor, în timp ce două dintre sindicate și-au programat marșuri de solidaritate.

TPM tocmai a raportat că și mai multe sindicate se alătură pentru a protesta împotriva Wall Street şi mişcarea este configurată să crească rapid.

Articolul este însoțit de vestea că un colectiv de 8 grupuri, cu peste 1 milion de membri, se va alătura protestelor de pe Wall Street pentru a-și exprima solidaritatea şimilita împotriva sistemului.

Conform informaţiilor primite, 05 octombrie este vizată ca fiind ziua protestelor în masă ce se vor desfășura în toată America.

În cazul în care mișcarea Occupy Wall Street şi mișcarea Tea Party s-ar fi alăturat împreună pentru a protesta faţă de abuzurile Rezervei Federale şi abuzurile de pe Wall Street, ei ar fi o forţă foarte puternică.

În schimb, Occupy Wall Street consideră mișcarea Tea Party ca fiind duşmanul.

Dacă s-ar lua în considerare declarațiile recente a unor lideri foarte proeminenți de stânga….

Președintele de la Teamsters, Jimmy Hoffa, a declarat recent că este pregătit pentru „războiul” cu Tea Party ….

„Trebuie să rămânem atenți la lupta cu care ne confruntăm:.. Războiul împotriva lucrătorilor. Și îl vedeți peste tot, este Tea Party. Şi ştiţi, există o singură modalitate de a lupta şi a câştiga acest război. Singurul lucru ce trebuie zis despre oamenii muncitori este că ei duc o luptă bună. Şi ştii ce? Au luat un război, au primit un război cu noi iar câștigătorul va fi unul singur.”

În recentul discurs, el a mai adăugat:

„Preşedintele Obama, aceasta este armata. Noi suntem gata să ne desfășurăm… Să-i scoatem pe acești nenorociți din joc și să recuperăm America din care facem parte.”

* Unii lideri de stânga cred că este timpul pentru „război”. Fragmentul de mai jos face parte dintr-un discurs recent ținut de Malik Shabazz, preşedintele Partidului Naţional The New Black Panther….

Trebuie să luptăm. Încingeți-vă șalele studenților. Încălziți-vă, tineri și tinere de culoare, a sosit ora războiului.

* În loc să li se alăture, iată ce a avut de spus Maxine Waters despre Tea Party ….

„În ceea ce mă priveşte, Tea Party poate să ajungă direct în iad”.

Desigur, o mulţime de republicani ar prefera să piardă un braț decât să lucreze cu oameni ca Jimmy Hoffa şi Maxine Waters. America este o ţară profund divizată şi se pare că le place mult să se lupte unii împotriva celorlalți.

Majoritatea americanilor sunt revoltați, frustrați, dar foarte puţini dintre ei sunt de acord asupra soluţiilor la problemele cu care se confruntă. Ori de câte ori apare o nouă mişcare de protest, americanii tind să se înghesuie ca să-l susțină, deoarece sunt în căutare de ceva în care să poată crede.

Chiar acum, mișcarea Occupy Wall Street este proaspătă și nouă. Michael Moore a avut dreptate când a spus următoarele, cu privire la mișcarea de protest….

„Aceste cifre vor creşte şi ei se vor înmulți peste tot în ţară.”

Milioanele de americani slăbiți și disperați vor încerca să se alăture la orice mişcare care pare să răspundă preocupărilor. Banksterii cu siguranţă vor deveni îngrijorați faţă de creşterea mișcărilor de protest, cum ar fi asedierea Wall Street.

De exemplu, JP Morgan Chase a donat recent peste 4 milioane şi jumătate de dolari la Fundația Poliției din New York

JPMorgan Chase a donat recent suma fără precedent de 4.6 milioane dolari la la Fundația Poliției din New York…Se pare că acesta a fost cel mai mare cadou din istoria fundaţiei şi va permite Departamentului de Poliţie New York City să-și îmbunătățească sistemele de securitate în Big Apple.

Chiar credeți că JPMorgan Chase a făcut asta doar așa, din bunătatea inimii?

De vreme ce mişcările de revoltă, precum cea de pe Wall Street, încep să crească, autorităţile de aplicare a legii se vor strădui tot mai mult să le țină sub control.

De fapt, am văzut deja unele incidente foarte deranjante din timpul  recentelor proteste. De exemplu, majoritatea dintre voi, probabil, ați văzut deja acest video în care un ofiţer de poliţie pulverizează spray paralizant direct în ochii unor protestatari neajutorați de sex feminin. Aproape de necrezut că se întâmplă astfel de lucruri.

Dar lucrurile vor ajunge mult mai rău. Frustrarea celor de stânga va continua să crească. Frustrarea celor de dreapta are de gând să continue să crească.

În anii ce vor urma, America se va confrunta cu tulburări economice în masă care vor face ca mișcarea Occupy Wall Street să pară un picnic de duminică.

Ca răspuns, puterile de atunci se vor utiliza de mijloace și mai agresive de aplicare a legii, în încercarea de a-și exercita controlul.

Toate aceste „revolte economice” vor transforma multe orașe în iaduri pe pământ.

America nu va mai fi niciodată la fel.

Conform unui sondaj de opinie recent, 39 la sută dintre americani cred acum că economia SUA a intrat într-o stare de „declin permanent”.

Ce credeţi despre revoltele pornite pe Wall Street?

Vă rugăm să nu ezitaţi să lăsaţi un comentariu cu gândurile dvs….

sursa: infocon.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • ”Ce credeţi despre revoltele pornite pe Wall Street?

    Vă rugăm să nu ezitaţi să lăsaţi un comentariu cu gândurile dvs….”

    Va multumesc!
    Pai ceea ce cred eu, este ca lista aceea lunga cu inca nu este completa. Vor mai trebui sa faca o nelegiuire, si anume sa atenteze la pomul interzis si atunci pacatele lor vor fi umplut masura.

  • Vino pe 15 oct. in Piata Unirii, la 10 a.m. si fii parte a Occupy Bucharest!

    Pentru cei care inca mai au indoieli: Din fericire, de data asta chiar nu ne-a mai ramas nici o scuza! Oricat am diseca problema, tot o singura rezolvare exista: o actiune in masa. Realmente nu exista alta sansa! Omenirea se confrunta cu o situatie fara precedent. Si atunci, solutiile vor fi tot fara precedent. NIMENI nu stie inca ce va fi, cum va arata lumea peste o luna, peste 2-3… Tot ce putem face e sa constientizam ca ACUM nu a fost niciodata mai vital!

    http://www.facebook.com/event.php?eid=227396927314265