Site icon gandeste.org

Bocet, lacrimi și suspine. Gușă: Măi, oameni buni, ăștia vor să închidă Realitatea TV

A început victimizarea. Jale mare la postul președintelui Iohannis. Cozmin Guşă a vorbit despre intenţiile pe termen scurt ale liderului PSD Liviu Dragnea. Prima pe listă, susţine el, ar închiderea postului Realitatea TV, deranjat de politica acestuia de a dezvălui toate neregulile guvernării.

„Liviu Dragnea se teme de multe lucruri, dar în mod clar se teme de Realitatea TV. Vă ofer un exemplu clar, Liviu Dragnea a dat o directivă în noua situaţie guvernamentală şi doreşte un cadou, ar vrea un mărţişor, ca de la 1 martie postul Realitatea TV să nu mai emită, să se găsească toate mijloacele, legale sau ilegale, pentru a inchide gura celor de la Realitatea TV,” a afirmat Guşă la „”Dimineaţa de ştiri”.

„Pentru luna februarie nu-l interesează nici pensii, nici salarii, ci doreşte închiderea Realitatea TV, pentru că este, deocamdată, singura televiziune care-i develoalează, într-un fel, intenţiile, care nu vizează interesul naţional, ci salvarea sa de justiţie, impunerea în funcţii guvernamentale a unor oameni care au legătură cu clientele sa politică.”

Cum stă cu ADEVĂRAT situația

Totul a pornit de la avertismentul dur de la audierile din Parlament. Eugen Teodorovici, ministrul propus pentru portofoliul de la Finanţe le-a dat un ultimatum miilor de firme aflate în insolvenţă. Ori respectă legea şi îşi achită datoriile, ori pun lacătul pe afacerile lor.

Un exemplu de firmă aflată în insolvenţă este trustul media Realitatea TV care în şase ani de insolvenţă a acumulat datorii de 24 de milioane de euro la stat.

„Nu cred că e normal ca în România mii de firme să aibă un tratament aparte. Ştim că sunt firme care au depăşit cu mult perioada de insolvenţă şi nu au intrat în faliment, acumulează în continuare datorii chiar foarte mari. Acest lucru trebuie să înceteze„, a anunţat Teodorivici.

„Cine nu aplică şi nu respectă pleacă sau închide firma. Trebuie să fie pentru toţi aceeaşi lege şi aceeaşi abordare şi acelaşi tratament”, a precizat propunerea de ministru la Finanţe.

Sunt mii de firme care au intrat în insolvenţă şi continuă să acumuleze datorii la stat. Multe sunt companii de stat, dar vorbim şi de societăţi private. Printre ele şi Realitatea TV, un trust media cu datorii istorice la stat .

După 6 ani de insolvenţă, datoriile Realitatea Tv către stat au ajuns la 24 de milioane de euro. La fiecare trei luni, suma pe care o datorează conducerea Realitatea TV către stat se majorează cu 500.000 de euro.

Sursa: sokant.ro

Exit mobile version