Site icon gandeste.org

AZI ESTI, MAINE POTI SĂ UITI CA AI FOST

Băsescu este istorie din momentul în care a intervenit brutal in soarta noastră

Noi oamenii învăţăm greu şi uităm repede. Animalele care pasc fără supraveghere, chiar dacă uită că nu trebuie să treacă de o limită sunt ajutate de curentul electric să-şi reconsidere poziţia. Asta doar bazându-se pe instinctul primar de supraviţuire.

Această introducere ar putea să ne ajute a înţelege că neţinând cont de factori externi putem cădea uşor în extrema păguboasă de a ne crede infailibili. Ceea ce desigur este o prostie.

Trecând peste faptul că în mod inexplicabil oameni fără căpătâi ajung în poziţii de a decide în România datorită unei majorităţi, hai să-i spun naive, mă întreb ce i-ar împiedica pe aceştia să fie ce ar trebui să fie. Dramul de inteligenţă nu ar produce măcar atât cât să-şi apropie consilieri ce le-ar putea ajusta cât de cât apucăturile? Dacă ei nu văd ce se întâmplă în jur, nu iau nici aminte la istoria recentă, la popoarele care îşi devorează pe cei doar cu o zi înainte adulaţi, înseamnă că există cel puţin o problemă mentală de sănătate.

Cum altfel, de 8 ani un individ, înconjurat de alţii asemenea lui a putut să ne transforme pe mulţi dintre noi, în beligeranţi pasionaţi doar de persoane, nicidecum de principii.. Cum putem aprecia faptul că minciuna, furtul, ipocrizia dacă nu sunt socotite virtuţi in mod evident, nu sunt nici rejectate din paleta de criterii cu care ar trebui să-i credităm pe cei care ne cer votul? Ameninţarea, ridicarea tonului în loc să fie dezavuate, sunt valorificate cu ok-uri din partea celor care mai ieri înjurau decidenţii scăderii lor de trai, deşi replica modului lor de viaţă le era cunoscută.

Băsescu este istorie din momentul în care a intervenit brutal in soarta noastră. Nimeni, absolut nimeni nu va avea cum să notifice vreo decizie luată înspre bunăstarea poporului, şi totuşi de mai multe ori a reuşit să-i păcălească pe români. Se poate spune fără riscul de a greşi că s-a opus binelui cu forţa venită din spiritul malefic pe care l-a asociat sieşi. Un diavol încarnat, care are şi in acest moment destui prozeliţi. Lecţia, în astfel de cazuri nu este pentru acest tip de oameni ci pentru noi cei care ne vindem autoritatea crezându-i pe cuvânt pe cei ce se oferă să ne-o cumpere, după cum se ştie tot cu banii noştri. Aceste exerciţii repetate dau caracterul poporului nostru şi nu numai. Sper că a venit vremea ca printre filtrele legale ce se vor a fi împlementate, cel al sănătăţii mintale să fie unul determinant. Cum ar fi acum stimaţi alegători de PDL şi de Băsescu, să aflaţi că mulţi dintre ei sunt bolnavi de tot felul de schizofrenii sau alte asociate care împiedică în mod real desfăşurarea de activităţi în spaţiul public iar locul lor demult ar fi trebuit să fie lângă cei ce se înteresează de “costurile halatului”. Pentru că de fapt asta este soarta celor care azi sunt tari, dar mâine se vor găsi în situaţia de milă şi plâns.

Faptele lor îi urmează, iar cei ce vin după, sunt OBLIGAŢI să creeze pârghii pentru ADEVĂR.
Nu ştim dacă este destul, pentru că încă nu s-a inventat aparatul care măsoară toleranţa la suportabilitate a unei naţii. Cea personală diferă, cum e normal, de la om la om, iar în ceea ce mă priveşte pot spune răspicat că m-am săturat. Îl vreau plecat, indiferent cum. Doar să ştiu că nu mai contează în plan decizional.

Orice analiză de bun sau rau simţ poate scoate în evidenţă că omul acesta s-a aşezat peste noi împrăştiindu-şi ura maladivă cu o bucurie nedisimulată. El a trăit şi trăieşte urmărind doar să facă rău. Nu contează cui, pentru că din asta se hraneşte. Este ca o maşina. Diferenţa o face capacitatea rezervorului. Nu ştiu cât “combustibil” mai are, sper să fie uscat. Totuşi, şi dacă ar fi pe roşu mai poate să facă mult rău, sau cine ştie răul cel mare încă nici n-a reuşit să-l arunce. Nu trebuie însă să ne mire cât de repede se adună cei de aceeaşi teapă pentru a “conlucra” – e clar că singur este legat de mâini şi picioare – în vederea “desăvârşirii” unei opere bolnave.

Cu COMPLICITATEA noastră, a tuturor, a reuşit să-şi planteze oameni în locuri cheie, oameni cu care induce o teroare nemaintâlnită în Europa acestor timpuri. Cercul lui de sfătuitori este compus doar din ofiţeri acoperiţi, procurori, judecători (toţi, fără excepţie oameni de nimic) care şi-au părăsit fişa de post, şi de câţiva care-şi zic politicieni. Iar al doilea cerc, care este mult mai mare, îi cuprinde pe cei care încă îl susţin în presă, şi cei de acţiune gen Funeriu, e adevărat, contra cost. Toate acestea sunt efectul păstrării noastre în zona gri, începand cu anii 1990, când am fi reuşit să deschidem o altă pagină a drumului nostru. După 22 ani ar fi fost imposibil ca un individ ca Băsescu să treacă de filtrele impuse de o societate deja stabilizată, pe picioarele ei.

Din păcate, trebuie să ne pregatim pentru ce e mai rău. Nu va pleca şi cancerul pe care l-a adus cu greu va putea fi extirpat fiind o tumoră agăţată de fiinţa noastră. A reuşit să ne împartă iar în Arad s-a văzut mai bine ca oriunde.

Oameni buni, revolta din voi, dacă există, nu va avea nici o finalitate dacă nu o manifestaţi. După perdea sau în nepăsare vom rămâne aceleaşi nevertebrate fără sistem nervos, mânate de scuipatul şmecherilor şi vânzătorilor de ţară şi neam.

Iar celor care priviţi din tramvaie mâna de oameni care strigă conştienti de ceea ce trăiesc vă spun că trece viaţa pe langă voi fără să vă aduceţi nici o contribuţie.

Haideţi să arătăm că suntem un popor şi sa ne opunem indiferent de consecinţe, acestora. Băsescu, dacă nu pleci, te dăm noi afară.

Calistrat Chifan
sursa: administratia@parintelecalistrat.com

Exit mobile version