Analize și opinii Politică

Anestezierea României – Spirala Tacerii – Aria Marului Putred – Intelectualii care isi iubesc ideile

Anestezierea Romaniei
Astăzi, manipularea se face prin inflaţie de non-ştiri. Manual New World Order scris in urma cu 108 ani : ”Principalul nostru obiectiv este sa slabim mintea publicului prin nesfirsite critici, facute in nenumarate directii; sa indepartam reflectiile serioase ale publicului caci acestea pot da nastere la rezistenta; sa distragem fortele mintii spre lupte false fara scop. In loc sa ne razboim sa stingem focul, vom folosi pasiunile lor, vom lua ideile lor in loc sa le eradicam, le vom cultiva si le vom amesteca, important este sa nu fie finalizate aceste idei, sa ramina intr-un vesnic amestec brut, primitiv. Pentru ca opinia publica sa fie in miinile noastre trebuie sa o aducem intr-o stare de zapaceala, prin oferirea unor puncte de vedere atit de contradictorii din toate partile, incit sa-i facem pe oameni sa-si piarda capul in acest labirint, pentru a ajunge la concluzia ca cel mai bine e sa nu-si mai bata capul cu nici o chestiune politica. Publicul nu trebuie lasat sa analizeze prea serios nici un eveniment, trebuie bombardat cu un sir nesfirsit de evenimente, false probleme si pasiuni primare. Trebuie sa descurajam orice initiativa personala, daca in spatele ei se afla si inteligenta aceasta initiativa poate face mai mult decit milioane de oameni, nimic nu e mai periculos decit initiativa personala.” >> Toata lume devine dezgustata de politca astfel si nici macar la alegeri nu mai participa. Publicul devine bulversat si sta deoparte, acesta este primul scop al fortelor oculte. Deci stati deoparte, nu faceti nimic, mergeti in turma fara sa incercati nici cea mai mica initiativa personala.

Ce inseamna “Spirala tacerii”?
Fiecare are opinia lui, dar temandu-se de izolare, n-o va exprima decat sustinuti de altii. Oamenii isi folosesc simturile pentru a determina daca exista altii cu aceeasi opinie. Sursa de informare asupra distribuirii opiniilor o constituie mass-media( 85% dintre romani se informeaza de la TV). Media foloseste acelasi discurs, ca si cum ar fi o singura voce si deformeaza realitatea perceputa de indivizi. Simtindu-se IZOLATI, FARA SPRIJIN, oamenii nu vor mai comunica, convinsi ca nu mai e nimeni care gandeste ca ei, chiar daca, in realitate, OPINIA LOR ESTE MAJORITARA, DOMINANTA. Aceste grupuri de oameni, cu aceleasi idei, se vor retrage din viata publica, isi vor pierde increderea in ei si vor renunta la a mai impartasi respectivele ganduri altcuiva. Astfel, pozitia acestora in societate se darama, convinsi ca majoritatea gandeste opus lor si ei reprezinta o minoritate. Dupa scurt timp, ei vor renunta complet sa mai emita idei, si prin tacere isi vor alimenta practic propria distrugere spirituala. Aceasta este pe scurt, procesul numit “Spirala tacerii”. (sursa)

aria mărului putred in 3 variante: 1- pesimistul depresiv, care se plânge de lipsa de atractivitate a proiectului şi se îndoieste de capacitatea grupului de a duce acţiunea la bun sfârşit; 2-infectul, care demontează toate ideile celorlalţi fără a oferi nimic, dar insistând să fie ascultat ca un expert ce este; 3-pierde-vară, care spune că nu-l interesează nimic şi că oricum nu contează.
… concluzia înfiorătoare a studiului este că evoluţia unui grup poate fi prevăzută în comportamentul celui mai slab membru al său. Nu contează vârful de excelenţă şi nici nivelul mediu. Aşa se înţelege mai bine de ce un om care a plecat de acasă zâmbind, îmbrăcat frumos şi cu gânduri senine, devine o fiară după trei intersecţii, preluând fără control tot ceea ce nu face parte din setul lui de valori.Dacă te uiţi cu atenţie în jur, e uşor de sesizat modelul experimentului de care am vorbit. Mulţi oameni de calitate care se lasă conduşi sau dominaţi, care îi ascultă şi respectă inexplicabil pe cocalari. ..mesajul autorilor este: scapă de mărul putred. (sursa)

Puric a indraznit sa spuna „Să te ferească Dumnezeu de Biserica sforăitoare”. Mi-am adus aminte de aceasta afirmatie cind mi-a scris cineva, citez – „Iubesc inteligenta. Dar o miscare de soiul asta, care vrea sa mearga in politica, trebuie sa se fereasca de intelectuali care isi iubesc ideile. Acestia sunt buni ca sa iti polenizeze nucleul, nu sa aiba raspundere executiva.” Eu as extrapola putin, am vazut des cum idealurile iubite patimas fara ratiune ne pot dezbina. Va fi o problema de fond sa construim o miscare pe baza de oameni care isi iubesc ideile si idealurile. Oportunistii stiu sa fie uniti, oricit ar fi de diferite si contradictorii ar fi interesele lor meschine, in timp ce idealistii sint atomizati prin idealurile proprii, fiecare moare pe limba lui …

autor: Alex Imreh

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu