Analize și opinii Politică

Ambasadorul Ungariei: Autonomia e SINGURA SOLUŢIE de compromis, o vom obține!!!

Autonomia e antonimul separatismului și singura soluție de compromis între suveranitatea României și dreptul de autoguvernare al maghiarilor, a declarat, într-un interviu pentru NewsIn, ambasadorul Ungariei la București, Oskar Fuzes.

Diplomatul ungur a precizat că nu-i înțelege pe românii care cred că autonomie înseamnă separatism. ”Autonomia este împotriva separatismului. Separatismul este antonimul autonomiei. Autonomia este singura soluție de compromis, singura soluție sănătoasă și logică între suveranitatea României și dreptul de autoguvernare a minorității maghiare. Din acest punct de vedere, sunt absolut împotriva revanșismului și a pretențiilor teritoriale din partea Ungariei”, a precizat Fuzes.

Acesta a explicat că există mai multe forme de autonomie. Una dintre forme este ”autonomia teritorială unde minoritatea este majoritate, cum este cazul Ținutului Secuiesc”. Pentru ceilalți maghiari din România nu e însă nevoie de autonomie teritorială. ”E nevoie de autonomie culturală sau autonomie personală”, este de părere șeful misiunii diplomatice de la București.

Oskar Fuzes spune că va fi ”păcat” dacă Legea privind statutul minorităților, aflată în Parlamentul, va fi adoptată fără a prevedea autonomia culturală pentru maghiari, așa cum a declarat Victor Ponta.

Pe de altă parte, Fuzes este convins că maghiarii vor obține autonomia.

sursa: realitatea.net

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • asta ar insemna ca este nevoie sa invatam limba maghiara cand vizitam Tinutul Secuiesc si TARGU-MURES?Hai sa va spun o poanta:in Municipiul nostru a poposit de curand un autocar cu turisti din zona secuiasca,au intrat la un supermarket si-au facut cumparaturile,dar cand i-am indrumat spre rafturile cu diverse produse s-au uitat ca la felul 14 ce doresc sa le comunic[nem tudom romanio!maghior!]asa ca ei ar trebui sa se conformeze tarii respective si dupa aceea sa-si ceara drepturile de autonomie.Asa traiesc si alte popoare in alte state civilizate,se conformeaza legilor tarii respective.SA MAI CUGETE PUTIN CEI CARE DORESC AUTONOMIA!

  • mi-e mila de ungurii care traiesc in zonele respective si care in fond nu au nici o treaba cu interesele gushatzilor politici; sper ca realizeaza sau vor realiza ca acesti “gushatzi” nu le fac decat un defavor prin politica separatista si xenofoba pe care o practica. Ungurii de rand sufera in egala masura cu romanii de rand – foame, saracie, disperare, etc.

  • Cum Dumnezeu vor astia autonomie,cand ei fac deja destul rau romanilor din acele zone si se stie treaba asta,le interzic sa vorbeasca romaneste,daca intri intr-un magazin si nu stii ungureste nu primesti nimic si altele.Daca nu le place regimul in tara asta sa se duca dracului in ungaria ca SIGUR nu va plange nimeni dupa ei.Atat ar trebui sa se vada cu autonomie si pun pariu ca nu mai intra nimeni in zonele acelea.Nu exista popor mai pervers decat ei in lumea asta,nu exista oameni mai rai si mai parsivi decat ungurii,sa le intre bine in cap autoritatilor romane,ce a facut udmr-ul in acesti 22 de ani?A FURAT,atat.