Analize și opinii Cultură și Familie Politică

Alte bănci făcute praf!

Frauda bancara arestati85 de milioane de euro paguba!


Alta frauda, alte arestări!

De data asta, sunt implicați 7 directori de bănci (de la Volksbank si din nou de la BRD), mai mulți așa-ziși oameni de afaceri conectați la bugetul statului (Marius Locic – Locic Imobiliare), si câțiva politruci (proaspăta deputata Oana Niculescu-Mizil).

85 de milioane de euro e enorm! Pentru comparație, acum câteva luni Victor Ponta se lauda ca România, ditamai tara, a reușit sa împrumute…400 de milioane.

Cum s-au luat banii?

Simplu: nenea Vasile venea la banca, cerea un împrumut si oferea drept garanție un teren. Banca trimitea un evaluator: pe Marius Locic (Locic Imobiliare). Care zicea: terenul asta e foarte valoros, iar valoarea lui va creste (aiurea!). Așa ca banca dădea împrumutul.

Deci, preturi imobiliare umflate: exact aceeași schema ca si in primul scandal, cel de luna trecuta: vezi Scoateți-vă banii din bănci, cât mai puteți! .

Cine a luat banii?

Aceeași mafie care conduce România de 22 de ani, si care e strâns conectată cu Securitatea si cu Partidul Comunist. In acest scandal, paguba este mult mai mare. Dar in primul scandal, numele implicate au fost mai grele:

  • Dragoş Diaconescu, fost general de Securitate (sef direct al lui Dan Voiculescu),
  • Alexandru Claudiu Cercel-Duca, vicepreşedintele Băncii Române de Dezvoltare (BRD)
  • Aurel Şaramet, directorul Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri

De ce se prăbușesc acum toate rețelele mafiote?

Din cauza crizei. Daca preturile la imobiliare nu s-ar fi prăbușit, bandiții ăștia n-ar fi fost acum in pușcărie: ci si-ar fi plătit datoriile către bănci, băncile ar fi făcut un profit gras si toata lumea ar fi fost mulțumita. Si s-ar fi plimbat in Mercedesuri pe Calea Victoriei.

Pentru ca creditele nu erau deloc ieftine:

  • Dobânda era 12-13% la euro (deci o dobânda cămătăreasca!)
  • Plus spaga evaluatorului, Marius Locic.
  • Plus spaga directorului băncii.

Pai, prețul terenurilor si al caselor ar fi trebuit sa crească cu 100% pe an, ca sa acopere asemenea cheltuieli! Sa crezi intr-o creștere anuala a pieței cu 100% si sa-ti joci viitorul pe asta, înseamnă sa fii pur si simplu dement.

Populația are impresia ca directorii de bănci si securiștii deveniți afaceriști ar fi mari experți in economie: iată dovada ca sunt doar niște imbecili!

Ce buna-i criza asta!

Ești optimist? La pușcărie cu tine!

“Ia mai lasă-ne cu apocalipsele economice! Ce-i aia criza? Uite ca am si ieșit din ea!”

Uite ca n-ați ieșit de nicăieri! Ba chiar o sa intrați undeva: si anume, in pușcărie! Hahaha…

Toata mafia de stat a pariat pe sfârșitul rapid al crizei si reluarea creșterii economice bazate pe consum (ca producție nu se mai face in România). Si așa-ziși oameni de afaceri, dar si politruci (PDL-iștii plesneau de optimism!).

Si ia uitați-va acum la ei: toți au sfârșit-o prost. “Afaceriștii” ca Marius Locic – in pușcărie. PDL-ul – făcut praf si pulbere (si mare minune, daca nu se desființează de tot). Pentru ei, apocalipsul a venit deja. Dar asta nu i-a împiedicat pe alții sa fie la fel de optimiști: Victor Ponta si USL-ul au castigat alegerile, promițând lapte si miere.

Ei bine, sfârșitul lor va fi mult mai rău. Pentru ca si criza este mult mai rea, pe zi ce trece.

Câte bănci au dat credite toxice?

Toate! Si nu e vorba doar de credite imobiliare. Ci si de creditele guvernamentale.

Despre ele nu vorbește nimeni, nu e arestat nimeni (deși situația e mult mai grava). Băncile au dat statului român, bani cu lopata. Nu zeci de milioane de euro: ci zeci de MILIARDE!

Iar creditele guvernamentale sunt la fel de toxice ca si cele imobiliare: pentru ca România nu mai este capabilă sa le achite. Așa ca sistemul bancar din România este, in clipa asta, praf si pulbere. In articolul trecut, am dat cititorilor un sfat: scoateți-va banii din bănci, cat mai puteți!

Sfatul e mai valabil ca oricând.

sursa: capitalismpepaine.wordpress.com

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu