În 1989, aveam 21 de ani, la Revoluție, am manifestat pentru libertate și drepturi cetățenești. În 2016, văd tineri care ies la proteste ca să sprijine DNA, instituțiile de forță, să ceară arestarea unor semeni. Involuează omul spre maimuță.
#
#
Dați-mi voie să nu cred în manifestații spontane, la noi, pe frig, pentru teme care nu ating direct buzunarele și drepturile protestatarilor. Sunt regizate, pe bani sau pe ordine. Că se lipesc pe acțiune naivi și exaltați, e altceva. În timp, nu am văzut răzmerițe când s-a votat mărirea vârstei de pensionare, nici măcar pentru batjocura salariilor în care sunt ținuți românii, nici că sute de mii de copii se culcă flămânzi. Mai lăsați-mă, dușilor!
#
Pentru prestația unei curve de lux ajung câteva sute de euro. Pentru a lui Mircea Cărtărescu e nevoie de aproximativ 7000 de euro. Că asta înseamnă primirea de către scriitor a premiului de la Botoșani, după ce anul trecut a refuzat nominalizarea, afirmând că a fost indignat de ilegalitățile organizatorilor. Pe-o vreme de avalanșe de demisii din Uniunea Scriitorilor, din cauza conducerii discreționare, a accepta orice distincție, de la Nicolae Manolescu, înseamnă asumarea condiției de cocotă. Bine, personal, n-am avut niciodată așteptări morale de la autorul ”Orbitorului”.
#
Nu ai cum să nu te bucuri când te sună un coleg mai în vârstă, un mare critic literar, ca să-ți reamintească faptul că îți urmărește atent și apreciază scrierile literare, luările de poziție publicistice. Fără altă intenție, doar așa- din prețuire și simpatie, din plăcerea dialogului. Domnule Gheorghe Grigurcu, mulțumesc mult pentru telefon, cât și pentru textele pe care le-ați publicat, de-a lungul timpului, despre poezia mea!
#
Precum s-ar felicita că a râgâit zgomotos la o masă festivă, ziarista Corina Dragotescu o sloboade la ea pe FB, de 15 ianuarie: ”Plin de postari cu Eminescu. Daca nu eram obligati sa l studiem la scoala oare cati dintre noi l ar fi citit? Eu nu. Urasc poezia.” Este una să nu-ți placă Eminescu, chestiune de gust!, dar e de porc să zici că urăști poezia în totalitate. Nu sunt revoltat, îmi este doar milă de femeie, care nu are acces la o minune a vieții.
#
Că-i frig, mi-am adus aminte ce supărat am fost, și am plâns, când am citit în copilărie ”Fetița cu chibrituri”, de Andersen. Ce spurcăciune de basm, flendurire a inocenței prichindeilor! M-a marcat, precum rare texte literare.
#
Cum Dumnezeu să alegi purtător de cuvânt la Cotroceni o agresivă, cu nervii fleașcă, când fișa postului cere abilități de comunicare, calm? Nu cred că au dispărut femeile ce-ți inspiră siguranță, în valurile tot mai amețitoare ale țațelor. Ori mă înșel eu și vă cer scuze.
#
Măi, ce de cititori a avut, pe siturile unde a apărut informația, infirmată ulterior, că o să plece ambasadorul SUA de la București. Ce repede, și nu din vina românilor, ci a emisarilor americani, care ne-au potopit cu aroganță în ultimii ani, s-a născut o aversiune de masă față de Washington. Și când te gândești cât i-am așteptat pe americani… Noi am sperat să ne trateze democratic, am primit în schimb dispreț și imixtiuni nepermise in politica națională, cum au făcut decenii la rând în America Latină. Nădăjduiesc că Administrația Trump va modifica datele problemei.
Autor: Alexandru Petria
Sursa: Stiri pe surse
Din momentul in care dna-ul a luat-o pe aratura, devenind politie politica, se cerea desfiintarea ei. Lucru care trebuie facut de urgenta, odata cu reorganizarea celuilalt stalp al binomului.
Mai ușor cu admirașia față de propria persoană că miroase urât. Dacă nu îți place Eminescu ești de compătimit. Oricum de tine nu o să-și mai amintească nimeni peste câțiva ani.