Politică

Adevărata Față a Uniunii Europene (VIDEO)

eu3Vă rugăm să răspândiți informațiile în jurul lumii… apăsați butonul “dă mai departe”. Uniunea Europeana reprezintă un mare pericol!

Criza de identitate a Uniunii Europene a revelat o serie de deficienţe ale întregului concept gândit ca o speranţă pentru viitorul cetăţenilor bătrânului continent. Un documentar incendiar, realizat de un producător britanic în 2004, despre planul secret din spatele visului vândut de Bruxelles pare a oferi explicaţii pertinente despre prăpastia creată între europeni şi aleşii lor.

În acest documentar, realizat pe baza dezvăluirilor şi comentariilor unor cunoscători şi actori ai sistemului european, producătorul britanic Phillip Day dezvăluie istoria şi scopurile Uniunii Europene, precum şi efectele nocive ale gigantului aparat suprastatal cu sediul la Bruxelles care afectează direct vieţile cetăţenilor. Corupţia întregului sistem instituţional european, beneficiile exagerate pe care oficialii le au, precum şi „super-imunitatea“ reprezentanţilor UE, sunt acuzaţii pe care le aduc inclusiv membri ai Parlamentului European. Axat pe situaţia Marii Britanii, filmul prezintă situaţii pe care le înfruntă toate membrele Uniunii Europene, precum cedarea suveranităţii, directivele europene care limitează puterea legislatorilor naţionali, pierderea controlului asupra politicii externe, dar şi asupra sistemului juridic.


„Uniunea Europeană din zilele noastre este pe cale să devină un superstat federal, cu monedă, sistem juridic, armată şi poliţie proprii.“, anunţa Phillip Day în urmă cu aproape 10 ani. Astăzi, toate aceste măsuri se află în stadiul de implementare prin Tratatul de la Lisabona din 2009: Serviciul European de Acţiune Externă, puteri sporite pentru Europol, Mecanismul Unic de Supraveghere Bancară, un preşedinte permanent al Consiliului UE, cu mandat de 2 ani, precum şi altele. Cu toate acestea, naţiunile europene – în special o parte din statele aflate în zona Euro- experimentează de peste cinci ani o criză economico-socială acută. Înmulţirea protestelor de stradă, din ce în ce mai violente, sugerează o puternică nemulţumire a populaţie faţă de scăderea dramatică a nivelului de trai. Întrebările documentarului par astfel, legitime, în acest context.

Sursa: Pelerin ortodox

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • cred ca site-ul si-a gresit numele, nugandestedoardamaideparte.ro s-ar potrivi mai bine!
    Producatorul ala, de care eu nu am auzit, desi urmaresc mass-media britanica, reflecta punctul de vedere al UK, care are un context total diferit de cel al Romaniei!
    fara UE, Romania s-ar intoarce in epoca de piatra, cu sitem de vize, taxe vamale si toate porcariile ce rezulta din astea, sistemul si normele de aici fiind mult inferioare eurocratiei, cu toate tarele ei.
    Orice om care gandeste cat de cat ar prefera sa fie condus de un eurocrat din Bruxelles – oricum ar fi el – decat de un gunoi corupt de la bucuresti!
    Iar daca sistemul federal e atat de rau, oare de ce l-au adoptat americanii?

Abonează-te la newsletter