Analize și opinii Cultură și Familie Politică

Rosia Montana, un loc la marginea prapastiei

Multumim regizorului Fabian Daub pentru acest documentar extraordinar despre Rosia Montana. Speram ca efortul lui si al echipei lui de face ca Rosia Montana sa fie cunoscuta in tara si in lume sa aiba ocazia de a fi fructificat.

Directorul general al companiei miniere explica in acest documentar procedeul de extragere a aurului in felul urmator: “Ce incercam noi sa facem este procesul invers de a pune zahar intr-o cafea. Noi vrem sa luam zaharul din cafeaua voastra”

Daca va place cafeaua indulcita, faceti cunoscut acest documentar despre Rosia Montana si ajutati la salvarea ei prin includerea in patrimoniul UNESCO.

sursa: youtube.com

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • acest film cu siguranta nu este documentar, ignora cel mai de baza lucru din toata discutia, faptul ca oamenii din Rosia Montana vor pornirea proiectului minier, au si VOTAT pentru acest lucru la un referendum!

  • Rosia Montana e pe marginea prapastiei, somajul e de 80% si oamenii traiesc in medie cu 6 lei pe zi. pacat ca solutiile se amana de ani de zile…

  • Postacii de serviciu (platiti sa puna anumite comentarii PRO sau CONTRA la un anumit articol sau subiect) sunt una dintre cele mai scarboase “specii” de om-neom aparute pe acest Pământ în ultima perioadă, de când sărăcia a crescut, internetul s-a dezvoltat, iar principiile corecte şi valorile morale au dispărut.

    Compania care doreşte demararea proiectului criminal de la Roşia Montană, de când a ajuns în România cu intenţia de a fura resursele naturale ale poporului român (aur, argint şi alte metale rare foarte preţioase), fără niciun pic de jenă faţă de mediul înconjurător, a investit o grămadă de bani în campanii publicitare mincinoase şi manipulatorii (în ziare, la TV şi pe site-uri pe internet), în spagă pentru oameni politici care să susţină proiectul criminal (vezi de exemplu Traian Băsescu) şi în plăţi pentru “postacii profesionişti” care să pună pe internet comentarii favorabile proiectului, atunci când apare un articol pe această temă. Sunt nenumărate exemplele pe internet de comentarii ale acestor postaci care pot fi numiţi chiar adevăraţi trădători de ţară, pentru un pumn de arginţi. Exemple sunt şi comentariile de mai sus.

    Tot timpul, manipularea poporului român legat de proiectul Roşia Montană se face pe câteva subiecte de bază, printre care: “Romania castiga multi bani din proiect” – abureală SAU “Proiectul rezolva poluarea din zonă” – minciună SAU “Proiectul rezolva problema şomajului din zonă” – abureală, minciună, hrană pentru proşti SAU “Rosia Montana se poate dezvolta DOAR prin minerit” – minciuna sfruntata, se poate dezvolta foarte usor prin turism, mai ales daca ar fi incadrata in UNESCO etc etc etc. Toate aceste manipulari au rolul ca cei din zonă şi tot poporul roman să fie convinşi că proiectul este “de bine”. Iar cei din zonă şi mai ales poporul roman, la modul general se lasa prostiţi. Mi-ar fi frică de ce ar raspunde conationalii mei la un referendum naţional pe tema Roşia Montana…

    Ar fi multe de zis. Ideea e ca cine vrea cu adevarat sa afle ce se intampla DE FAPT la Roşia Montana, trebuie sa citească. Şi aici intervin lipsa de timp si ignoranta. Multi romani nu mai au chef să citeasca nimic.

    Pentru cei care vor insa mai multe detalii despre proiectul criminal de la Rosia Montana, eu am sintetizat cateva argumente CONTRA proiectului la urmatorul link:

    http://ceicunoi.wordpress.com/2012/02/21/18-argumente-contra-proiectului-minier-rosia-montana-rmgc-eco2/

    Succes în lucrurile bune!

    Emilian.

    Ce-i cu noi?