Politică

PSD e ca România. De-asta românii votează PSD!

Nu vedeți că orice-ar face PSD – în bine sau în rău –  este mereu votat majoritar?



Că orice-ar face dușmanii lui să-l rupă, să-l distrugă, nu reușesc? Ba, din contră, îl fortifică?

De ce se întâmplă asta? Nu vă întrebați?

Este atacat cu arme teribile, și din interior și din exterior, și totuși rezistă. Cum de e posibil? Care să fie secretul?

Mai pierde în luptă câte un comandant suprem (Geoană, Ponta), niscaiva generali de divizie/județ (Nicolescu, Mazăre) dar capacitatea lui de supraviețuire și regenerare îl salvează mereu de la dezastru. E o realitate confirmată de toate alegerile din urmă. Merită analizat.

De ce poporul votant român nu se satură de PSD? De ce campania furibundă purtată de statul paralel sub deviza „PSD ciuma roșie” nu dă rezultatele dorite? De ce românii îi votează pe „penalii” Chiricheș și Olguța Vasilescu cu 70%, în plin delir anticorupție? De ce, cu toate că guvernele Grindeanu și Tudose au comis repetate bâlbe și falsete, PSD a crescut în sondaje, depășind 45%?

Explicația acestor aparente paradoxuri mi se pare clară și simplă: românii votează PSD pentru că PSD e ca ei. PSD e ca România. Și cu bune dar și cu rele!

Ascultând vocile propagandei anti – PSD ce aflăm? Că PSD este cel mai corupt partid din România! Și ce mai aflăm? Că România este cea mai coruptă țară din Europa! Oribil, nu? Revoltător, nu-i așa?

Similitudinea sare în ochi.

Românul statistic se simte jignit și nedreptățit când se afirmă despre țara lui că este campioană europeană (dacă nu chiar mondială) la hoție. Pentru că, în primul rând, nu este adevărat! Se cunosc multe țări primprejurul nostru cu isprăvi de corupție cel puțin la fel de scandaloase, care nu-și fac din asta un brend. Apoi, chiar dacă ar fi așa, această anatemă ar trebui atuncată (dacă e musai) asupra unei țări întregi, asupra unui popor întreg, de eventuali moraliști antiromâni din exterior, în niciun caz de „patrioți” autohtoni.

Da, România este o țară cu multă corupție. Cum și PSD este un partid cu mulți corupți.

Dar observăm la marile noastre modele, SUA și Germania, performanțe de corupție la scară planetară pe lângă care noi suntem niște mărunți hoți de ouă de sub cloșcă.

Să vă reamintesc unde și de lăcomia și imoralitatea căror actori a fost declanșată marea  criză mondială din 2008? De băncile americane de investiții Lehman Brothers și de Merrill Lynch ați auzit? Știți cât a costat întreaga lume hoția lor generalizată?

Dar să venim mai aproape de casă. Răsunătoarele găuri financiare date bugetului României, precum afacerea Microsoft, ori „investiția strategică Bechtel, vă spun ceva? Dar legitimarea purității nu doar etnice ci și etice a „Deutschland über alles” prin grandioasele sale țepe, una dată planetei de către concernul Volkswagen și alta dată României de către firma EADS, vă lasă chiar rece?

Orice român onest și neatins de idioțenie sau patimă partizană observă dubla măsură. Și înțelege că exact cum niște recordmeni mondiali ai corupției fără frontiere ne pun pe noi, românii,  în vitrina de scuipat a lui „așa nu”,  ca să abată atenția de la marile lor malversațiuni, tot astfel oculții și ipocriții noștri justițiari interni se năpustesc să tragă pe roată PSD-ul pentru a-și proteja josnicele lor interese de clan.

Iar românii, mai intuitivi și mai isteți decât cei care vor să-i fraierească, au ințeles asta. Ei fac o extrapolare inversă: așa cum șmecheri din exterior încercă, sub tot felul de lozinci generoase, să aservească și să exploateze România exclusiv in interesul lor, înseamnă că, tot așa, sub sloganul luptei impotriva corupției, șmecheri interni încercă să distrugă PSD pentru aceleași motive egoiste care nu au nicio legătură cu patria, patriotismul și poporul. Și atunci, imboldul lor lăuntric (al românilor nepervertiți, nu al șmecherilor) ce-i împinge să-și apere țara oricum ar fi aceasta, bună / rea,  se prelungește și asupra partidului care e ca țara. A partidului, PSD, care e ca ei. Și cu bune și cu rele.

Când România e umilită pe nedrept prin neprimirea în Schengen, prin prelungirea MCV și, mai ales, prin încoronarea, an de an, drept cea mai coruptă țară din Europa, când această umilință este întreținută cu un rictus tăios pe chip de iude interne precum Monica Macovei și Laura Kovesi care, în paralel, apără cu dinții (chiar împotriva deciziilor CCR) și actuala ordine ocultă din țară, bazată pe o justiție abuzivă și pe poliție politică, este lesne de înțeles de ce PSD, care este perceput ca un partid după chipul și asemănarea României, adică personificând o victimă a preaputernicilor zilei, crește în sondaje.

Poporul român este un popor creștin, tolerant și peste medie de intuitiv.  Își formează convingerile din ce vede cu ochii lui și din ce simte pe pielea proprie. Altfel spus, e destul de greu de dus cu vorba. Realitatea nemijlocită îl influențează mai puternic decât o mie de discursuri meșteșugite. Este un popor care nici nu ridică primul piatra și nici nu îi iubește pe cei care se grăbesc să o facă. Din toate aceste motive va fi mereu mai aproape de victime decât de agresori.

Sursa: Contele de Saint Germain