Politică

Luminița Arhire: ”SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE … O SĂ VEDEȚI VOI CĂTRE CINE”

MOTTO: „Un reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul a fost ucis, iar altul a fost grav rănit într-un atentat terorist care a avut loc noaptea trecută într-un campus în care se afla și Ambasada României.”( EUROPA FM.ro, 3 septembrie 2019)



„Un militar român a fost ucis într-un atentat terorist petrecut la Kabul, joi, la 11:40. Atacul vine la 3 zile după explozia produsă în Cartierul verde, în urma căreia un român a murit şi un altul a fost rănit. Ambii erau angajaţi ai Ambasadei României.( ȘTIRILE PRO TV.ro, 5 septembrie 2019)

Stimate Departamentule de BIG LICURICI și de Stat,

Am înțeles, dragă, că parteneri și prieteni la cataramă fiind, mi-ai acordat cu mărinimie dreptul de a muri în Afganistan… Cu înțelepciune, am profitat din plin de dreptul acesta, și am murit, onorific, prin reprezentanți, două zile, pe sărite, la începutul lunii, pe 2 și pe 5 septembrie 2019. Cred că m-ai lăudat, dar nu mai știu exact cum suna elogiul. Și nu-mi amintesc nici în războiul cui eram, dar sigur-sigur eram de partea binelui… a zis și Radu Tudor, de la ANTENA 3, că așa trebuie, să te mai și sacrifici când ești partener!

Mi-ai acordat și onoarea fără egal de a face cumpărături din ograda ta, în valoare de câteva miliarde de dolari, miliarde cu care oricum n-aveam ce face, deoarece nouă, aici, acasă, nu ne lipsește nimic, cu excepția unor rachete sol-aer, să avem și noi ceva PATRIOT-ic, acum când patriotismul s-a vestejit aproape total pe teritoriul numit România. Și Radu Tudor iar m-a lăudat… că ce deșteaptă și ce demnă… și mi-a arătat cum de ciudă Rusia s-a-nchis în baie și plânge cu sughițuri.

Numai că astăzi m-ai enervat așa de tare, încât, cât ești tu de partener, îmi vine să-ți trimit scrisorile și PATRIOATELE înapoi, exact așa cum băiețelul acela din Padova despre care povestea Edmondo de Amicis în CUORE le-a aruncat banii înapoi străinilor care-i denigrau țara. Decât că acolo era replică la un act de caritate, care fusese deja pulverizat de niște fanfaroni cu limbariță, pe când în cazul nostru PATRIOATELE eu ți le-am plătit, dragă, din greu.

Ia uite ce-am aflat eu astăzi :

„Liviu Dragnea și cei doi copii ai săi, Valentin Ștefan Dragnea și Maria Alexandra Dragnea au interdicție de intrare în SUA din cauza implicării în acte de corupție, arată un comunicat oficial al Departamentul de Stat al SUA. Dragnea și cei doi copii săi au fost desemnați chiar de Mike Pompeo, Secretarul american de Stat, drept persoane implicate în «acte semnificative de corupție»(…) «Acțiunea de astăzi transmite un semnal puternic că SUA sunt angajate să susțină lupta anti-corupție și statul de drept din România», se mai arată în comunicatul oficial al Departamentului de Stat din SUA.”( G4 MEDIA .ro, 5 septembrie 2019)

Vezi, Comunicatul ăsta m-a îngrețoșat rău de tot. Mi-a mai fost așa de greață, cred, când i-ai ridicat viza lui Adrian Năstase, ÎNAINTE !!! fii atent, nu te uita în altă parte când vorbesc… ÎNAINTE, zic, de a fi condamnat, el fiind în timpul procesului, deci aflat sub cupola prezumției de nevinovăție!

Spui că s-a luat această măsură împotriva familiei lui Dragnea Liviu deoarece atunci când „…secretarul de Stat deţine informaţii credibile cu privire la implicarea oficialilor guvernelor străine în cazuri importante de corupţie…” își poate permite s-o ia! Dar ce dracului de informații ai, Departamentule de BIG LICURICI și de Stat? CAZ IMPORTANT DE CORUPȚIE? Care? Ăla cu două dudui care n-au dat pe la birou, dar au luat salariu? Și cu o doamnă care strânsă cu ușa zice că ar fi vorbit pe un hol cu Dragnea, fără nici un martor, fără nici o înregistrare și fără nici o altă probă, despre cele două dudui ce n-au catadicsit să meargă la serviciu? Ăsta-i CAZUL IMPORTANT DE CORUPȚIE, pentru care Maria Alexandra și Valentin Ștefan nu mai pot pune piciorul pe teritoriul american? Și nu ți-e rușine, dragă, când dai un asemenea Comunicat?

Bine, Dan Turturică, de la COMISARUL.ro, știe mai mult decât ai scris matale în Comunicatul ăsta maroniu și scârbos. Hai să vedem ce zice dânsul:

„Nu este deloc o coincidență că anunțul secretarului de stat american vine în ziua în care la București se află ambasadorul SUA la UE, Gordon Sondland. Sonland a detonat azi o adevărată bombă prin această declarație: «Faptul că Procurorul General al SUA a invitat-o recent pe ministrul român al Justiției (Ana Birchall -n.n.) – este unul dintre motivele pentru care sunt aici, să mă întâlnesc cu ea, ca urmare a invitației – să vină în SUA și să continue să lucreze alături de el și de echipa lui, în mod direct, pentru o foaie de parcurs pentru România, la care el a contribuit. O foaie de parcurs consultativă legată de ceea ce SUA consideră a fi prevederi și măsuri adecvate care să fie introduse în legislație, în ordonanțe, pentru a asigura un stat de drept puternic și consistent.»

De ce nu este o coincidență că anunțul privind interdicția pusă familiei Dragnea de a mai intra în SUA vine în aceeași zi cu declarațiile lui Sonland? Pentru că, se pare, demiterea lui Birchall de la Justiție este văzută de americani ca opera directă a lui Dragnea. A cerut asta din pușcărie, iar Dăncilă s-a executat de frică, deși știa că i se face praf bruma de relație pe care a încropit-o cu Washingtonul.”( Dan Turturică, COMISARUL.ro, 5 septembrie 2019)

Deci, ce ne zice aici Turturică Dan, căruia i-a uguit în ureche o altă „turturică”? Ne zice că România nu poate să-și pună ministru la Justiție decât o cucoană cu genunchii juliți de-atâta frecuș pe foile de parcurs prin care țării noastre i se IMPUNE CE LEGISLAȚIE să adopte, cu PREVEDERI și MĂSURI ADECVATE stabilite la Washington!!!

Și nimănui nu i se întoarce stomacul pe dos în România după constatarea acestei evidențe?

Votați-l, cetățeni, pe Iohannis. E ca și cum ați vota-o pe Birchall. E ca și cum l-ați vota pe Hans Klemm. E ca și cum ați vota Departamentul de stat. Și nu uitați când puneți ștampila pe melcul cu șase (cinci…) cochilii că ambasadorul agreat de președintele Trump pentru România nu poate veni la misiune pentru că și-a amintit o cucoană că Zuckerman ăsta i-ar fi pus acum 40 de ani mâna pe genunchi și ea s-a simțit, biata, OFENSATĂ! Și că până nu se verifică dacă „i-o foʹ pus” sau „nu i-o fo’ pus” blândul Adrian Zuckerman mâna pe rotulă luʹ doamna, Hans Klemm se mai trage în poză cu Ana Birchall vreo zece ani, prin cotloanele U.S. Embassy Bucharest !

Așa că dormi liniștit, cetățean român! Nimic nasol nu poate să ți se întâmple… doar ești cu partenerul tău la braț, într-un vals plătit cam scump, în timp ce-n jur cad alene meteoriți uriași pe care PATRIOATELE îi agață în zbor, din pură plictiseală…

Autor: Luminița Arhire

Sursa: Luminița Arhire Facebook

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Doar o vorba despre mortii dusi la musulmanii suparati pe invadatorul pretins crestin:
    Dumnezeu sa-i ierte!
    Acceptand sa aiba serviciul intr-o zona nesigura arata devotament profesional si nu patriotism, chiar daca este indoielnica nevoia romanilor de a avea reprezentatnti acolo – ce castiga romanii in aceasta anti-relatie cu afganii?
    Murind la serviciu nu inseamna ca au murit „in lupta”, in razboi.
    Murind la serviciu fara – de fapt! – a-si apara Patria, neamul, credinta nu ii face eroi (cum titreaza unul de la Cotidianul).
    Oare de ce localnicii au omorat pe acestia, straini de ei, de cultura, de credinta, …???
    ——
    Va rog sa publicati si salariile, indemnizatiile, diurnele, cuantumul de platit de asigurari, cuantumul sumelor platite de la buget pentru familii – cu aceasta ocazie, ca pensii de urmasi/indemnizatii (d. e. orfan ori vaduva de razboi!?! – al cui razboi si cu cine???) si toate beneficiile sociale si financiare – scutiri de taxe, impozite, facilitati de orice fel – taxe scolare, taxe locale, credite cu dobanda redusa sau „fara”, sau nerambursabile pentru locuinte, scoli in tara sau in UE (ca sintem acum ue-isti mai mult decat romani, nu-i asa), etc.
    Dumnneavoastra cum si de ce credeti ca au plecat acolo, la post?
    Au visat ca salveaza Romania???
    Au riscat in cunostiinta de cauza si a iesit ce nu si-au dorit dar au gandit ca este posibil, nu erau nicidecum lipsitiu de judecata.

    Nu e vreo bucurie sa-ti plece cineva viu si sa se intoarca mort, unii au si sotia si copiii cu ei… dar nu e corect sa denaturam si sa ascundem realitatea cu privire la situatie, la riscuri dar si la compensatii.

  • corect, gheorghe. un episod din filmul indus 85% horror. risc in numele si pentru cine, ce, cum, profit pentru… cine, intreb…

    in sicriu in numele si pentru cine si de ce, elogii post-mortem, # post-mortem, prieteni de pretutindeni…

  • murind
    murind in timpul serviciului de… burnout, bombe, fenomene meteo, evenimente extreme, boli, virusi x, y, z…
    totusi, murind in timpul serviciului in slujb. qui. cine-i qui, intreb.

    elogii post-mortem pentru cine… pentru om… hmmm… e divertismentul monstrilor – din filmul indus horror 85%.

    ne tinem in 15% luminite…