Politică

Dan Diaconu: ”Ce vă mai place democraţia, micuţilor!”

Atât vă spun: în cazul în care trece moţiunea de cenzură pregătiţi-vă pe termen scurt pentru un curs de 5.5 RON/EUR. Pe termen mediu va merge în 6 lei/EUR. Tefeliştilor le fac precizarea că prin această alertă nu vreau să sugerez sub nicio formă că Veorica ar fi vreo genială. De altfel, cei care mă citesc îmi ştiu bine opiniile despre „păpuşe”(sic!).



Absolut toate temele economice scoase public în evidenţă de liberali, userişti, proromânişti sau, mai nou, aldişti, absolut toate vor conduce la un blocaj economic şi o intrare a ţării în criză chiar înainte de declanşarea marii crize economice care se prevede. Aberantele măsuri fiscale, între care returnarea rapidă a TVA-ului e campioana absolută, vor conduce la o golire rapidă a visteriei şi la creşterea exponenţială a fraudei fiscale. Fără doar şi poate, deficitul bugetar va exploda la 6%, vinovată fiind, desigur, „odioasa moştenire”. Pregătiţi-vă pentru retorica „odioasei moşteniri” şi când veţi scoate peste 7 lei pe litrul de carburant sau când gazele şi energia electrică se vor majora cu cel puţin 25%. Şi, la fel de bine să vă pregătiţi pentru momentul în care gloriosul Cîţu vă va anunţa că avem nevoie de o asistenţă financiară de la FMI. Care FMI n-a plecat niciodată de-aici întrucât, se ştie bine că n-are cum să plece câinele de la măcelărie.

Vă spun de-acum că viitorul pachet de asistenţă financiară pe care ni-l va da FMI va fi de cel puţin 35 mld $, iar asta va duce la un nou hop al creşterii datoriei guvernamentale. Din nou veţi vorbi despre plase de siguranţă şi alte rahaturi, din nou va veni un nimeni de la FMI care ne va vinde „bine pe pâine”. Cert este că, în cel mai scurt timp, datoria guvernamentală a României va depăşi 100 mld. $. Asta fără urmă de autostradă, fără urmă de investiţii, fără urmă de nimic. Banii vor fi de mult duşi cu voioşie în băieţii deştepţi care-au investit în îndobitocirea bizonului autohton prin #rezist şi alte cioace demne de-o inteligenţa bovină.

Din acel moment în care serviciul datoriei va deveni principala plată a ţării nu va mai conta dacă cineva va identifica ticăloşii. Pur şi simplu va fi prea târziu deoarece notele de plată vor sosi la intervale extrem de regulate, iar ridicările de numerar din ATM-uri sau bănci vor fi drastic limitate.

Ce vă mai place democraţia, micuţilor! Nu uitaţi că din 1989, de când „odioasa moştenire” ne-a lăsat o ţară fără datorii(în condiţiile în care cele 11 mld$ industrializaseră ţara), s-au perindat mai multe „odioase moşteniri”. Şi-n urma fiecăreia, „vindecarea” a constat într-o notă de plată din ce în ce mai mare. Genial, domnilor!

Autor: Dan Diaconu

Sursa: Trenduri economice

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Dan Diaconu sunt intru totul de acord cu ce-ai scris in articol, mai putin celor carora te adresezi: tefelistii si rezistentii. Pt ca astia, chiar si daca vor fi pusi ca sclavi in lanturi si cu nasurile taiate(asemenea celor din Imperiul asirian), tot cu lozincile lor vor defila: “PSD-ciuma rosie”, “DNA sa vina sa va ia”, “Codruta, Codruta, leag-o pe Olguta! Practic, astia traiesc si mor doar in lozinci!

  • Si ceilalti s-au imprumutat. Si tot nimic n-au facut. Acum macar ne-a picat si noua .
    Puneti bani deoparte!!!