Politică

Cu pistoalele pe masă

S-a întâmplat. A fost declanșată în fine și o anchetă penală, care îl vizează pe domnul Lucian Onea, șeful „unității de elită” DNA Prahova. Și, totodată, șeful faimosului procuror Mircea Negulescu, zis Portocală. Investigațiile declanșate sunt cu atât mai importante cu cât Lucian Onea, încă în funcție, face parte din colegiul de conducere al DNA. Din conducerea restrânsă. Să explicăm însă titlul acestei analize.



„Cu pistoalele pe masă” nu este nicidecum o sintagmă. Lucian Onea, ca de altfel și alți colegi ai domniei sale, a „lucrat” la propriu cu revolverul pe masă. Fluturându-l amenințător pe sub nasul celor pe care-i ancheta, unii dintre ei de-a dreptul terorizați. Să ne mai mirăm, în aceste condiții, că au existat persoane care au cedat? Care au recunoscut ceea ce nu făcuseră nicodată? Sau care au acceptat să semneze denunțuri false, la dictare, îndreptate împotriva unor ținte vizate de DNA? Cu pistoale pe masă, anchetau și cei de la NKVD. Tot cu pistoale pe masă, preluând acest nărav, anchetau și securiștii prin anii `50-`60 ai secolului trecut.

Cel puțin dintr-un punct de vedere, punerea sub anchetă penală a șefului DNA Prahova, dacă investigațiile se vor desfășura cu bună credință și în mod profesionist, are o importanță majoră. Să nu uităm că, în cursul unei conferințe de presă organizate la Prahova, Onea a declarat că săptămânal vorbea cu doamna Laura Codruța Kovesi. Bănuiesc că nu făceau împreună recenzii de cărți. Vorbeau despre anchete. Despre ținte umane în mișcare. Despre marile dosare încredințate „unității de elită”. Despre cum era anchetat și urma să mai fie un premier al României. Sau un ministru. Sau o șefă a Autorității Electorale Centrale. Sau un primar important. Sau un parlamentar. Sau oameni de afaceri extrem de cunoscuți. Sau chiar Tony Blair. Doamna Laura Codruța Kovesi, șefa Direcției Naționale Anticorupție, a cărei carieră profesională este disputată în acest moment la Curtea Constituțională, era la curent cu tot ce se întâmpla la DNA Prahova. Și, nu ar trebui să existe nicio îndoială, unele operații erau inițiate de ea însăși.

Ce se va întâmpla dacă Lucian Onea va vorbi la Parchetul General? Ce se va întâmpla dacă acesta, pentru a se apăra, va explica faptul că nu a fost niciun fel de întâmplare că la bilanțul DNA, mesteca nonșalant gumă în fața Laurei Codruța Kovesi și a protectorului acesteia, președintele Klaus Iohannis. Fiind membru în colegiul de conducere, domnul Onea era de-al casei. Făcea parte dintre stăpânii inelelor. Și mai face.

Dacă se apucă Onea să vorbească? Dacă va vorbi și Negulescu? Nu-i așa că s-ar putea să aflăm lucruri senzaționale despre cea mai întunecată perioadă din istoria recentă a României? Despre cum a fost batjocorit statul de drept? Despre cum au fost umiliți și cetățenii și judecătorii? Despre cum le-a fost restrânsă dramatic independența magistraților? Despre ce anume interese a servit „elita DNA” din Prahova? Când stai cu pistoalele pe masă, când transformi asta într-un obicei, când nu mai ești atent, pentru că te crezi infailibil, poți face greșeli. Unele fatale. Aceste arme letale se pot descărca din greșeală chiar în pieptul celor care le mânuiesc. Și asta chiar s-a întâmplat. De astă dată, la figurat.

Autor: Sorin Rosca Stanescu

Sursa: Sorin Rosca Stanescu Blog

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Nu mai e Vestul salbatic, ci Estul salbatic, sorosist si neo-marxist! Daca pt ideologiile astea s-a murit la Revolutia din ’89, atunci prefer sa ma intorc(daca s-ar putea) in Regimul national-comunist al lui Ceausescu, de 10 ori mai performant decat ce traim noi astazi!

  • Divizia asta de elita de la Prahova a functionat ca un fel de MASINA DE TOCAT CARNE. A tocat tot ceea ce a insemnat “NATIONAL”: capital, patrimoniu, resurse naturale, minerale, resurse umane, zacaminte, companii de interes strategic, reprezentanti ai institutiilor statului (de drept, consolidat, paralel, stat in stat, in cap, la coada, in sezut …), oameni de afaceri, intreprinzatori autohtoni, simboluri nationale, principii de drept, de viata, de bun simt. A tocat credinta unui neam stravechi, familia, iubirea de aproapele. A paradit, decapat, umilit, distrus vieti, destine, cariere, mai grav, VIITORUL UNEI TARI IUBITOARE DE DUMNEZEU ADEVARAT DIN DUMNEZEU ADEVARAT, LUMINA DIN LUMINA. Ma indoiesc ca procurorii Onea & Negulescu chiar stiau ce faceau, domniile lor fiind la randu-lE folositi in sistemul de tocat. Sistemul acesta de elita a avut un SCOP, un SEF, o TINTA, date fiind MIJLOACELE FOLOSITE: cu pistoalele pe masa ca-n vestul salbatic, intr-o tara cu majoritate crestin – ortodoxa, popor recunoscut in lume pentru blandete, ospitalitate, pricepere, decenta, cultura, arta, stiinta, artefacte istorice, locuri sacre, centrul unei civilizatii stravechi. Axis Mundi. De la VF. OMU la VF. NE OMU = NOM, e-o CALE atat de lunga, ca mii de ani i-au trebuit LUMINII sa ne-ajunga, vb. lui Eminescu. Frecventa luminii este incompatibila cu frecventa indusa de folosirea pistolului. LEGEA PISTOLULUI = FARA DE LEGE!!! Si faradelegea duce la pieirea unui neam, extinctia unei civilizatiei, demonstrat stiintific de-a lungul istoriei. Pistolul, pistol atrage, forta, forta, viclenia, viclenie, bunatatea, bunatate, zambetul bland, zambet bland. Sa ne straduim sa fim buni. A fi bun. Atat. Regula de aur in univers.

  • La care PILON DE PENSIE se incadreaza prestatia procurorilor in speta, Onea si Negulescu?

  • Se dovedeste ca MISCAREA # REZIST militeaza pentru SUSTINEREA UNEI ASTFEL DE PRESTATII: ANCHETA CU PISTOALELE PE MASA, divizia de elita de la Prahova aflandu-se in subordonarea DNA. Trist EXPERIMENT DE TARA!

  • In Raportul prezentat recent in fata ONU, sefa DNA evidentiaza printre altele ca in timp de cinci ani au fost anchetati, arestati cca 68 demnitari, etc., de ce nu: am cooperat la inaugurarea unui nr. de 68 obiective de investitii nationale in domenii ca: infrastructura rutiera, CFR, medical, invatamant, cercetare, industrie, economie, sport, arta, armata, agricultura, mediul inconjurator. Daca am ajuns sa ne laudam cu rezultatele obtinute la OLIMPIADA FAZA PE MEGADOSARE, CATUSE, PARADEALA LA CETATENI, inseamna ca NU am invatat nimic din lectiile istoriei, lectiile vietii pe Pamant, SIMPTOME ale unei grave suferinte. Cancer cu metastaze.