Analize și opinii Cultură și Familie Extern Politică

Metode pentru Tâmpirea Populaţiei

V-aţi întrebat vreodată de ce nu va ajung banii, de ce copiii dumneavoastră par de necontrolat, de ce plătiţi rate insuportabile la bancă, de ce nu vă mai place nimic din ce aveţi în casă, de ce vă vine mereu să vă certaţi cu toată lumea, de ce vă simţiţi neglijat, ignorat, umilit, strivit de cei care ar trebuiâ să vă servească, de ce nu sunteţi fericit şi nici măcar mulţumit, sau pur şi simplu de ce fetele poartă de aproape 2 ani cisme în miezul verii ? Sunt convins că v-aţi întrebat. Dar v-aţi întrebat de ce nu faceţi nimic pentru ca aceste nemernicii să nu mai continue? În cele ce urmează voi încerca să vă ofer 5 motive pentru care raspunsul la această ultimă întrebare este, de obicei, “Nu pot”.

Le-am numit Metode pentru Tâmpirea Populaţiei pe scurt MTP-uri. Precizez că în cele ce urmează cuvintele “citititor” , “telespectator” şi “cetăţean român” vor fi înlocuite cu “bizon” şi/sau “fraier”

MTP -1
În fiecare zi pe toate canalele media oferă-i fraierului un exemplu de personaj realizat d.p.d.v. financiar şi insistă pe câţi de mulţi bani are respectivul, câte chestii misto îşi cumpără în fiecare zi, cu ce femei sau bărbaţi bine umblă, în ce casă luxoasă trăieşte şi cât de simpatic e în discuţiile cu presa. În acest fel, puţin câte puţin, fraierul ajunge să fie, în mod real, interesat de viaţa acestui personaj. Apoi oferă-i informaţii despre situaţii conflictuale din viaţa acestui personaj realizat, de genul: divorţ cu scântei sau despărţire violentă, dispute pe moşteniri, corupţie, exprimări colorate. Nu la fel de bine dar destul de eficiente sunt şi informaţiile despre aspecte pozitive: căsătorie, o nouă cucerire, un act caritabil. Toate aceste situaţii au menirea de a fi comentate de către fraier împreună cu ceilalţi fraieri din lumea lui. Astfel bizonul se regăseşte în acele situaţii, iar distanţa între el şi acel personaj i se pare insignifiantă, deşi duhoarea de la ghenă îi ia nasul, rahaţii de câini din faţa blocului i se lipesc de tălpi, se sufocă în autobuz, şeful urlă la el ca la un animal, iar la cumpărături face calcule mai abitir decât Gheba.

MTP – 2
În fiecare zi pe toate canalele media explică-i bizonului de unde să îşi ia cel mai avantajos credit, care sunt bancile care au comisioane ascunse şi, prin excludere, care sunt cele mai sigure şi unde trebuie să dea fuga să ia bani. Apoi, spune-i ce lucruri rele i se pot întâmpla dacă nu îşi plăteşte ratele. După ce te-ai asigurat că a înţeles toate astea combină totul cu MTP -1 astfel: Dan Bitman, personaj de succes, consilier al Ministerului de Finanţe este garanţia pentru creditul tau imobiliar (deşi în reclama TV, el cântă şi se scălămbăie împreună cu o babă sclerozată şi cu nişte spălaţi pe creier), doctoriţa lu’ peşte este cea care te sfătuieşte să cumperi medicamentul de cap chiar dacă nu te doare atât de tare încât să te îndopi cu antinevralgice, Anna Lesko, cântăreaţa de succes (deşi o parvenită, complet lipsită de talent artistic) sau marele baschetbalist Gică Mureşan(un semianalfabet care abia zice două vorbe) îţi arată de ce trebuie să vorbeşti aiurea de sute de euro pe lună la mobil. Apoi nu uita să mănânci margarină de care Nadia Comăneci nu s-ar atinge în veci, dar pe care ţi-o recomandă cu căldură. După asta ia-ţi haine ca piţipoanca cu fruntea îngustă şi ţăţe mari la preţuri de trei ori mai mari decât în orice ţară din occident, dar produse sub franciză la noi.

MTP – 3
În fiecare zi pe toate canalele media dezvăluie-i bizonului prin ştiri repetitive sau talk-show-uri interminabile ce răutăţi fac autorităţile, cât de mult şi prin ce metode ingenioase fură banul public. După ce îi întipăreşti asta în minte uimeşte-l : fă un spectacol din orice realizare a ministrului sau primarului prezentat drept hoţ în zeci de rânduri. Arată-i de o sută de mii de ori ce bine se circulă pe podul sau şoseaua abia inaugurate, ce sisteme de siguranţă super-performante pentru siguranţa bizonului a cumpărat, ce evenimente artistice de înaltă ţinută şi popularitate va organiza. În acest mod, fraierul, deşi îndrăcit de zecile de nereguli prezentate în legătură cu acel politician, nu va simţi că e totul pierdut, ci dimpotrivă, că acolo sus, cineva lucrează şi pentru el. Totul se poate rezuma prin fraza cretinoidă: “A furat el dar şi face!” Prin această metodă, se legitimează deturnarea sistematică a banilor publici în buzunarele unora, prezentă în toate structurile de stat de la noi. Apoi, ca toate lucrurile să aibă un pic de sare şi piper arată-i fraierului câţiva barosani încătuşaţi, dar uită subiectul sau tratează-l cu superficialitate când aceştia sunt achitaţi de justiţie sau primesc pedepse cu suspendare.

MTP – 4
În fiecare zi pe toate canalele media arată-i fraierului informaţii ultra-detaliate despre clanuri de cămătari, tâlhari, bătăuşi, spărgători de banci, elevi bătuţi de alţi elevi sau de profesori, pietoni omorâţi de şoferi recalcitranţi. Arată-i bizonului că nu mai este în siguranţă nicăieri şi că nu mai trebuie să îşi lase copilul în faţa blocului. După aceea combină această metodă cu MTP – 2 şi MTP -3. Vei obţine un mesaj beton prin care fraierul va întreprinde treptat următoarele acţiuni : îşi va cumpăra o uşă metalică, va face contract de monitorizare cu o firmă de pază, îşi va lua pistol cu bile, îşi va asigura casa, maşina, partenerul de viaţă, copilul şi pe sine. Apoi, acesta aparent liniştit se va uita cu aviditate la cum îi explică Ciocan despre eficienţa oamenilor legii atunci când au descins în casa traficanţilor din Ferentari şi au confiscat “uriaşa” cantitate de 200 de grame de cocaină (deşi anual la noi se trafichează tone)

MTP – 5
În fiecare zi pe toate canalele media convinge fraierul că toată lumea este îngrijorată de soarta educaţiei. Apoi arată-i prin mii de alte exemple de ce în România nu are rost să faci şcoală. Combină cu MTP – 1 şi prezintă-i “vedeta” (o femeie independentă care ţine la principii) care are de toate pentru că a fost sponsorizată de “iubi” cel potent financiar, bătrân dar generos. Arată-i profesoare de română care dansează la bairamuri organizate de Vanghelie, sau care fac striptease la webcam. Apoi, îndrumă fraierul să se culturalizeze cu un roman imbecil de-al divei Mihaela Rădulescu şi să citească cărţi despre: cum să ajungi bogat, vedetă sau fotomodel când el e de fapt un sărăntoc, un nimeni şi un urât.

Aceste lucruri consider că descriu cel mai bine parteneriatul “stat + privat + media” care acţionează , de ani buni, pentru indobitocirea indivizilor din această ţară. Lista de MTP-uri poate continua aproape la nesfârşit dar sper că prin acestea am surprins o parte din esenţial. Aş dori să precizez că nu aş avea aroganţa să pretind că eu nu mă încadrez în această categorie a “fraierilor”. Ce îmi place să cred este însă că aceste metode nu m-au prins în totalitate. Mulţumesc “pe această cale” propriei mele conştiinţe care m-a ajutat să fiu măcar un “fraier conştient“. Dacă nu v-am plictisit deja, voi reveni pe viitor şi cu alte Metode pentru Tâmpirea Populaţiei şi vă invit şi pe dumneavoastră să povestiţi în ce mod v-aţi simţit fraieriţi. Unii vor spune că nu ajută la nimic să ne dăm seama. Eu zic că ajută, şi ajută chiar unde doare mai mult: la cap şi la buzunar.

Sursa – Angel.org.ro // conspiratiisimistere.wordpress.com

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • nu ma inter,m radulescu,nu ma uit la accidente,arestari,nu cumpar marg.ascult politica…fara basescu…fac furnici cand il vad…etc!in ce categorie de tampiti ma aflu…pt ca AM VOTAT USL-ul…cred ca in TAMPIT SEF!!!

  • Deci, cea mai simpla solutie: inchideti televizorul si v-ati rezolvat absolut toate problemele :P

  • Ce noroc pe mine ca ministrul meu ( personal ) de finante nu ma lasa sa ating culmile fraierismulului ! Da’ mai fraier decat a pune umarul la propasirea , prosperitatea astora , exista ? Si nu prin MTP -urile de mai sus , bag sama e destul sa incasez suma astronomica de pe card cu care m-a blagoslovit statul .
    Ce stim noi ? Poate ca salariile si pensiile mici sunt metode terapeutice impotriva unor MTO-uri !

  • Bine ca cineva se gandeste sa mai trezeasca lumea asta bulversata .Este nevoie de educatie ,este nevoie de informare ,avem obligatii dar avem si drepturi . Inclusiv acela de a riposta si a refuza “meniul ” care ni se serveste zilnic,ceas de ceas ,ORIUNDE.

    ,

  • NU se poate explica altfel de ce, cu insistenta, apar la televizor, pe tot felul de posturi, personaje, care NU au, nici in clin nici in maneca, tangenta cu talentul, cu arta si, totusi, s-au ajuns, prin astfel de promovare, “mari” vedete, “mari” modele, “mari star-uri” cu multi fani “bizon”.Cei care promoveaza asa ceva sunt, sigur, in slujba unor interese majore ale puterii si acolitilor EI; sunt platiti “gras” sa se ocupe cu MTP-urile, pentru a masca lipsa de interes de a fi rezolvate problemele majore ale Romaniei si ale romanilor. Iata, mai nou, aflu stirea ca grupul “satiric” Vacanta mare, revine pe ecranele tv cu “Leana si Costel” si “Garcea” este, iarasi, nevoie de prestatia lor pentru MTP; nu mai “aud” nimic, inca, de grupul satiric Divertis, de grupul satiric Voua, care au contribuit, din plin, prin prestatia lor, simpatica si de succes, la MTP, in Romania. Dar isi fac, din plin, datoria “Trasniti in NATO”, “Carcotasii si bebelusele lor”, “Cireasa de pe tort” cu tot felul de “vedete” care se dau in spectacol si cu arta culinara, “Mondenii” si alte tot felul de emisiuni de scandal si prost gust: de-ale lui Maruta, Kapatos, Bendeac, Madalin Ionescu, etc. Noi, romanii, prin MTP, am suportat si mai suportam, inca, emisiuni tv cu viata amoroasa si sentimentala, din mondenul grotesc, din Romania, a lui Viorel Lis, Irinel Columbeanu si Monica Gabor, Oana Zavoranu si Pepe, sindrofiile opulente ale lui Tantareanu; si prezentarea, pe toate posturile tv, a tot felul de nunti, botezuri si sindrofii care mai de care mai opulente, aici in Romania noastra saraca si, mai ales, saracita. “Popularitatea” lor si succesul in MTP, i-au impins, prin a-si gasi vocatia, nebanuita, in politica unde au fost primiti, de politicieni si de catre aceia pentru care au prestat pentru MTP, cu bratele deschise, deci Romania si romanii vor trebui, pe mai departe, sa depinda si de deciziile lor politice, vor trebui, prin metodele cunoscute, sa-i voteze prin, asa-zisul vot democratic. “Caracatita” si-a intins si isi intinde bratele peste TOT.

  • Solutia o reprezinta educatia prin efort proriu, inafara sistemului decandent, degradat si degradant actual! Cultivarea adevaratelor valori, nu a celor pervertite si/sau false actuale, trambitate pe toate cabalele media! Aflarea istoriei adevarate si a valorilor stramosesti, dincolo de materialismul exacerbat actual! Astea sunt solutiile reale, si nu sunt solutii de ieri pe azi, ci solutii adevarate si valabile peste generatii! Toate raspunsurile si solutiile sunt in fiecare din voi, nu inafara voastra! Nu cele pe care vi le ofera ceilalti! Reflectati!

  • cand o sa citesti un roman al Mihaelei Radulescu sa te apuci sa critici pana atunci… “gura mica”!!stii ce se spune in psihologie “ca asa cum ii vezi tu pe ceilalti esti TU” ,ma asteptam la un articol mai interesant ..nici macar poza cu cel de-al treilea ochi nu se potriveste cu articolul tau…pari un tip foarte frustrat ..cred ca ai ramas fara Televizor sincer!

  • …….. doar daca vom iesi multi, repet multi, in strada, se pot obtine drepturile pe care le avem ca cetatzeni!Altfel …… vom fi calcatzi in picioare si vom fi luati de fraieri mereu, de orice conducere politica!

  • Nu ma uit la porcariile astea de la televizor numite stiri, doar la posturi ca Discovery, Nature, National Geographic, etc.
    Nu am votat vreun hot care da impresia ca fura mai putin ca celalalt.
    Nu urmaresc “telenovele” gen Bahmu-Prigoana cu zeci de episoade.
    Prefer sa inchid televizorul daca nu am ce urmari.
    In cazul asta, ma pot considera un fraier trezit la realitate? :))

  • Traim,intr-adevar,vremuri tulburi.Eu personal,invat in fiecare zi cum sa traiesc intr-o lume in care nu ma regasesc.Totul a devenit asa,mai mult o chestiune de adaptare la situatii derutante,controversate,duplicitare,unde echilibrul este considerat desuet iar tupeul dus la extrem are valoare suprema.Asta-i o provocare maxima!
    Spectacolul lumii contemporane este dezarmant dar am credinta ca omenirea sa-si revina din haos.
    In goana noastra dupa cele necesare traiului, sa nu uitam ca Dumnezeu ne iubeste si ne propune mereu sa-l intalnim.Si asa vom fi in pace sufleteasca si netulburare.
    Cultivati-va deci, bunastarea sufletului si, cu siguranta,MTP-urile nu au cum sa va atinga!

  • Foarte tare….. citind despre ingenioasele tale metode te bucuri sa vezi ca la stadiul de indobitocire al Romaniei de azi mai sunt ,,fraieri constienti, cum le spui tu.Eu zic ca ei exista peste tot intr-un procentaj mai mic sau mai mare dar la noi da pe afara.Foarte tare punctul tau de vedere. Poate apparent nu are impact dar parerea mea este ca azi un articol maine altul va largi numarul fraierilor constienti pana intr-o zi cand va ramane poate decat ‘constient’.

  • Pentru cei adormiti e mai bine sa ramana asa, nu toti pot accepta realitatea. Corporatiile mari detin mass media nu de ieri sau de azi, manipularea a existat din totdeauna. Cautati MK Ultra, simbolistica in media, mesaje subliminale si societatea secreta (ochiul in piramida care aparea peste tot, chiar si in un unele biserici la noi). Aveti grija de cei apropiati. Va doresc o minte sanatoasa!

  • Credeam ca am sa citesc comentarii de genul , SA PUNEM MANA PE EI SI SA-I DAM CU CAPUL DE PERETI ! Ca de fiecare data , indivizii asteapta sa vina altcineva sa le dea cacatul afara din casa . Greata …

  • Eu constat ca totul in tara asta este impotriva noastra,a oamenilor care se chinuie sa traiasca decent dintr-un salariu minimalizat nu minim sau mediu!Si chiar daca se vrea tampirea populatiei cu ajutorul massmediei,tot n-or sa reuseasca sa ne faca sa credem ca ceea ce traim e doar un cosmar si va trece pana la urma!Eu una nu mai citesc de mult ziarele,nu urmaresc la Tv tot felul de Talkshow-uri sau emisiuni “zise” de divertisment si nici la telenovele nu ma uit pt.ca toate imi provoaca un dezgust total!Sunt satula de vorbe-n vant,de barfe si tot felul de mediatizari ale antitalentelor ajunse vedete prin mijloace murdare!TvR1 si 2 au ramas singurele televiziuni responsabile unde poti vedea stiri de interes general si emisiuni educative!La ProTv imi place doar Buletinul Meteo prezentat de Busu si vreo 3 emisiuni spectacol ca “Vocea Romaniei” sau “Romanii au talent”.In rest doar seriale de prost gust s.a.m.d. Dar problema nu sunt MTP-urile in exclusivitate ci comoditatea si delasarea acestui popor care tot asteapta sa vina cineva de undeva,cumva,sa-i rezolve problemele!Ne-am invatat sa ne multumim cu firimiturile de la masa bogatilor si ne e prea lene sa ne cerem drepturile!Am lasat politicienii si parvenitii sa ne vanda tara si acum stam la mana strainilor in toate domeniile!De aceea platim totul mai scump decat toate celelalte tari europene!Pana cand bizonilor?Treziti-va,uniti-va si puneti piciorul in prag!!!

  • Cel mai urat mi se pare faptul ca ne fac sa credem ca este normal sa:
    – traiasca un copil cu 40ron/luna (8-9E)
    – se scumpeasca toate macar de doua ori pe an
    – sa ai credit pentru ca “toata lumea are”
    – sa faca in asa fel incat sa nu iti ajunga banii niciodata (dar niciodata)
    – sa puna stirile foarte importante intre doua pauze publicitare (pe la sfarsitul editiilor eventual)
    – sa te faca sa crezi ca un partid politic difera de celalalt pentru ca au mai multe bile (a se citi 00)
    – sa te bucuri ca se ieftineste painea
    – sa nu simti ca de fapt odata cu ieftinirea de mai sus ti-au scumpit curentul astfel incat la 30paini/luna ai reduceri de cheluieli de 6RON si curentul s-a scumpit cu 10 pe factura :D
    – sa crezi ca este normal sa ai iod in sare (si chiar sa nu iti pese)
    – sa crezi ca este normal sa te sune cineva si sa-ti spuna: stiti avem numarul dvs de telefon din baza noastra de date :)
    – sa crezi ca este normal sa-ti dai toate datele pe toate pliantele de reclame cu posibile castiguri ca sa participi la nu stiu ce tombole
    – sa crezi ca este normal sa divortezi
    – sa crezi ca este normal sa dai copiilor produse cu nimic natural in ele

    ma opresc ….

  • Ce ,, organ al statului,, a conceput asta ????? Hahahaha. Metode de intoxicare vechi, cititi istoria si le veti vedea in trecut.

  • pt toate aceste motive eu nu mai folosesc tv-ul de cativa ani buni (poate doar pt unele meciuri il mai deschid) :)) prefer sa stau pe pc sa ma joc sau sa stau pe facebook pe messenger sa citesc si sa urmaresc doar CEEA CE MA INTERESEAZA

  • Nu mai am televizor de aproape 15 ani (de fapt, am avut intre timp, vreme de 3 ani, unu mic-mic, primit in dar de la un vecin care se muta; dar l-am deschis doar de vreo 3 ori, si odata, cand faceam curat, l-am mutat in debara, unde a si ramas – pana l-am scos afara sa-l ia altcineva). Nu duc lipsa televizorului deloc, si va recomand cu caldura sa faceti la fel.

  • Asa a fost din totdeauna si asa va fi mereu. Asa conduc lumea cei care au puterea pentru propriile interese. Puterea ar trebui sa fie la popor.

  • Salut, am citit aceste MTP-uri si cateva comentarii. Parerea mea este ca cele mai bune solutii ar fi sa le aratam ca nu avem nevoie de ei! (ex.: timp de o zi sau o saptamana sa nu cumparam un anumit produs sau sa nu pornim televizorul) , dar asta inseamna implicarea a unui procent de peste 60-70% din populatie, ceea ce cred ca este imposibil. Multumesc!

  • Ce viaţă plictisitoare ai să stai să analizezi fiecare detaliu şi să îţi dai tu seama că sigur sigur cineva n-are altceva mai bun de făcut decât să îţi spele ţie creierul care oricum e cam plin de porno :-)