Flux 24 a publicat fragmente noi din incendiarul raport existent în dosarul administrat de justiția londoneză în cazul Alexandru Adamescu. Conform informațiilor din raportul asumat de SC Strategy, societate de detectivi deținută de John Scarlett, fost șef MI6, împreună cu lordul Carlyle, Victor Ponta în calitate de premier, împreună cu Laura Codruța Kovesi, pe atunci șefă DNA, cu generalul Florian Coldea, director executiv SRI, alți ofițeri și colaboratori, între care și Sebastian Ghiță au pus la cale mazilirea lui Dan Adamescu, în scopul preluării ostile a societății de asigurări Astra, bijuteria coroanei omului de afaceri. Dan Adamescu e mort. A murit după gratii. Toți ceilalți sunt bine merci în viață.
Ampla investigație, concretizată printr-un raport solicitat de de Alexander Adamescu, pentru a fi utilizat în scopul contracarării cererii statului român de extrădare a sa, a fost efectuată cu ajutorul unor ofițeri ai serviciilor secrete române și a unor înalți oficiali a căror identitate este protejată. În consecință, deși raportul a fost depus la dosarul cauzei de la Tribunalul din Londra în 2016, instanța nu a putut să ia în considerare aceste date. Noi însă putem. Și este chiar necesar să facem acest lucru, pentru a afla cum au acționat în această țară importanți oameni politici, în parteneriat cu DNA și SRI, punând la cale operațiuni tipice de poliție politică.
În 2013, Victor Ponta era premier al României și, împreună cu Gabriel Oprea, ctitorea de zor, sub umbrela Guvernului, o structură de securitate care există și astăzi și se numește Grupul Interministerial Strategic. În decembrie 2013, la Guvern a avut loc o întâlnire, rămasă până de curând secretă, la care au participat, pe lângă premier, Laura Codruța Kovesi, un reprezentant important al Serviciului Român de Informații, precum și generalul Petre Tobă de la Ministerul de Interne. Aceștia au inițiat o operațiune prin care să se strângă probe împotriva un important om de afaceri al momentului, Dan Adamescu, având drept țintă politică anihilarea redacției România Liberă, deținută de milionarul român, precum și preluarea de către un alt grup de interese a societății Astra Asigurări. Pentru a înțelege contextul, reaminesc faptul că, la acea dată, cotidianul România Liberă îl susținea activ pe Traian Băsescu, lovind în adversarii acestuia, între care o poziție importantă o avea Victor Ponta iar societaea Astra Asigurări, în mod direct și prin intermediul României Libere, funcționa ca o pușculiță a lui Traian Băsescu și a PDL. Prin urmare, grupul întrunit la Guvern a stabilit declanșarea căutării de probe împotriva magnatului, astfel încât acesta să poată fi compromis și anihilat. O operațiune tipică de poliție politică.
O a doua ședintă importantă, așa cum relevă raportul fostului șef MI6, a avut loc la Serviciul Român de Informații. Tot la sfârșitul lui 2013. De această dată, întâlnirea a fost prezidată de generalul Florian Coldea și la ea au participat câteva ale vârfuri ale Serviciului Român de Informații. Generalul Elena Istode, cunoscută sub porecla de Anaconda, șefa departamentului securității economice, generalul Dumitru Dumbravă, șeful departamentului juridic, un șef al sectorului 3 din cadrul direcției de contrainformații economice și, prin video-conferință, Laura Codruța Kovesi. În esență, s-a decis strângerea în ritm accelerat de informații împotriva lui Adamescu, prin utilizarea tuturor mijloacelor, inclusiv prin „jocuri operative”, ceea ce înseamnă utilizarea ofițerilor acoperiți în scopul generării de probe împotriva omului de afaceri. Începând din acel moment, a fost utilizată baza specială de supraveghere de la Periș, prin intermediul rețelei de sateliți la care este conectat SRI și care asigură accesul, fără vreo autorizare din partea judecătorului, la toate convorbirile telefonice, precum și înregistrarea video a mișcărilor persoanei vizate.
În tot acest păienjeniș, intervine și Sebastian Ghiță, despre care raportul fostului șef MI6 susține că funcționa atât ca ofițer acoperit al Serviciului Român de Informații, cât și în calitate de parlamentar, membru al comisiei de supraveghere a activității SRI. Sebastian Ghiță, conform raportului, avea însă o agedă personală, diferită de cea a lui Coldea. Prin intermediul unei societăți IT pe care o deținea, „360 revolution”, care asigurase servicii și în beneficiul Astra Asigurări, precum și prin intermediul altor societăți ale sale, Sebastian Ghiță, beneficiind și de susținerea lui Victor Ponta, intenționa să pună mâna pe pușculița lui Dan Adamescu.
Să ne amintim că, în aceeași perioadă, Traian Băsescu, din ce în ce mai mult abandonat de partida Coldea din Serviciul Român de Informații, ieșea public încercând din răsputeri să îl apere pe Dan Adamescu. Prins în mijlocul acestui conflict ca victimă colaterală, Dan Radu Rușanu s-a trezit și el săltat, aruncat după gratii și supus unei îndelungate investigații la capătul căreia, deși s-a dovedit că nu încălcase nicio lege, s-a ales cu sănătatea șubrezită și cu cariera distrusă.
Ce ar fi important de reținut din această istorie sumbră, la capătul căreia conjurația de atunci s-a spart, Coldea fiind scos pe tușă, Laura Codruța Kovesi fiind demisă cu 19 dosare penale pe cap, suspectă pentru moment pentru trei infracțiuni, în același timp candidat de șef al Parchetului European, Traian Băsescu pensionat, Sebastian Ghiță fugar la Belgrad, Dan Adamescu decedat în condiții destul de suspecte, un avocat șantajat pentru a depune o mărturie mincinoasă împotriva omului de afaceri care s-a sinucis, fiul lui Dan Adamescu, autoexilat la Londra iar generalul plagiator Dumbravă așteptându-și cuvenita anchetă penală. L-am uitat cumva pe Victor Ponta? E bine, Victor Ponta transpiră pentru a se reinventa, se distanțează cum știe mai bine de vechile practici de poliție politică, își acoperă urmele de ofițer acoperit, îi acuză pe alții de cârdășie cu sistemul și revine în politică printr-un partid, în care a reușit să concentreze o mână de drone ale sistemului, care au devenit vizibile ca atare în ultimii ani. Ar fi de reținut că, mai devreme sau mai târziu, toți cei care seamănă vânt culeg furtună. Vine momentul când istoria se răzbună.
Autor: Sorin Roșca Stănescu
Sursa: Sorin Roșca Stănescu Blog
Adauga comentariu