Analize și opinii

Sorin Roşca Stănescu: Tema „Hamas în Băneasa” se lovește de un zid

Nu știu dacă mi s-a mai întâmplat vreodată în întreaga mea carieră de jurnalist de investigație să public dezvăluiri de o asemenea amploare și gravitate, iar acestea să rămână practic fără ecou. Ca și când faptul că la Academia de Poliție din Băneasa, instituție aflată în subordinea Ministerului de Interne, sunt pregătite serii întregi de palestinieni, între care unii sunt teroriști dovediți, ar fi o simplă bagatelă. Ca și când România nu ar fi în realitate un stat NATO și ca și când NATO nu ar lupta împotriva terorismului. Ca și când nu am fi parteneri strategici ai Israelului. Sau, și mai simplu, ca și când autoritatea de facto în România ar fi Raed Arafat. Cel aflat în epicentrul prezenței Hamas în România.

Ce ar mai fi de dovedit pentru ca reprezentanții clasei politice de la București să sară în sus? Nu este suficientă demonstrația că nu mai puțin de 20% dintre absolvenții Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, mă refer la cei care, devenind și ofițeri, primesc diplomă de ingineri constructori specialiști în situații de urgență, sunt palestinieni. Și asta în baza unor acorduri oficiale semnate de Guvernul României, de reprezentanți ai Ministerului de Interne și alteori, de peste capul acestor autorități, de către Raed Arafat însuși.

Se întâmplă pe banii noștri. Pe banii noștri și sub pretextul acordării accesului la studii unor palestinieni, în spiritul unei vechi tradiții, datând încă din epoca Ceaușescu. Există tineri, dintre care unii sunt simpatizanți sau chiar membri Hamas, care sunt învățați să utilizeze vechiul armament sovietic, dar și armamentul nou, sofisticat, de proveniență americană sau chiar israeliană, sunt învățați să sape tuneluri, să le doteze cu tot ceea ce este necesar pentru supraviețuirea pe perioade îndelungate, adică mai simplu vorbind, tot ceea ce a fost indispensabil pentru ca de-a lungul timpului, într-o perioadă istoric scurtă, Fâșia Gaza să se transforme într-o fortăreață Hamas, punând în pericol întreaga regiune și riscând să dinamiteze Orientul Apropiat.

Am demonstrat că această implicare generată și susținută de Raed Arafat a autorității statului român într-o operațiune continuă nu numai discutabilă, dar chiar condamnabilă, nu este sub nicio formă cenzurată nici de către instituțiile de forță și în primul rând de către SRI și SIE, și nici de către Consiliul Suprem de Apărare a Țării, al cărui președinte este Klaus Iohannis, secondat de premierul în funcție.

Nimic nu mai este de demonstrat! Așa că nu ne mai rămâne decât să tragem cu tristețe concluzia că această vastă operațiune de durată, cu efecte de tip criminal, se desfășoară pur și simplu sub paravanul autorității statului român. Un stat care, declarativ, se pronunță împotriva terorismului. Sau că faptele sugerează complicități externe la un nivel foarte înalt, care ne scapă.

Autor: Sorin Roşca Stănescu

Sursa: http://www.corectnews.com/politics/tema-hamas-n-b-neasa-se-love-te-de-un-zid