Analize și opinii

Sorin Roşca Stănescu: Iohannis a ajuns la capătul cursei pentru imunitate

Senatorul PNL Sorin Rosca Stanescu_2013

S-au epuizat toate resursele pe care, rând pe rând, Klaus Iohannis le-a pus în mișcare în scopul de a-și prelungi cumva imunitatea și după încheierea mandatului. Și iată că acum regele e gol. Dezbrăcat de toate podoabele lui. Iar justiția, Curtea Supremă, l-a fixat definitiv în insectar. În insectarul delicvenților. Ce urmează?
Condamnarea familiei Iohannis este definitivă. Fără drept de apel. La capătul unor ani care păreau fără sfârșit, al unor proceduri prin care s-a încercat și în bună măsură s-a reușit paralizarea statului român în tentativa acestuia de a-și recupera un prejudiciu de sute de mii de euro de la familia Iohannis, iată că acum situația s-a clarificat. Klaus Iohannis, împreună cu consoarta sa, a dobândit ilegal o proprietate în baza unor acte falsificate, proprietate care i-a adus sume consistente de bani sub forma unor chirii, încasate ani la rând de la Raiffeisen Bank și care i-au permis achiziționarea unor noi proprietăți imobiliare. Odată dovedită în mod definitiv ilegalitatea și în condițiile în care familia Iohannis și-a epuizat orice cale de atac, cei doi soți trebuie să verse la Trezoreria statului român, pe care au prejudiciat-o, o sumă de câteva sute de mii de euro. Încă nu este foarte clar ce se va întâmpla cu penalitățile. Pentru că în mod normal acești bani, neîncasați ani de zile de statul român, sunt purtători de dobânzi.

O a doua concluzie, și ea la fel de clară, rezultată din verdictul Înaltei Curți, este că documentul invocat de familia Iohannis drept act de proprietate a fost un fals. Pentru acest fals și pentru uzul de fals autorul sau autorii trebuie să plătească conform legii penale. Ceea ce în mod necesar și obligatoriu deschide calea unei investigații pe care trebuie să o efectueze procurorii. Atenție: nimic nu se prescrie, pentru că curgerea oricărei prescripții a fost și este suspendată conform legii pe perioada exercitării mandatului prezidențial.

Al treilea efect al decizie definitive a Înaltei Curți este că, așa cum rezultă din documentele existente în voluminosul dosar, soții Iohannis au fost cu ani de zile în urmă informați asupra caracterului fals al actului de proprietate. Și au ignorat cu rea credință acest fapt. Ceea ce constituie fără doar și poate o circumstanță agravantă, care va trebui luată în calcul atunci când va fi stabilit de către o instanță judecătorească cuantumul pedepsei.

Oricum, conform definiției date de Codul de procedură penală, întrucât la săvârșirea infracțiunii au participat cel puțin trei persoane, avem de-a face cu un grup criminal organizat, ceea ce din nou înseamnă o circumstanță agravantă.

În toți acești ani, din acest motiv, dar și din altele, cum ar fi de pildă ingineria prin care Klaus Iohannis, șef al organizației sașilor din România și în același timp primar, a pus la cale în mod ilegal recunoașterea în ceea ce privește patrimoniul a unui drept de succesiune asupra averii uriașe a Grupului Etnic German, actualul președinte a stat ascuns sub umbrela imunității conferite de statutul său. Precizez că Grupul Etnic German a fost declarat prin lege, atât în plan internațional, cât și în plan intern, drept organizație criminală și, în consecință, prin decret semnat de Regele Mihai, uriașa avere a acestuia, provenită în bună parte din confiscarea proprietăților evreiești, a fost preluată de statul român. Întreaga jonglerie legată de așa-zisa succesiune asupra Grupului Etnic German este o infracțiune în formă continuată, care a avut drept rezultat devalizarea statului român de o serie întreagă de proprietăți importante, spitale, școli, alte proprietăți imobiliare și muzee, inclusiv Muzeul Brukenthal. Pentru toate astea și pentru multe altele, odată cu încheierea mandatului său prezidențial, Klaus Iohannis va trebui să răspundă rând pe rând în fața justiției române. Și tocmai din acest motiv el a încercat din răsputeri să-și găsească un job internațional, în speranța că astfel nu va mai răspunde în fața legii române. S-a prăbușit ca un castel de nisip și ultima sa tentativă, mai modestă decât celelalte, dar la fel de nerușinată, de a candida vezi Doamne ca independent pe listele PNL pentru Senatul României, urmând ca ulterior să ajungă președintele Camerei Superioare, deci al doilea om în stat și eventual să redevină președintele Partidului Național Liberal. Acum regele e gol și, nu peste mult timp, va trebui să răspundă pentru faptele pe care le-a comis.

Autor: Sorin Roşca Stănescu

Sursa: https://corect-news.ro/iohannis-a-ajuns-la-capatul-cursei-pentru-imunitate/