Cand eram copil imi petreceam vacantele de vara la bunica din Curcani, un sat mare si frumos situat pe valea Argesului la sud de Bucuresti. Bunica avea aproape 80 de ani si cunostea toti vecinii vartnici cu care crescuse impreuna. Intr-una din zile, mos Marin Rotaru, ii povestea ca a avut un vis ciudat. Visase ca venise moartea la el sa-l intrebe cu ce vrea sa-i taie firul vietii: cu secera sau cu coasa? Mos Rotaru nu se speriase de moarte, dar era nemultumit ca nu-l intrebase si pe el daca vrea sa moara.
Romania de azi se zbate intre viata si moarte; se zbate de multi ani, dar nu moare pentru ca nu si-a implinit destinul. Mai are inca multe de spus si o spune periodic si raspicat. Cei care ne vor morti ne ofera doua optiuni: sa murim imbuibati, ca cei putini aflati la putere, sau sa murim de inanitie, ca cei multi care sufera. Si am sa ma repet: In inchisorile politice din tara au fost efectuate doua experimente diabolice cu valabilitate universala. La Pitesti s-a incercat uciderea prin metode barbare; experiment considerat de analisti unic in lume prin barbaria lui. La Aiud s-a incercat asasinarea morala prin ademenirea si cumpararea sufletelor. Ambele experimente au esuat, dar satana nu a renuntat la misiunea lui diabolica de a ucide spiritul divin din om. In acest scop a inventat comunismul, libertinismul, elgibitismul, globalismul si alte asemenea trucuri. Azi diavolul aplica la scara globala metodele Pitesti si Aiud, dar va esua, pentru ca ambele sunt contra spiritului insuflat de Dumnezeu in fiecare dintre noi.
Noi, romanii, credem in Dumnezeu si in finalitatea fireasca si divina a existentei. Si, desi de multe ori mergem inainte ca o turma si uneori ne invartim in cerc, din cand in cand apar lideri care ne pun la incercare destinul. In trecutul recent am cunoscut doi asemenea lideri care ne-au inspirat prin atitudinea lor ferma si demna: Paul Goma si Parintele Calciu. Acum a aparut Calin Georgescu. In acest zile, ne place sau nu ne place, Romania traieste momentul istoric Georgescu.
Calin Georgescu a aparut ca un meteor. A venit aproape de nicaeri si a oferit o raza de speranta multor romani napastuiti, dar si zile de cosmar celor care profita de actualul regim. Luna trecuta, cand Georgescu parea invingator sigur al alegerilor prezidentiale, s-a decis in mod cu totul abuziv anularea scrutinului. Consecintele sunt insa grave. Guvernantii de la Bucuresti se simt amenintati; cei dela Bruxelles se tem ca planurile lor de dominatie europeana sunt periclitate; magnatii internationali se tem ca scanteia din Romania ar putea aprinde toata lumea impotriva lor; si America …inca nu s-a pronuntat.
Rezultatul este un impas neprevazut din care nu se mai poate iesi prin vechile siretlicuri. Si aici e marea dilema a cercurilor diriguitoare: renunta la iluzia de democratie sau accepta vointa majoritatii si risca sa piarda controlul? Intre timp, Georgescu nu mai este un simplu nume; a devenit o ideie care a scapat de sub control si care ameninta fotoliile celor de la putere. De altfel, sunt convins ca indarjirea actuala din tara nu este neaparat pentru un anumit candidat; este primordial impotriva faradelegilor care ne guverneaza de 35 de ani. Deocamdata, globalistii occidentali nu au curajul sa intervina pe fata contra lui Georgescu pentru ca, vezi Doamne, ei respecta democratia. Cei de la Bucuresti au intrat insa in panica. Trebuiau gasite motive pentru anularea alegerilor. Si le-au gasit. Georgescu este anti-european si pro-rus! Iti vine sa mori de ras, daca n-ar fi tragic pentru viitorul nostru.
De ce este Georgescu acuzat ca ar fi anti-european, cand EU tocmai ne-a primit in Europa cu drepturi depline? Adevarul este ca Uniunea Europeana ofera si unele avantaje, dar nu se spune nimic despre pierderi si dezavantaje. Un proverb American afirma: „nimeni nu e mai orb decat cel care nu vrea sa vada”. Georgescu a vazut dincolo de aparente si a pus punctul pe i. Altfel, nu se aminteste faptul ca occidentul ne-a fortat sa ne distrugem industria; ca vapoarele transoceanice romanesti au fost abandonate ca invechite, desi acum navigheaza sub drapelele altor tari; ca agicultura noastra, care ar putea hrani o buna parte din Europa, stagneaza in timp ce tara importa alimente din toata lumea. De ce? Pentru ca asa ne dirijeaza cei de la Bruxelles!? Pai, fratilor, nu considerati ca ar fi normal sa renegociem cel putin unele din conditiile apartenentei noastre la Uniune? „Prietenul la nevoie se cunoaste!”. Unde sunt prietenii nostri din occident?
In ce priveste relatiile cu Rusia, as pune o singura intrebare: de ce tarile vest europene au acorduri economice favorabile cu Moscova si noua ni se interzic asemenea relatii? De fapt, toata aceasta dezbatere e fara obiect, pentru ca s-a dovedit clar ca ambele acuzatii aduse lui Georgescu sunt false. Ca intelectual cu expunere internationala Georgescu nu este nici anti-european si nici pro-rus. Este pur si simplu pro-roman, dar tocmai acest lucru pare sa-i sperie pe indivizii dela guvernarea tarii si pe cei de la Bruxelles. Acesti indivizi ar trebui sa citeasca constitutia Romaniei si sa vada ca prerogativele prezidentiale sunt destul de limitate. Atunci de ce se tem?
Si imi amintesc ca in inchisoare, pe langa elita vechii societati, am intalnit si cativa hoti condamnati pentru crime impotriva umanitatii. Securitatea ii folosise la paza detinutilor politici, dar mai tarziu, pentru a-si acoperi propriile crime, i-a scos tapi ispasitori pentru abuzurile comise tocmai de securisti. Si cum in inchisoare oamenii isi mai fac si destainuiri, un asemenea detinut de drept comun ne-a dezvaluit cateva din trucurile lor. Cand erau surprinsi la locul furtului, dar inca nu erau prinsi, strigau cat ii tinea gura: hotii, hotii, si uneori creau confuzie intre politisti si reuseau sa fuga. Cei care sunt la putere azi striga in gura mare ca Georgescu e anti-european; doar, doar or induce in eroare opinia publica. Nu-i mai cred insa nici macar neo-comisarii de la Bruxelles.
Si tot din inchisoare imi mai amintesc un caz patetic. Un om cinstit care acuma era arestat locuise intr-o curte cu mai multe case. In timpul unor nopti, securitatea a arestat cativa vecini despre care nu s-a mai auzit nimic. Omul se temea si traia cu frica-n san. In fiecare noapte cand latrau cainii si se auzeau pasi suspecti prin curte, omul nostru isi facea cruci peste cruci si se ruga lui Dumnezeu: „Dă, Doamne sa fie hotii! Da Doamne sa fie hotii!”. Nu ii era frica de hoti; acestia te jefuiau si fugeau. Ii era frica de securitate; de comunisti. Pungasii care conduc azi Romania sunt comunistii de ieri. Cu asemenea indivizi la guvernare, poporul nostru are o singura alegere: dilema lui Mos Rotaru. Cu ce vrea sa i se taie firul vietii? Cu secera sau cu coasa? Intre timp a aparut insa o speranta: optiunea Georgescu! Ganditi-va bine frati romani…
Cred ca in aceste zile diavolul e cu ochii pe tara noastra. Asasinarea prin metode barbare din trecut a esuat. Acum esueaza si uciderea sufletelor prin ademenire si imbuibare. Si daca globalistii pierd Romania sansele lor de a stapani toata lumea incep sa se destrame.
Dumnezeu sa ne apere neamul si sa binecuvanteze Romania!
Autor: Nicolae Dima, USA
Prof. dr. Nicholas Dima, fost deținut politic, jurnalist și scriitor, fost redactor la Radio «Vocea Americii» (1975-1985; 1989-1999), autor a numeroase studii pe teme geo-politice, cu o bogată activitate profesorală la William Patterson College (New Jersey), US Army «John F. Kennedy» Special Warfare Center and School (Fort Bragg, Carolina de Nord), Naval War College (Newport, Rhode Island), «William R. Nelson» Institute, James Madison University (Harrisonburg, Virginia), St. Mary’s University College (Addis Ababa, Ethiopia), Djibouti University (Djibouti, Djibouti).
Adauga comentariu