Site icon gandeste.org

Oameni noi în politică – cazul USR

Scena politică românească pare să se fi diversificat foarte mult după alegerile parlamentare din 2016. Atunci a apărut pe scena politică națională USR iar mai apoi contrucția lui Cioloș,  MRÎ (care nu este încă partid), DEMOS  dar și partide cu o vizibilitate mai mică de tipul PRO România (Victor Ponta) sau PRN (Partidul Neamul Românesc).



Dintre partidele noi, USR se remarcă atât ca vizibilitate cât și ca forță politică fiind bine reprezentat în Parlament. La începutul lui 2018, USR a lansat campania ”Oameni noi în politică” la care s-au lipit și Demos și partidul lui Cioloș. Multă reclamă, multă media, bani ”din donații” pentru semnături și în final apar dovezi că  multe din semnături erau false iar la alegerile interne pentru europarlamentare ies pe primele două locuri Cristian Ghinea și Clotilde Armand, personaje deja hârșâite în politică

USR își alege candidații pentru europarlamentare pe model american

Pentru că USR este un partid nou, cu oameni de o calitate morală excepțională și cu democrația tatuată pe frunte, candidații pentru alegerile europearlametare au fost aleși în urma unor alegeri interne. Presa de dreapta a scheunat de plăcere și s-a umplut de titluri ”USR – drumul spre democrație” sau ”USR – aduce modelul american în România”.

Mai exact, campania internă din USR a început pe 1 octombrie și s-a încheiat pe 22 noiembrie, iar în tot acest timp au avut loc dezbateri în toate județele și orașele mari din țară, unde candidații au vorbit despre competențele profesionale și proiectele lor pentru Parlamentul European atât în fața membrilor cât și a cetățenilor care au vrut să fie parte dintr-un splendid spectacol al democrației.

După această piesă de teatru pentru publicul tânăr și neexperimentat, s-a ales și  lista pentru europarlamentare a USR. Primele două locuri (singurele eligibile) sunt ocupate de Cristian Ghinea și Clotilde Armand. Deci a avut loc un spectacol, lume s-a bucurat, a muncit, a dat bani iar în final a câștigat cine trebuie.

 Cine sunt oamenii noi propuși de USR?

Cristian Ghinea a fost ministru al Fondurilor Europene în Guvernul Cioloș, unul de mare succes dacă ne gândim că în perioada în care a activat el, România a atras mai puține fonduri europene decât în orice altă perioadă.  Acesta este calul troian al lui Cioloș în USR și primul parlamentar român care și-a permis să arate semne obscene în plenul Parlamentului.

Clotilde Armand este fostă candidată la Primăria Sectorului 1 și unul dintre cei care l-au dat afară pe Nicușor Dan din propriul partid. În ceea ce privește afacerile, aceasta este director general la compania franceză EGIS International, una din companiile multinaționale care căpușează statul român de ani de zile. Este important de menționat că EGIS a beneficiat de o grămadă de bani de pe urma contractului încheiat de statul român și compania Bechtell pentru realizarea autostrăzii Transilvania, care nu s-a mai făcut niciodată.

Așa arată oamenii noi din USR, asta este oferta politică a celui mai democratic partid din România.

Autor: Alexandru David

Exit mobile version