Site icon gandeste.org

Noi contra noi

Asist de ceva vreme la un spectacol generator doar de rating.

Pro sau contra ce? Vinovatie externalizata!

Cine-i de vina? Memoria scurta proiecteaza totul in prezent.Trecutul este blurat de mesaje populiste. Personaje cunoscute tuna si fulgera cu manie proletara desi au trecut pe la butoanele automatului cu bani publici. Bine spune! Ce ma mai racoresc cand ii ascult! Si la ce-mi foloseste? Aflu eu dupa ce personajul ajunge la butoane din nou.

Incercand un zoom(asa cum nu fac purtatorii de camere de luat vederi,la fel ca si in timpul incidentelor din Decembrie) am ajuns la concluzia -este a mea si mi-o asum -ca In ultimii 10 ani am avut parte de o manipulare eficienta care ne-a asmutit pe unii impotriva altora creaind perdeaua de fum care sa asigure retragerea “responsabililor”

1. Am amestecat pensionari de drept cu asistatii social.Cei care au contribuit la pusculita cu cei care s-au “descurcat ” atunci si acum.Am amestecat conceptul de pensie cu cel de ajutor social.

I-am bagat pe toti intr-o singura categorie si atunci cand am ajuns la fundul sacului platesc si cei care s-au conformat sistemului si cei care l-au exploatat.

2.Am amestecat “muncitorii” din sistemul bugetar cu “sefii de coloana”.Cand nu mai sunt banii si trebuie restructurari ,sefii de coloana, purtatorii de mapa au “sarcina” sa-i restructureze pe purtatorii de sapa.De aici nemultumirile celor cu sapa care sunt manipulati sa-i salveze pe purtatorii de mapa.

3.Ii punem in fata pe militarii care intr-adevar au fost furati de sistem pentru ca prin intermediul lor sa ii salvam pe cei care s-au descurcat ,traind bine coducandu-i.E simplu. Putin gandesc si se reped sa impiedice schimbarea.Nici o diferenta fata de teroristii ce utilizeaza civilii pentru a lupta pentru privilegiile lor.

4. Folosesc frustrarile ,de drept, ale mamelor, ale parintilor, ale elevilor pentru ca prin protestul lor justificat sa impiedice reforma care ar impiedica lipezirea legilor si blocarea accesului nejustificat la resursele financiare.

Cei care au forta de a gandi independent,intelegand necesitatea educatiei pentru cunoastere neintermediata se vor salva . Vor ramane acasa cei care se multumesc cu pastilele de informatie,livrate de hartii cu poze mai mult sau mai putin vulgare.Cei care odata la 4 ani se imbulzesc la pomeni electorale.Cei care inca continua sa creada ca daca ei se descurca si isi rezolva problemele dincolo de lege vor mai avea o tara MAINE?

Pana acum omul a reusit sa distruga specii de vietuitoare si plante. Probabilca actuala criza mondiala va reusi sa duca si la disparitia unor natiuni. Fara arme,fara gloante. Reducand doar accesul la educatia de calitate. Se numeste spalare de creiere!

sursa: monicatatoiu.ro

Exit mobile version