Finanțele și industriile Europei sunt în cădere liberă, plonjând spre un pustiu economic ce se întrevede la mai puțin de un an distanță. La această concluzie au ajuns numeroși experți, dar nu-ți trebuie studii de specialitate ca să vezi că UE și-a săpat singură mormântul.
Azi se vorbește despre tot felul de crize (energetică, socială, sanitară etc), dar puțin arată cu degetul și spre criza clasei politice. Avem reprezentanți la Bruxelles (și în Parlamentul României!) personaje care fac jocurile multinaționalelor în dauna interesului populației. Banii corporațiilor curg spre tot felul de ONG-uri și proiecte care, de fapt, maschează „combinațiile” mărunte ale unor politicieni.
Criza politică a adus omenirea în pragul imploziei. Nu cetățeanul, ci politicianul pe care s-a pus ștampila de vot a generat criza energetică, pe cea socială samd.
VA FI HAOS TOTAL DACA GIGANTUL BASF SE INCHIDE!
Situația este atât de gravă încât s-a ajuns până acolo ca gigantul chimic german BASF să anunțe că ia în considerare să pună lacătul pe toate industriile, care funcționau continuu din 1960 încoace!
Până și britanicii de la „The Guardian” atrag atenția, într-un articol, că „raționalizarea gazelor la uzina BASF din Germania va arunca în criză toată Europa”. Din cauza lipsei gazelor naturale, conducerea BASF pregătește planul de închidere a instalațiilor chimice.
Ca să înțelegeți cât de gravă este situația: BASF e numărul 1 în lume pe lanțul de aprovizionare pentru îngrășăminte, rafinarea petrolului, medicamente, materiale plastice, produse de consum, materiale industriale și multe, foarte multe altele!
Dacă uzinele BASF pică, industria din Europa de Vest se va prăbuși de a doua zi! Vorbim despre o criză globală în lanțul de aprovizionare cu mult mai teribilă decât ce a fost din cauza blocajului impus în pandemia Covid.
Uzinele BASF nu numai că folosesc gazul natural ca sursă de energie pentru producție în unitățile sale, dar hidrocarburile din gazul natural sunt „hrană” pentru linia chimică.
Amoniacul (NH3), de exemplu, se face folosind hidrogen (H) din moleculele de hidrocarburi. Iată doar un singur argument pentru care gazul natural pur și simplu nu poate fi înlocuit cu electricitate, deoarece electricitatea nu conține hidrogen. Energia eoliană și cea solară nu vor putea în veci înlocui gazul natural în industrie și producție, mai ales în producția de îngrășăminte, materiale plastice.
BASF consumă 60% din gazul pe care îl cumpără pentru a genera energia necesară în producție, iar restul de 40%, ca materie primă pentru a produce importante substanțe chimice de bază în industrie.
„Odată ce ajungem să primim în mod semnificativ și permanent mai puțin de 50% din gazul de care avem nevoie, atunci va trebui să închidem toate fabricile. Este ceva ce nu s-a întâmplat niciodată în istoria BASF și ceva ce nimeni de aici nu și-ar dori să se întâmple. Dar, nu avem de ales”, spune Daniela Rechenberger, purtător de cuvânt al companiei.
Consecințele unei opriri ar fi de anvergură, nu doar în Germania, ci pe întreg continentul. O închidere a BASF ar însemna sistarea producției de automobile, a produselor de consum, a produselor chimice agricole, a substanțelor chimice de sterilizare pentru spitale și lista poate continua.
În Occident, producția de amoniac este deja în scădere cu 70%, ceea ce va avea repercusiuni devastatoare asupra însămânțării de primăvară în 2023; să fie asta foametea despre care avertiza Organizația Mondială a Sănătății?!
UE A ATINS LINIA DE JOS
Europa merge în pas de defilare spre dezindustrializare permanentă, ceea ce înseamnă că devine un pustiu economic. Ca să amâne falimentul, Germania a naționalizat cel mai mare importator de gaze, Uniper! Întrebarea care se pune acum este cum poate funcționa Europa fără energie, metale, alimente și industrie?
Să fie acesta sfârșitul pentru UE? Ultimul capitol pare să fie în curs de desfășurare. Nebunia declanșată intenționat de politicieni prin impunerea unui lockdown total în pandemia Covid a fost urmată de sancțiunile sinucigașe, care în loc să îngenuncheze Rusia au pus pe butuci economiile statelor UE. Visul unui spațiu comunitar, pe care l-am avut toți, e pe cale să se transforme în cel mai negru coșmar post-Al Doilea Război Mondial.
Iată impactul real al politicilor „verzi” delirante, care merg mână în mână cu ideologia progresist-neomarxistă dominanntă în multe guverne din Occident. Din păcate, acum vedem că o economie nu se alimentează cu basme despre transgenderism și fantezii de energie solară. Fără hidrocarburi, civilizația noastră se prăbușește în ruină!
Opriți genocidul, demenților !
Autor: Nicholas Cezar
Sursa: national.ro
Adauga comentariu